חזרתי....

natali_rh

New member
../images/Emo19.gifחזרתי....

אחרי כשלושה ימים שמרוב עבודה לא הספקתי להתקרב למחשב חזרתי ואני רוצה לשתף אתכן במה שגיליתי ולשאול כמה שאלות כמובן. אז כדי שתבינו מהיא העבודה האינטנסיבית שבגללה נעלמתי אני מגלה שמדובר באבו-נפחה מרצועות נייר כמובן...
ביומיים האחרונים גיליתי שאסור להאיץ בתהליכים, זה התחיל בדלורית הנחמדה שהכנתי במפגש ואחריו שהיתה כ"כ יפה וכל כך רציתי שתתיבש כבר אז הכנסתי לתנור בטמפרטורה נמוכה ולצערי השארתי קצת יותר מדי זמן בפנים והחלק התחתון שלה התקוצץ, כמובן שהפרדתי שוב בין החלקים ונתתי לה להתיבש בנפרד כמו שצריך ועכשיו החלקים לא הכי תואמים וממתינים לחיבורם המחודש
. הטעות השניה שלי לאותו יום היתה להכין דבק טפטים בסיר זכוכית שאף פעם לא בדקנו את עמידותו בבישול. מהמפגש היה זכור לי שלוקח לדבק כמה ימים ואז הוא מוכן לעבודה, אני כמובן חשבתי שבישול עדין יעזור והעונש שלי היה סיר שהתפוצץ ו2 ליטר דבק טפטים שנשפך על הגז
ושוב המסכנה היא: שאסור להאיץ בתהליכים בנתיים אני עובדת על אבו נפחא, תמונות בקרוב, וטפו טפו
הכל בסדר. ורציתי לשאול את אביבה ולהתנצל על סנליות, איך להכין כמו שצריך דבק טפטים
. שיהיה יום טוב וללא נזקים לכולכן

lilachh

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo5.gif../images/Emo6.gif ימים עמוסים ביותרהיו לך

אני מחכה בקוצר רוח לראות את האבו נפחא שלך
לגבי דבק טפטים - אני לא רוצה להטעות אותך אז נחכה למומחיות שייכנסו. אבל משיחה שהייתה לי עם
ית הבנתי ממנה שהיא משתמשת רק בדבק שהיא מכינה לבד ולא עם דבק טפטים ויוצא גם כן יופי. את המתכון לדבק שלה יש במאמרים שלה על עיסת נייר. שיהיה לך יום מוצלח יותר מהקודמים ונקי יותר

אורלי99

New member
היי נטלי ../images/Emo117.gif../images/Emo101.gif

לא כל יום זוכים לסיפור עם מוסר השכל על הבוקר. מקווה שבכל זאת הדלעת המקסימה תתאחה. ושיהיה לך דבק טפטים חדש וטוב.

בתהליכים כמו באהבה...

שלחתי לאביבה את סיכום דבריה במפגש, אבל בינתיים הקטע באשר להכנת דבק טפטים: למלא קופסת סלט של הסופרמרקט 2/3 מהגובה מים (כ-333 מ"ל), לפזר כף "בהריון" של אבקת דבק טפטים. מומלצת לקנייה הקופסה הצהובה שבה ארוזה האבקה. להשאיר ליום. מדי פעם לשחרר מעט מהאבקה פנימה אל המים באמצעות כפית. לסגור הכלי. נוצר דבק שטוב לזמן רב. צריך רק מדי פעם להוסיף מעט מים ולערבב. בהצלחה עם אבו נפחא, יפה

lilachh

New member
לא הבנתי - בהתחלה לשים מים ואליהם

להוסיף כף מלאה חומר..לאחר מכן עוד להמשיך לשחרר עוד אבקה למים באמצעות כפית?

כן, להוסיף כף גדושה אבקה למים ואז

לא להוסיף אבקה נוספת אלא לשחרר מדי פעם את החומר שכבר בתוך המים כדי שהאבקה לא תשאר כגוש בתוך המים אלא תתפזר.

nikit1

New member
גם עבודות רצועות הנייר שלי נהרסו../images/Emo2.gif

אמנם לא בדיוק מאותה סיבה אבל לא רציתי לפתוח שירשור חדש... לא בגלל חוסר סבלנות אלא בגלל חוסר זהירות- הכלבונת שלי החליטה לחדד את השיניים שלה על החתול והדג שלי
.אתמול אני מגיעה הביתה, מתלבטת בדרך לגבי הצבעים בהם אצבע אותם (התגברתי על בעיית הגבשושיות עם נייר שיוף ועוד כמה שכבות של רצועות עיתון) רק כדי לגלות אותם בצורת עיסה רטובה מגעילה לצד כלבה אחת מאושרת מאד... עכשיו אני צוחקת אבל אתמול רציתי לבכות. בכל אופן אני מאחלת לנטלי (ולעצמי...לכולנו בעצם) המשך עבודה מוצלחת ללא נזקים
!

דבק טפטים..

התבלבלת קצת, לשמר אותו כמה ימים אם נשארים עודפים.. דבק טפטים מערבבים לפי הוראות היצרן..וצריך להמתין בסה"כ 20 דקות עד שהוא מוכן.. ואם כבר נדלקת הנה תשטפי עוד קצת את העיניים.. כאן..

lilachh

New member
תגידי שבלול איך הם מפסלים את

הפסלים שלהם יש לך מושג? כי נראה לי קצת קשה להגיע לכאלה צורות עם רשת לולים....

באופן כללי אם רוצים אפשר להגיע..

העניין שאם תיראי מדובר בחברה של ממש ולא אומן פרטי...הם צריכים לספק הרבה מוצרים...כמו למשל "קיקס" בארץ..הם הרי לא יכינו כל דבר מרשת.. לדעתי..הם פיסלו מחימר מודל ואחר כך שלחו את זה כדי שיצקו את זה מפלסטיק..ועל יציקה כזו הם עושים את העיתונים..ככה שהיציקה נשארת בסוף..

lilachh

New member
בקיצור - אני אצטרך לעבוד קצת יותר

קשה כדי להגיע לכאלה צורות.
אני יושבת פעורת פה מול התמונות - משגע. אגב שבלול - בכניסה לחולון יש פסלים שהעמידו - מקסימים - אומנם אלה לא מעיסת נייר אבל נראה שהרעיון ימצא חן בעינייך - ראית אותם?

לא..בכלל אני צריכה לסוע לחולון..

יש שם מוזיאון תיאטרון בובות..ואני ממש רוצה לראות.. היית שם?

lilachh

New member
לא הייתי - גרתי שם עד לפני שנה ורק

עכשיו אני מגלה שיש בכלל כזה דבר שם......
אני נמצאת שם הרבה כי ההורים שלי גרים שם - אני אבדוק איפה יוצא המוזיאון הזה. ואם יזדמן לי אני אצלם לך את הפסלים בכניסה הם משגעים. אני מחפשת עכשיו באתר של חולון - אולי שם יש תמונות....

למעלה