נעים מאוד מאוד!

pumikili

New member
../images/Emo188.gif נעים מאוד מאוד!

אז קוראים לי פומיקילי! וממש בדקות אלה גיליתי את הפורום הנ"ל! אז כבר כמה זמן שאני מדברת על חמוסים... ונורא נורא בא לי (וגם החצי שלי (בעלי שלי) רוצה...) אז טוב לדעת שיש פורום שכזה ואשמח לקבל קצת יותר פרטים על חמוסים כמו איפה ניתן לקנות, מה העלות שלהם, האם באמת יש סוגי חמוסים כמו שיש סוגי כלבים ... אז שוב באמת נעים מאוד מאוד חבל שבאיקונים אין חמוס....

The Reuty

New member
היי פומיליקי

ברוכה הבאה
תרגישי בבית.. חמוסים קונים ממגדלים ולא מחנויות, בניגוד למה שרוב האנשים חושבים. מחיר החמוס נע בין 200 ל350 ש"ח, תלוי בצבעו ובמחיר שקבע המגדל. מגדלים ניתן למצוא ברחבי האינטרנט (תריצי בגוגל "חמוס למכירה") ולאחר שמצאת מישהו שנראה לרוחך, עלייך לנסוע לבית המגדל ולראות את התנאים בו חי החמוס- האם הוא כל היום בכלוב, האם הוא חי באזור נקי ומושקע, האם אופיו נראה מתאים, האם הוריו בריאים ואינם קרובי משפחה, ולראות אם הוא רגיל למגע אדם. כל זאת עלייך לעשות רק לאחר שקראת את כל המאמרים שקיימים בפורום, ולאחר שחיפשת בגוגל ובמקומות שונים מאמרים נוספים וקראת גם אותם (כמו שבטח הבנת, כמה שיותר מאמרים- יותר טוב). עלות החמוס יקרה וזולה בו זמנית. תלוי איך את מסתכלת על זה. הם צריכים חיסונים פעם בשנה ותילוע, עיקור/סירוס והרבה משחקים. כמו כן, מומלץ לקנות כלוב למקרה שיש אורחים שמפחדים או למטרות חינוך (החמוס לא מתנהג יפה- שמים בכלוב ל10 דקות). קחי בחשבון שאת צריכה לקנות אוכל יבש למשך 8 השנים הבאות, וכך גם חול חתולים. ההוצאה הראשונית היא יקרה יותר, מעל ל1000 שקל (חיסונים, עיקור/סירוס, כלוב, אוכל, חול וצעצועים..) לאחר מכן זה נהיה יותר קל מכיוון שצריך לקנות אוכל כל חודשיים עד ארבעה חודשים, חול כל חודשיים בערך, וחיסונים פעם בשנה בלבד. חמוס היא חיה שנוטה להדבק בשפעת מאנשים אז את צריכה לקחת בחשבון שיש לך כסף לויטרינר במידה וזה יקרה. לאחר גיל ארבע הם נוטים לקבל סרטן, קחי גם זאת בחשבון. יש כמה סוגי חמוסים- יש חמוס "רגיל", בעל פרווה דלילה יחסית, וחמוס "אנגורה"- בעל פרווה ארוכה. לא ניתן למצוא אנגורה בארץ. הגדרת החמוס היא בד"כ לפי צבעו- סייבל (שחור-אפור), קינמון (ג'ינג'י-לבן), אלבינו (לבן בעל עיניים אדומות). כמובן שיש עוד חמוסים כמו סייבל שחור, שוקולד, פנדה וכו', אך אלו לא קיימים בארץ. אשמח לענות על כל שאלה

Sweet Fantasy

New member
../images/Emo45.gif ומוסיפה לדברים

*כבר נגמרה העונה וכבר בקושי קיימים גורים עכשיו (או שהם גדולים או שנשארו רק נקבות או שיש כאלה שקנו אותם והחליטו להפטר מהם מסיבה זו או אחרת) עונת ההמלטות ההבאה היא באפריל אני ממליצה לחכות עד אז, כמו כן כשעונת ההמלטות נפתחת הרבה מגדלים מפרסמים את החמוסים שלהם בפורומים השונים בדר'כ פשוט ניתן לעבור בינהם ולמצוא.. *כמו כן האוכל המדובר הוא איכותי לגורי חתול (שניתן אחרי שנה להחליף לאוכל איכותי לבוגרים) שהוא יחסית יקר 80-120 ₪ *ועוד (תוכלי לקרוא הרבה גם במאמרים ובשאולת נפוצות)

pumikili

New member
וואוו! תודה רבה על האינפורמציה

הרבה ועל קבלת הפנים... את המאמרים שיש כאן כבר התחלתי לקרוא.... דבר אחד שהציק לי ממה שכתבת, מה העניין עם הנטייה שלהם לחלות בסרטן אחרי גיל 4???? הבנתי שהם חיים בין 8 שנים ל-12 שנים...

Lovable Stray

New member
כמה תשובות

הנטייה לגידולים וסרטן תלויה במטען הגנטי של החמוס וההיסטוריה הרפואית של הוריו, בעקרון חמוסים חיים עד 7-9 שנים, מעטים מגיעים ליותר כשאחרי גיל 4 הם רגישים למחלות למינהן בינהן גם סרטן. בקשר לרכישת גור - הגיל המוקדם ביותר הוא חודשיים.

pumikili

New member
ונזכרתי בעוד שאלה...

באיזה גיל נהוג לקנות אותם??? ישר אחרי ההמלטה ?? חמוס בגיל חודש וחצי חודשים אפשר לקנות איך זה הולך??

WTR

New member
חס וחלילה

לקנות מגיל חודשיים ומעלה, ולבדוק לפני האם אופי החמוס שאת קונה מתאים לך.

למעלה