ישויות

../images/Emo189.gifישויות../images/Emo189.gif

יש ישויות אור, האם יש גם ישויות חושך?
האם הן פה בשביל לעזור לנו? מה תפקידן בעצם?
ילדים רואים ישויות, הם זה לא מפריע להם בתפקוד היומיומי? האם זה לא משבש להם את הקשב והריכוז (למי יקשיבו קודם-להורים, לחברים או לישויות?)
ומה זה בכלל ישות???
יום מקסים לכולם

miyamoto

New member
את באמת רוצה שאענה? ../images/Emo6.gif

אני אענה על כך ברצינות, אספר את דעתי בנושא. אנא, לא להעלב. אצלי הכל בגדר מחקר ובחינה, תיאור ונימוק, לא ניתן לצפות ממני פשוט להבליג על מכל מיני תופעות, נכון? שפתי שונה משל רוב שאר משתתפי הפורום; אני אתאיסט מטריאליסט. מבחינתי אין אלוהים והכל חומר (תודה לפיתוגרס על ההשראה למשפט. זו פראפראזה על "הכל מספרים"). למרות מעט השנים בהן אני חי, אני מרשה לעצמי לצאת בהצרה כזו. לחלק יראה הדבר יהיר, לחלק פזיז בצורה האופיינית לבני-נוער (ואחרי הכל, כזה אני
), אך מבחינתי זו לא אלא ברירת מחדל. אולי בהמשך הדרך תשתנה דעתי. קראתי על ישויות אור. לצערי, רוב הכתוב מוסבר יותר בצורה פילוסופית ומופשטת, בצורה מעט מעורפלת. בכל אופן, הבנתי שהן מן מדריכות, מעבירות לנו, לבני האדם; מידע באמצעות תקשור. כאן הבעיה שלי מתחילה. ראשית, מבחינתי טלפתיה זהו מושג מן הסרטים ההוליוודים ושרלטנים דוגמת אורי גלר. ישנם כאלו המאמינים בכך, דבר זה הרבה פחות חמור מבחינתי מלהוליך אדם שולל ביודעין. אני הרי מטריאליסט, כפי שכבר ציינתי. מבחינתי אין כל אפשרות של מעבר מידע ללא קישור חומרי כלשהו. כך גם נגזר דינן של ישויות האור; ברור לי כי חייב במוח על מנת לקיים אינטלגנציה כלשהי, מנגנון הסקה, הבנה בסיסית. ישויות אור אינן חומריות, עד כמה שהבנתי, לכן מבחינתי לא יתכן שהן יכולות לבצע דבר אשר אפילו קרוב במשמעו לתקשורת או חשיבה, אפילו עיבוד נתונים פשוט. אם כך, כנראה דעתי זהה על ישויות חושך. (מהן ישויות חושך? מקמצוץ המידע שצברתי אני מניח שאלו ישויות אשר "משבשות" את התקשור לכאורה, או אולי מוסרות מידע כוזב). ילדים רואים ישויות? לדעתי, הם לא רואים אלא אם הם מכירים את הדבר. בין אם דרך משיכה של החומר באופן בלתי-מודע מן התת-מודע של ההורים. הרי ידוע שילדים רגישים מאד לדברים מסוג אלו. והרי אנו, בני האדם, מציגים ללא הרף את דעתינו, רגשותינו ועוד, באופן בלתי מודע, לסביבה. מבחינתי, ישות במשמעה זהה לערך ל-Deity. להבדיל מבני-האדם, נניח, מבחינתי אנחנו אורגניזם. ישויות אינן גשמיות, ובדרך כלל מאופיינות באינטלגנציה כלשהי, או "אינטלגנציה מרחפת", כך אני קורא למושג. "אינטלגנציה מרחפת" זהו מושג שהענקתי לאינטלגנציה אשר לכאורה לא מושגת על ידי מחשבה, היא פשוט לערך, מרחפת את דרכה לישויות. פשוט לא מצאתי דרך אחרת להגדיר זאת בפני עצמי. על כן, מבחינתי, ישויות אינן קיימות. באופן גורף. מדוע איני מקבל את קיומן? אני אדם של הוכחות מוצקות (בתחומים הנכונים, ברור לי שישנם דברים שמיותר לבקש הוכחה עבורם), של ניסוי, של תצפית, של הסבר ושל יכולת פרדקטיבית. או בקיצור, I am a man of science. אם לא אשלול את קיומן רק מפני שאיני יכול להפריכו, מבחינתי אאלץ כעת לבחון כל דבר שאיני יכול להפריכו (שזה לערך, כל דבר א-גשמי שאני יכול להעלות על הדעת, המון דברים). מה גם, עוד יותר נורא הדבר מבחינתי כאשר ההסבר הזה אינו בר-בחינה, מה שהופך את ההסבר מלכתחילה למועד לכשלון, שכן לא מסביר בעצם דבר... מה גם, א' ב' של מדע מחייב שלכל רעיון יהיה תרחיש בו הוא יופרך, אם אין תרחיש שכזה, יש לבטל את הרעיון מיד! הרי שאז אינו בר-בחינה, ומה שאינו בר-בחינה כלל לא מעניין אותנו. תחום הנאומנה הוא לא העסק שלי מעצם כך שכל דבר שאחשוב עליו ישר יעבור לתחום הפנומנה. אני רק רוצה להבהיר, איני טוען שמיליונים משקרים. אני לא חושב שמאסטרים של רייקי יושבים בביתם, משפשפים ידיים בערמומיות וצוחקים בקול רם על כך שהצליחו "לעבוד" על עוד אדם. אני יודע שאכן המון באמת מאמינים בכך, ומבחינתי תופעה זו היא מושא חקירה, לא יותר. תופעה פסיכולוגית, המעידה רבות על הנפש האנושית. יום נהדר.

יש לך תשובות מכסות על כל דעותי../images/Emo9.gif

אך דבר אחד לא הבנתי, מה הקשר בין ישויות לרייקי... זה מראה על חוסר הבנה, של ילד מתבגר שבועט במערכת. אז ידידי היקר- הרני להבהיר לך, שרייקי הינה שיטת ריפוי אנרגטית, אנרגיות נחקרו ונחקרים אלפי שנים על ידי פרופסורים- יהודים, נוצרים, מוסלמים ועוד... אז מה הקשר לישויות אמרת? שולחת לך אור ואהבה להבנה, שיש לך באמת עוד כמה שאלות בחיים. תשאל את אמא ואבא, לי יש ילדה גדולה ממך.. ולא שמעתי אותה עם דעות קיצוניות כל כך. תבורך, אבל גם תבדוק. אריאלה

miyamoto

New member
לא קישרתי בין ישויות לרייקי,

הזכרתי את הרייקי רק בסוף, כשפניתי אל אנשי הפורום, בצורה אישית. כדי לוודא שלא אפגע באף אחד... זה הכל.

angelitush1

New member
היי ל MIYAMOTO

שאלה לי אלייך... האם פגשת מתקשר פעם?? הרי,אתה לא מאמין..וזו כמובן זכותך.. אבל אתה לא מסתפק בלא להאמין..אלא אתה מנסה להבין את העניין.. ויורד לעומק הדברים..לראייה הדרך בה שללת את העניין.. אבל..יש משהו קטנטן שלא עשית.. (או שכן ולא הזכרת זאת...) אין לי מושג בן כמה אתה...אם אתה מעל גיל 18... תנסה להיפגש עם מתקשר..אחד שיש לו המלצות... תשאל אותו שאלות....שרק אתה יודע כמובן אתה התשובה.... ותבדוק..אם זה נכון או לא..... אגב..אני בטוחה שכבר עכשיו יש לך תשובה "מדעית"... כהסבר למקרה..שהתשובות יהיו נכונות... נכון שיש לך הסבר כזה???

miyamoto

New member
כמובן שיש לי הסבר כזה. ../images/Emo13.gif

פגשתי מתקשרת אחת, בטיול. ישבתי איתה לשיחה ארוכה למדי. היא סיפרה לי המון דברים שנכונים לגבי כל אדם, קוראים לזה "אפקט פורר". לאחר מכן התחילה לנסות ולבצע עלי "קריאה קרה", כלומר, "דיג" שכזה, לערך, אבל אני מכיר את השיטה, אז לא פעלתי כרוב בני האדם ונידבתי מידע מבלי אפילו להיות מודע לכך... לא היתה לה הצלחה מרובה, היא אפילו טעתה ואמרה שאבי חיי, מבלי שהטעתי אותה. אגב, אני דווקא מבין היטב כיצד ניתן לקלוע כך לפרטים, אני בעצמי עושה את זה כל כמה זמן לאנשים כדי להראות להם שאין שום דבר מיסטי בכך. למרות שאיני מוצלח כמו מנטליסטים או מתקשרים, אבל כל דבר דורש אימונים. בכל אופן, כבר גרמתי לאנשים לחשוב שהייתי במקום מסוים באותו זמן שהם היו על ידי "דיג", גם "לקלוט" פרטים בנוגע אליהם. אף ישויות לא עזרו לי... רק הרצון של אנשים לעיתים להאמין במכל מיני דברים ואחד הפגמים במוח האנושי, הנטיה הזו לזכור הצלחות ולשכוח פספוסים, הדבר נקרא "אפקט המגירה". מנטליסטים (אמני אשליות המשתמשים בפסיכלוגיה המון, דוגמת נמרוד הראל) עושים זאת על ימין ועל שמאל ומודים בפה מלא שאין ולו דבר מיסטי בכך. הם משתמשים באותם השיטות בהן אני משתמש (יותר נכון יהיה להגיד שאני משתמש באותן השיטות בהן הם משתמשים), קריאה קרה, "דיג", אפקט פורר. אל תבינו לא נכון, איני מאשים אתכם בשקרים או משהו בסגנון, כלל לא. ישנם אנשים שלמדו להכיר את הטבע האנושי היטב באופן בלתי-מודע ולמדו לבד להשתמש בקריאה קרה ושאר השיטות. גם אני למדתי לבד, התחלתי בגיל קטן כשהייתי אומר לאנשים שראיתי סרט מסוים ואז לכאורה מוסר פרטים על הסרט ובאמת היו בטוחים שראיתי אותו. כמובן שהפרטים בעצם הגיעו מן האדם השני, ללא ידיעתו. (לפחות לא באופן מודע). את יודעת מה ישכנע אותי? בתנאי מעבדה מבוקרים, בניסוי עיוור כפול, מתקשר (כמובן שזו יכולה גם להיות מתקשרת) יצליח להשיג מובהקות סטטיסטית בנוגע לידיעת פרטים על אנשים שבירור לא פגש מימיו. בנוסף לכך, כל המשתתפים בניסוי יהיו אנשים שמודעים היטב לשיטות השונות בהן משתמשים (אם באופן מודע ואם באופן בלתי מודע) לחשיפת מידע. דבר שכזה ישכנע אותי. פשוט עובדה, עד עתה ג'יימס רנדי לא מסר את מיליון הדולר שלו (הוא מציע מיליון דולר למי שיוכיח לו יכולת מיסטית או על-טבעית כלשהי), הניסוי שהזכרתי לא נתבצע, ולא הופיע מאמר רציני במגזין Nature (או לצורך העניין, כל מגזין מדעי רציני אחר) על נכונות התופעה. עובדה היא,בעולם המדעי כיום ישנו קונצנזוס לגבי נכונות הדברים. אנא, אל תביאו לי כעת משפט בסגנון "פעם גם היה קונצנזוס מדעי סביב כך שהשמש סובבת את כדור הארץ." על אותו המשקל, אולי גם עוד כמה שנים הקונצנזוס סביב קיום חשמל ישתנה? זהו טיעון שאינו תקף. הרי שבינתיים, קיים קונצנזוס מסוים. מה גם שהיום הקהילה המדעית הרבה יותר מבוקרת ומבקרת. והטיעון שכדור הארץ סובב סביב השמש אולי נגד את האינטואיציה (שהיא אגב מדריך גרוע בהבנת המציאות, יש לנו אינספור דוגמאות לכך בעברו של המדע), אבל טיעון בסגנון "ישנן ישויות אור שהן בעלות אינטיליגנציה עליונה משלנו וללא גוף" מעט מעבר לנוגד את האינטואיציה. בעצם, אולי כלל לא נוגד את האינטואיציה, אבל מאד נוגד את ההיגיון. לפחות מבחינתי. ישנו משפט שאמר פעם אדם, כרגע איני זוכר את שמו, לצערי. "טענות יוצאות מן הכלל דורשות לראיות יוצאות מן הכלל." אם כך, אם להכרה בכך את דורשת, קומי ופני אל העולם המדעי. אם אמיתי הדבר, מה לך לחשוש מן הניסוי שהצעתי? אני די בטוח שג'יימס רנדי אפילו ישמח לטוס לארץ ולבצע את הניסוי אם תשלחי לו מייל המסביר את העניין. ומה רע בכך? תוכלי להרוויח מיליון דולר שאחר כך תוכלי לתרום לאגודה למלחמה בסרטן (נדמה לי שלשם אני הייתי תורם), או אולי לחלק את הכסף בין כמה עמותות ואגודות. אגף, שלא תביני לא נכון, אני חוקר ובוחן ובודק, All day long, כמו שאומרים. ההכרעה שלי היא אולי רק זמנית, וזאת דווקא מתוקף הבדיקה הבלתי-פוסקת שלי. לא סיימתי לבדוק דבר. (מלבד מה שהוכח מתמטית
) יום טוב.

angelitush1

New member
אוהו..עכשיו אני רגועה...

אם תמשיך לחקור.. לבטח תגיע לאמת....
רק מה?? לא בטוחה שאחיה עד אז....
אולי בגלגול הבא ניפגש שוב.. וניווכח..אתה טעית..או שמא..אני.....
רק מה אם יש גלגול הבא.... אז אין לנו בכלל בעיה הכל...נכון ממילא....
מה שבטוח הוא... אתה חמודדדדדדדדדדד

אכן לא מתקשרים מתחת לגיל 18 ../images/Emo140.gif

לדעתי רצוי אחרי גיל 20. ומי שאינו מאמין, זו זכותו המלאה. זה שמישהו ילך פעם למתקשר לא ישנה את דעתו, כמו שמי שלא מאמין בבורא-עולם- אם ילך לרב זה לא ישנה את דעתו. ואגב, שבא אדם סקפטי לבחון מתקשר- הוא ממילא לא מקבל תשובות ,כי ישויות ומדריכים, אינם עונים על מנת שאדם יאמין , אלא לתת לאדם דרך בחיים אם הוא מוכן לשמוע. האמונה באה מתוכנו ,לעיתים מהחינוך שלנו, שיוצר את הפנימיות שלנו. " צדיק באמונתו יחיה" בנימה זו של אופטימיות, שתהיה שבת מבורכת, אהבה אריאלה

רותי 11

New member
miyamoto אהבתי את הניתוח שלך לעניין

וזה אכן מעיד על אדם שמחובר לחומריות ולא יותר וזה בסדר ונכון - כי מה שאתה מאמין זה מה שיש גם אם יוכיחו לך מעל לכל ספק שיש אכן דבר כזה אם אתה לא מאמין אתה תחפש איך להוכיח שזה לא נכון, ושוב אני לא שוללת את מחשבתך כי זה עולמך ואולי זה מה שבאת לעשות כאן להיות מחובר לגשמי יותר מאשר לרוח ואולי דווקא דרך זה תגיע לרוח. אבל שאלה לי קטנה אליך לסיום, מחשבה זה דבר שאפשר להוכיח? זה משהו גישמי? ממש לא אבל כולנו חושבים ועד היום המדע לא הצליח בכל ניתוחי המוח למצוא מחשבה מסתובבת במוח - ותחשוב על זה. מחשבה = מחשב ה'

miyamoto

New member
תודה ../images/Emo13.gif

מחשבה כיום נחקרת, נחקרת באופן בלתי-פוסק. לאט לאט אנחנו מגיעים להבנה טובה יותר כיצד פועל המוח שלנו, והעולם המדעי כבר מזמן הכיר בכך שהתהליך האחראי למחשבה הוא חומרי נטו. חשמל, כימיקלים שונים, אלו יוצרים את המחשבה. נכון, לא הגענו להבנה מלאה ואנחנו רחוקים מכך. אבל זהו רק עניין של זמן, לדעתי. בכל אופן, מבחינתי, לבסס ידע על חוסר ידע זה אחד הדברים הכי טיפשיים שאפשר לעשות. "אם אתה לא מאמין אתה תחפש איך להוכיח שזה לא נכון" אני לא מסכים עם המשפט, התהליך אצלי התרחש הפוך. קודם הבנתי שזה לא נכון ואז כבר לא היה טעם לדבוק ברעיון. "מחובר לחומריות"? אני לא מחובר לחומריות, אני סך הכל מטריאליסט. זו לא השקפה, זוהי הסקה על הטבע. דווקא אני רואה בעצמי אדם מאד רוחני. אז מה אם אני לא מאמין בקיום ישויות? או בקיום דברים חסרי גוף? האם זה הופך אותי לפחות רוחני? כל אחד מוצא את הרוחניות שלו במקום אחר, אני אוהב להשתמש בציטוט של איינשטיין כדי להבהיר לאנשים היכן אני מוצא את שלי, אם אמרו זאת היטב לפני, למה לא להשתמש בזה? אני אצטט רק את חלקו השני של הציטוט, החלק הראשון לא רלוונטי כעת; If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it. מצאתי למשפט תרגום פיוטי למדי בויקיציטוט העברית; "הדתיות שלי מתבטאת בהערצה כנועה של הרוח הנעלה לאינסוף, המגלה את עצמה באותו מעט מזעיר שאנו...מסוגלים להבין מתוך המציאות." יש הרבה סוגים של רוחניות, איני מבין מדוע אחד יכול להרשות לעצמו שאחת נעלית מאחרת.

miyamoto

New member
טל"ח; להרשות לעצמו לקבוע שאחת נעלית מאחרת*

שוב ההקלדה הנלהבת גבתה את מחירה.

רותי 11

New member
היי חמוד - אתה צודק

אין דרך אחת נעלה יותר מהשניה כולנו אותו דבר כולנו שווים ולא משנה הדרך שאנחנו בוחרים ללכת בה. ולא זאת הייתה כוונתי - אני אמרתי שאתה כנראה באת לחוות את הדברים בדרך הגשמית יותר זאת הדרך שלך והכל נכון והכל הולם

yifatushtush

New member
קסמי...

אם אין טוב, אין רע, ואם אין רע, אין טוב... הרי איך נוכל להגיד מהו טוב ללא שנדע מהו רע? וכך גם להפך. מעניין באמת האם ישיות חושך עושאר לנו בצורה כלשהי וגם רציתי לרשום על זה כאן... מה זה בכלל? לדעתי זה פשוט עוד "יש"ות, כאילו צורת חיים, שמקיים צורת חיים כלשהי...אינטילגנציה אחרת משלנו, מזו של התת מודע שלנו...פשוט אחרת. בקשר לראיית ישויות...זה יכול מאודדד להפריע, כי זה מפחיד, ופחד משבש הכל. אבל כעיקרון (לפחות לדעתי) זה לא אמור לשנות סדר יום או תפקוד כלשהו.

מגי 336

New member
תודה על השאלה המעניינת ../images/Emo189.gif

יש ישויות אור, האם יש גם ישויות חושך? ין וינג, תורת ההפכים, בכדי לברוא עולם היה צורך לחלק את השלם כך שבכל דבר יש שני כיוונים, שני ניגודים. כמו שיש אור יש חושך, כמו שיש ישויות שבאות מהאור, יש ישויות שמגיעות מהמקום האחר...
האם הן פה בשביל לעזור לנו? מה תפקידן בעצם? לישויות יש תפקידים רבים ומגוונים. כפי שאני מבינה את זה - כמו שלנו יש תפקיד עלי אדמות, להם יש תפקיד שם למעלה. כמו בעליונים כך בתחתונים... גם שם הכל מאורגן ומסודר, מחולק לתפקידים לפי רמות ויכולת. יש ישויות שתפקידן לסייע לבני האדם ולהדריך אותן,יש מלאכים שתפקידם לשמור על בני האדם, להעביר להם מסרים ותיקשורים, להזהיר וללמד...יש ישויות שתפקידן הוא לעזור לנשמות לפני רדתן לארץ וכאלו שמקבלות את הנשמה המגיעה לשם, ויש ישויות שיש להן תפקיד אחר שלא קשור ישירות בנו. גם בני אדם הם ישויות - המגולמות בגוף.
ילדים רואים ישויות, הם זה לא מפריע להם בתפקוד היומיומי? האם זה לא משבש להם את הקשב והריכוז (למי יקשיבו קודם-להורים, לחברים או לישויות?) מאד תלוי בילד... קשה לי להשיב על השאלה הזו... לדעתי להורה תפקיד חשוב בהעברת המסר. ילדים קטנים מאד שרואים ישויות - לא מפחדים מהן... הם לא מבדילים עדין בין אדם רגיל לבין ישות, בשבילם הכל קיים ושייך לעולמם. כשהם גודלים ומבינים שיש מציאות "אמיתית" אותה רואים כולם, ויש מציאות אותה רק הם רואים - אז הם יתחילו לפחד... חשוב לדעתי להורה שמבין שילדו רואה ישויות - להסביר לו כיצד להגן על עצמו וכיצד להבדיל בין ישות לישות... ישות שנראית מפחידה או כמו צל - עדיף שלא תהיה בקרבתו וכדאי להגן עליו מפניה. לעומת ישות שמגיעה מהאור וכולה מוארת, נראית כמו כדור אור חולף, כמו אנרגיה כחולה או לבנה, או דמות מוארת - מגיעה במטרה לסייע ולהדריך. לא נראה לי שישות מסוג זה תתן הוראות סותרות משהו במהלך היומיומי התקין של חייו.
ומה זה בכלל ישות??? ישות לדעתי היא נשמה שלא מגולמת בגוף... ישות אנרגטית שתפקידה להדריך נמצאת במרחק מחשבה מהמודרך שלה... כל נשמה יכולה באזור כלשהו בזמן להיות מדריך בעצמה, ללמוד ולהתקדם בסולם, לצמוח ולהחליט לרדת לגלגול או להמשיך ללמוד ולהתפתח במקום אחר. ישות להבדיל ממלאך - יש לה זכות בחירה - להשאר בהיכל הנשמות אליו היא שייכת או לרדת ולהתגלגל ובכך ליצור לעצמה אפשרות לבחור שוב ושוב בדרך שבה תוכל לעבור שיעורים מסויימים שהציבה לעצמה.

רותי 11

New member
טליה בעקרון יש הכל - זה רק תלוי במה

שאנחנו בוחרים להתחבר אליו במה אנחנו מאמינים זה מה שאנחנו יוצרים ומביאים למציאות שלנו

../images/Emo24.gifשירשור מרתק, אין ספק../images/Emo23.gif

כל אחד מסתכל מנקודת מבט שלו. אין אמת אחת. ומי שרואה ישויות או מרגיש אותן יתכן והוא פוגש ישויות מסוג מסויים ולא את כולן. ומי שלא רואה או לא מאמין בקיומן זה בסדר גמור כולנו ריקמה אנושית אחת וכל אחד נוגע ברובד אחר. חשוב, כמו שעשינו את עכשיו לקבל את האחר גם אם דעתו שונה משלנו
אני לומדת מכל אחד ואחת כאן וכאשר הדעות מנוגדות זה מפעיל את התאים האפורים
תודה לכם

למעלה