שיעורי שחייה

../images/Emo19.gif שיעורי שחייה

אומרים שבין גן חובה לכיתה א' זה בדיוק הגיל שאפשר להתחיל בשיעורי שחייה. ומה קורה אצלכם? הילדים יודעים לשחות? לימוד שחייה הוא בסדר העדיפויות שלכם? ואיך אתם מעדיפים שילמדו? עם מורה? בשיעורים פרטיים או בקבוצה? או שבכלל, כמו לרכב על אפניים, אתם מלמדים אותם?

טלי7677

New member
בדיוק אתמול ביתי בת ה-6

החלה שעורי שחייה בקבוצה - 5 ילדים מובטחים 13 שעורים ועוד 4 אם יש צורך... מקווה שתדע בסוף גם לשחות

אנחנו בעיצומו של הלימוד

הבכור התחיל לפני כשבועיים, בקבוצה של 6 ילדים, 12 שיעורים. הוא מאוד רצה וחיכה לזה, וגם לי הנושא חשוב (אני כילדה שחיתי בחוג כמה פעמים בשבוע עד גיל 12).

hag70

New member
הילדה לומדת כבר שנה שניה

כלומר קיץ שני
. אצל מישהי שגרה לידנו בישוב. השיעורים פרטיים ואפילו לא קבענו תוכנית לקיץ. נתקדם תוך כדי תנועה
. לצערי זה לא תחום שאני יודע ללמד בו (שנינו שחוים חזה בסדר גמור, אבל לא מעבר ובטח לא ברמת הלימוד) אז כמו בכל תחום בחיים: אם אתה לא יודע ללמד תשלם למישהו אחר שכן יודע

פלג מים1

New member
אנחנו מתלבטים

יש אצלנו שני פורמטים - חוג של פעמיים בשבוע או קורס של שלוש פעמים בשבוע. הקורס קצת אינטנסיבי לנו מידי, אולי יתאים לאוגוסט אם יפתח, החוג לעומתו הוא לאורך השנה וגם זה מפספס את הפואנטה, גם ככה הילדון מתלבט בין כמה חוגים אז להוסיף לו עוד דילמה. בעיני במהלך השנה יותר מיומיים חוג זה מטלה גדולה מידי, גם לילדון וגם לאמא שלו. הקיצר מקווה שיפתח קורס באוגוסט. בעקרון לימדתי אותו לא מעט אבל לא הרשתי לו להוריד מצופים, שולחת לקורס לפינאלה.

אם פי 3

New member
בדיוק לומד

את השלבים הראשונים לימדתי לבד, וגם בגן כל שנה יש להם "שיעורי שחיה" (אבל שהם יותר "טרום שחיה") אבל הרגשתי שחסר עוד שלב לפני שאפשר להגדיר אותו כ"יודע לשחות", שאני לא מצליחה להעביר - בדיוק כמו עם הבכורים, ולכן בחרנו לשלוח אותו לקורס. 10 מפגשים, בקבוצה קטנה (בפועל - 6 ילדים). הוא עם מוטיבציה אדירה, ובאמת מאד השתפר (וכבר עצוב שיש רק עוד 3 שיעורים...). גם אחר כך, תמיד יש עוד מה להתאמן ולהשתפר, אבל אני כבר מרגישה שהוא הרבה יותר עצמאי, ואפשר להגדיר אותו כ"שוחה". בעיני, זו מיומנות חשובה, שגם משפיעה על מיומנויות אחרות, שדורשות חיזוק אצל הילד שלי.

היום דיברתי עם מנהלת

בית הספר לשחייה בבית ברל. ההמלצה היא ללמוד שחייה מגיל 6 ואיך היא אמרה על הגדול שלי: "לא יקרה כלום אם הוא ילמד בשנה הבאה"... אני יודעת על עוד בריכת שחייה שלא מלמדים שחייה לפני גיל 6. בינתיים הילד ממש נהנה בבריכה של הקטנים (ולי קל יותר, כי ככה אני לא צריכה להתפצל בינו לבין אחותו)

אנחנו התחלנו השבוע

בבריכת הטכניון, לי אישית כן היה חשוב שהוא יילך לזה, לחיזוק הביטחון העצמי ולחיזוק בכלל. בינתיים עושה רושם טוב..

שלנו הולך לקייטנת שחייה

הוא בן 6 וקצת ועולה לא'. אני יודעת ששחייה מקנה הרבה מאוד בטחון וקואורדינציה. לרכב על אופניים זה האח הגדול. אנחנו כבר "קשישים" לרוץ אחרי אופניים.

hope35

New member
אפשר להצטרף לפורום ולדיון?

ביתי הצעירה עולה לכיתה א'. בינתיים רשמנו אותה, עם עוד שני ילדים, שעולים איתה לכיתה א', ל- 12 מפגשים של לימוד שחיה, עם המורה לספורט שהיתה להם בגן.

הבכורה למדה כשעלתה לכיתה ב'

קבוצה של 3 תלמידים - 45 דקות כל פעם, 10 שיעורים. הזאטוט ילמד כשיעלה לכיתה א' .

ושאלת המשך...

הגדולה שלי למדה שחייה בין גן חובה לכיתה א' וראיתי שבקיץ שאחרי זה הייתי צריכה לעשות לה רענון. הסנדויצ'ית למדה בקיץ שעבר אבל שחתה כל החורף בחוג שחיה. והבן (שאמנם עולה לגן חובה, אבל מהגדולים בשנתון) לומד עכשיו, וכבר אמרה לי המורה שכדאי שהוא ישחה בחורף גם (וזה לא מתוך אינטרס כי את החוג בחורף הם עושים במקום אחר לגמרי). שוחים אצלכם בחורף? (אני, באופן אישי, גם אם משלמים לי לא נכנסת למים בחורף אבל הילדות נהנות) עוד יתרון של חוג השחיה, זה שבניגוד לילד שממש סיים לימוד שחיה, אני הרבה יותר בטוחה ביכולות שלהן במים...

ד פ נ א

New member
לא נראה לי שיש בעיה עם זה...

הבריכה מקורה ומחוממת. נראה לי שזה החוג שאני ארשום את בני בן ה - 5 השנה.

אצלנו אומרים ש"הבריכה מחוממת"

בפועל שחר התלוננה שהיא קפואה. עשינו פסק זמן בחורף וחזרנו ללמוד באביב.

זיו שוחה גם בחורף בחוג שחיה.

בכל מקרה החורף שלנו קצר ואפשר לשחות לפחות עד נובמבר-דצמבר ולחזור לשחות באפריל-מאי. חשוב מאוד לתרגל שחיה כל השנה. אני ממש לא ממליצה על לימוד שחיה בקבוצה, חבל על הכסף.

למעלה