כנס חורף

../images/Emo188.gifכנס חורף

חברים יקרים לקראת כנס חורף לשכבה הצעירה אנו מחפשים נושאים בהן תעסוק כל שכבת גיל במהלך השבת. כוונתינו היא כי לכול שכבת גיל יהיה נושא נפרד בו תעסוק. אשמח אם תוכלו להגיב כאן ולהציע נושאים. בברכת "לא עליך המלאכה לגמור ולא אתה בן חורין להיבטל ממנה" (אבות ב' ט"ז) אוהד למי שעדיין לא יודע רכז חינוך ופיתוח קהילתי.

הרעיונות שלי

שכבת ו'- הכרות עם נוער תל"ם- הערכים, החזון, הערך המוסף... שכבת ז'- ננושא השבת ומה שמסביבו שכבת ח'- נושא "קהילה" שכבת ט'- מנהיגות נוער, נוער שפועל לשינוי וכו'.

גולדי14

New member
ליאור יקירי....

הנושא שבחרת לשכבת ו' הוא בהחלט מעניין וחשוב... אבל, בדיוק שלשום סיימנו מערך של ארבע פעולות בנושא ואני חוששת שהם מאוד ישתעממו.. לעומת זאת אני חושב שבשכבת ו' אפשר לעשות פעולות בנושא השבת.. מכייון שבנושא זה הם לא עוסקים במהלך הפעולות שלהם בקהילה...

shachar10

New member
צודקת

אני חושבת שענבר צודקת. דווקא אל נושא השבת הילדים עוד לא נחשפו, וזה יהיה מענין בשבילם. אולי גם בנושא התפילות של תל"ם, יהיה להם מענין. שחר.[ג'ירפה].

הרעיונות שלי...

אני חושב שצריכים לשים דגש בכל השכבות על נושא הטבע והגנת הסביבה ולשים דגש על האזור שבו הכנס יהיה - דימונה והנגב. בכל כנס אנחנו מתעסקים באותם נושאים של קהילה ושבת ומנהיגות ובלה בלה בלה וחורשים על זה. בואו הפעם נציע לחניכים שלנו משהו יותר חברתי - מודעות לסביבה ולטבע. אני לא שולל לגמרי את הנושאים של שבת וקהילה. אפשר לשלב אותם בתוך הנושא הזה. אבל צריכים לשים דגש הפעם על נושא שונה. משהו מגוון יותר. בואו לשם שינוי נציע לחניכים משהו חדש ולא כל הזמן שבת שבת שבת וקהילה.

אני חושב שמודעות לסביבה ושמירת הטבע

זה משהו שיותר עובר בטיולים, וכשמדובר בכנס ולא טיול אפשר לנצל את ההזדמנות לכל מני פעולות שיותר קשורות לערך המוסף של התנועה שלנו, למה ששונה בנו מתנועות אחרות- וזו הסיבה שחשבתי על קהילה, שבת והחזון שלנו- אלו שלושה מהדברים שמייחדים את נוער תל"ם כתנועת נוער יהודית רפורמית, אלה חלק מהדברים שמייחדים אותנו לעומת בו נניח הצופים. אני לא פוסל את הרעיונות שלך, אני פשוט מאמין שהם יבואו יותר לביטוי בטיולי פסח וסוכות. לגבי האיזור שבו נהיה- שוב, באיזורים עצמם אנחנו מאוד מתעסקים בטיולים, ואני לא יודע כמה טוב יהיה להסביר על איזור הנגב כשאנחנו יושבים בתור חדרים כי בחוץ יש גשם. אני לא בטוח שהנושאים שאני כתבתי הם הכי טובים, אבל בכנס של יומיים אנחנו צריכים להתעסק עם משהו ש: א. קשור למה שהם עוברים במהלך השנה ב. מייצג את הערך המוסף של נוער תל"ם.

noale6

New member
אני עם שכבגניק בנשמה! (סורי... לא

הייתי המן זמן אז אני לא כל כך מודעת מי זה מי =\ )

נצל"ש (ניצול שרשור)

גשם! ברד! הרבה מאוד גשם! המון המון המון גשם! ואיך מזג האוויר אצליכם?

Tiki Torch

New member
גאמאצלי היה שלג../images/Emo11.gif

כמובן שנסעתי במיוחד בלרושלים בשביל זה לירושלים בשביל זה ונתקעתי בדרך שם ללילה שלם אבל היה שלג!

Tiki Torch

New member
מעצבן כשאין כותרת הא?

שכבת ו'-פלורליזם ושיוויון שכבת ז'-יהדות ובחירה אישית בתוכה. שכבת ח'-הקהילה,ספציפית הקהילה התלמאית שכבת ט'-מנהיגות+שאיפה לצדק חברתי,תיקון עולם אלו לא הנושאים המושלמים והייתי רוצה שיחליפו במיוחד את הנושא של ט' שחרוש יותר מדי לצערי למשהו יותר מקורי ואולי גם לשלב בנושאים לשכבות אולי משהו קליל יותר מאשר ערכי התנועה סתם בשביל הגיוון והכיף.

לגבי שכבת ט':

לדעתי אנחנו צריכים להעביר את הנושא של מוסדות נוער תל"ם והשכב"ג כי אחרי הכל רבים מהם הולכים להיות השכב"ג של שנה הבאה

אני לא חושב שזה יהיה טוב

לא בכנס חורף שבו יש לך רק יומיים וזה יהיה קצת משעמם לדבר שם על המוסדות ובזבוז זמן לא לדבר על הערכים. אני חושב שאת המוסדות עדיף לשמור לפעולה כלשהי בחווי"ה.

אז זהו- שלא!

על אף שזה אולי נושא מעט כבד גם לדעתי יש להעלות את המודעות בשכבג ואנחנו בצוות לסו השולט דברנו כבר מספר פעמים על החשיבות של לערב אותם במונחים ובמובדות כבר מעכשיו! אפשר אבל שזה יהיה רק נושא משני...

זה אחלה נושא לפעולות שלכן בסניף

אבל נושא לא משהו לכנס. העבודה שמשהו מתאים כרגע לתהליך הספיציפי שאתם מעבירים בירושלים לא משליך על שאר הסניפים! צריך לבחור נושא שלא ישתלב במערך החינוכי שהם כרגע עוברים, אלא נושא קריטי שמתאים לאותה שכבת גיל. אל תשכחי שלא כולם באים לשם מאותה נקודת מוצא וחייבים קודם כל לעסוק בעניינים אחרים קצת מהמוסדות, צריך קודם לעסוק במהות, ב"מה" וב"למה" ורק אחר כך ב"איך". זה יהיה נכון אולי לדבר איתם באופן כללי, להזכיר את הנושא בכנס פה ושם, אבל אי אפשר כשיש לך כנס של יומיים להקדיש אותו למוסדות... אפילו אני הייתי משתעמם מכנס כזה וחושב שהוא טפשי.

יש לי הצעת "פשרה"

אפשר לדבר על הנושא של תנועת נוער- מה ההבדל בין תנועת נוער לארגון נוער, מה זה אומר שנוער מוביל את הנוער, ולהקדיש חלק מהזמן לדיבור על המוסדות שבעצם הופכים אותנו מארגון נוער לתנועת נוער- המזכירות, המועצה, הוועדות ומוסד היו"ר. כך בעצם אנחנו מדברים על המוסדות- אך יותר חשוב מדברים על הערכים העומדים מאחוריהם- מנהיגות נוער, תנועת נוער ודמוקרטיה.

Tiki Torch

New member
אפשר למצוא נושאים יותר טובים

אולי חזון\חזון אישי\חזון למנהיגות\כל הנ"ל יחדיו?

למעלה