../images/Emo187.gif

מש' החינוך מתאים את "100 מושגי ציונות" למגזר הערבי ועדה מיוחדת של משרד החינוך יושבת כבר שלושה חודשים על המדוכה בניסיון להחליף את תוכנית "100 מושגי ציונות" במגזר הערבי. במקום "ציונות" תיקרא התוכנית מעתה: "100 מושגים במורשת, חברה ודמוקרטיה". למה דווקא עכשיו? אולי בגלל ריבוי של תוכניות אלטרנטיבות והתמרמרות גדולה בבתי הספר הערביים...

nikkey

New member
לא. משרד החינוך הבין שאתם

מזדהים יותר עם הפלסטינים, ואף מרגישים שייכות אליהם,ולא למדינת ישראל.

motyka

New member
את כותבת את המובן מאליו

כמובן שפלסטינים ירגישו הזדהות עם פלסטינים, כפי שיהודים בארה"ב חשים הזדהות עם היהודים בישראל.

sharonhaimov

New member
יש הבדל בין הזדהות לתמיכה בארגוני

טרור, תמיכה במדינת איוב, ולפתוח במרד אזרחי (אוקטובר 2000). לא מכליל כמובן, אבל לא חסרים כאלה.

nikkey

New member
יחי ההבדל הקטן. היהודים

שהתיישבו בארה"ב לפני עשרות שנים,ואף אלה שיש להם אזרחות אמריקאית,מזדהים תחילה כיהודים אמריקאים שנאמנותם למדינה (ארה"ב) קודמת לנאמנותם לישראל. האם אתה יכול לומר כך לגבי ערביי ישראל?

בהחלט כן

אל תשכחי שהקבוצה היחידה במזרח התיכון שלא השתתפה בסכסוך היהודי-ערבי ב58 השנים האחרונות הם ערביי ישראל. (מדובר על הכלל, לא על כמה חריגים).

nikkey

New member
מה זה אמור לספר לי?

שהם מאאאאאד נאמנים למדינה? או, שאולי ב-58 הם עדיין חששו מהיהודים,ולא ידעו איך להגיב, והיום חששותיהם פגו ונגוזו?

sela v

New member
אם הם חוששים

אז איך זה שיש כאלה שיוצאים לפיגועים, ולמשל שאלה שגרים מעבר לקו הירוק לא מפחדים? תקראי את אנשי הימין בפורום, תמיד ימצאו תרוץ מה לא בסדר, ואם הם כבר בסדר אז הערבים יענו עושים את עצמם. נראה לי שהיהודי הגלותי זה את, שממשיך לפחד שיסלקו אותו מביתו.

nikkey

New member
היום הם כבר לא מפחדים,אבל

ב-58 הם כן פחדו. הבנת? מי אמר לך שאני פוחדת? דווקא נראה לי,שאתה משקשק כל הזמן מפחד,שמחר יעיפו אותך. מרגישה להסביר לך משהו. יהודי גלותי זה יהודי שגם כשפוגעים בו, הוא ממשיך להתנצל,ומנסה כל הזמן להסביר את עמדתו. אני לא אסביר,ולא אתנצל בפני ערבים שפוגעים בנו, ולא מקבלים את נוכחותינו. הבנת? כדאי לך לאמץ את הגישה הזו.

sela v

New member
איך את יודעת עם מי הם מזדהים קודם?

למשל אם מי מזדהה קודם ג'ונתן פולארד? מה עם יהודים שגרים בחו"ל ומתנדבים לצה"ל? למי נאמנותם?

nikkey

New member
ג'ונתן פולארד הוא מיעוט קטן,קטן,

ולכן הוא אינו מתאים להשוואה כאן. יהודי אמריקאי,שמגיע כדי להתגייס, הוא אינו נלחם נגד ארה"ב,אלא נגד המוסלמים. מבטיחה לך,שאם הם היו נדרשים להלחם נגד האמריקאים בכך שהם ישרתו בצה"ל,הם לא היו מתגייסים.

למה איום ? אמרתי לו שיזכור שהבטחת

שאם הם(הערבים) היו נדרשים להלחם נגד האמריקאים בכך שהם ישרתו בצה"ל,הם לא היו מתגייסים , איפה את רואה איום ? או שזה בא טבעי אצלך ?

nikkey

New member
אז למה לא פנית אליו ישירות?

מה צפית שאני אעביר לו את המסר? או,שהוא יקרא מה שאתה כותב לי? או,שאני אבין את כוונתך? אתה באמת מצחיק אותי.

nikkey

New member
../images/Emo6.gif שוב צוחקת מתגובתך

החמקנית,וזה אומר שאני מובילה ב-2:1 לטובתי. אין תיקו. למה לא ענית לשאלותיי?

זה שאת מובילה 2:1 עושה לך טוב ?

אם כן אז סבבה , לא צריך יותר מזה , ואם תרצי תגובות תקבלי בבקשה: מה צפית שאני אעביר לו את המסר? בכלל לא , ציפיתי שיבין את המסר לבד ואת בין היתר או,שהוא יקרא מה שאתה כותב לי? נראה לך שאני "ארצה" שיראו מה אני כותב לך? הגזמת
או,שאני אבין את כוונתך? זה חוזר אלייך אם את תביני או לא עכשיו את מסופקת?? מרגישה בשיא שלך ?? תהני

למעלה