שיעור לחיים

../images/Emo187.gifשיעור לחיים

נכנסתי למעגל החד הוריות. אנו נמצאים בתהליך של קביעת הסכם גירושים. בעלי אינו גר איתי ועם הילדה מזה חודשיים ואינו מעוניין לחזור. הצעתו: מתן סכום חד פעמי של 20000$ ומזונות בסך 3500 ש"ח. האם בסכום כזה אוכל לרכוש דירה? האם לצאת למאבק משפטי מכוער או לקחת את מה שהוא מציע ולחיות בשקט. עד כמה שידוע לי אין ביכולתו תת יותר ממה שהוא מציע ועל פניו נראה שמאבקים לא יועילו. מה עושים? אודה לכל תגובה ממשתתפי הפורום. תודה.

חנוכה 98

New member
לדעתי את צריכה

קודם כל לבדוק אם המזונות הם חודשיים , כלומר כל חודש משלם לך את 3500 ש"ח. אם כן אז כדאי לך לקחת את 20000$ הדולר, לשים אותם בבנק שיצברו ריבית ,ואם את עובדת אז לחיות לפחות בהתחלה בשכירות חיים טובים. את צריכה לבדוק טוב טוב דברים שהוא מציע, אולי אפילו להתייעץ עם עו"ד. אני כמוך על סף גט, ההסכם שאליו הגענו עבר הרבה תהפוכות,. דבר 1 למדתי, ללכת עם הגבר "ראש בראש" לא פותר כלום ורק מעורר אצלו דווקא נגדך. נסי להגיע איתו להסכם כתוב בו אתם מסכימים על דברים מסויימים כמו, רכוש הדירה, שדרך אגב מגיע לך לפי חוק כל הדברים שקשורים ישירות לטיפול ותחזוקת הילדה: מכונת כביסה, מקרר, טלויזיה 1, חדר השינה של הילדה וכל הקשור . וכן שיהיה רשום סכום המזונות איך משולם . במידה והסכמת לקחת את הכסף שהציע שגם יהיה רשום. שלא יהיו כל מני פרצות בהסכם. לאחר שתכינו אותו ותחתמו עליו, זה יקל עליך ברבנות לקבל את הגט. שוב עדיף ושווה לקבל יעוץ ראשוני מעו"ד ואז להמשיך הלאה. בהצלחה לך.

כיצד מבררים מהו החוק?../images/Emo187.gif

מי יכול לתת לי מידע על החוק? מה מגיע לי בהסכם הגירושין? מהן זכויותי? מהו הסכם גירושין סביר והגיוני? אני לא רוצה למצוץ את דמו ולהשאירו חסר כל אך אני רוצה לקבל רק את מה שמגיע לי ולילדתי בת השש.

m i c h a l i

New member
את חייבת לפנות לעו"ד

ולקבל יעוץ מקצועי. אם אין באפשרותך להשכיר את שירותיו של עו"ד את יכולה לפנות לסיוע משפטי ושם יינתן לך שירות של עו"ד ללא תשלום. נסי גם בפורום דיני משפחה וירושה. באופן כללי אני יכולה לומר לך שכעיקרון הרכוש מתחלק בין שניכם ואילו המזונות ישולמו למי שמקבל את האופטרופסות על הילדה. אם הילדה בחזקתך הבלעדית עליו לשלם דמי מזונות( אגב , הסכום שהוא הציע נחשב גבוה יחסית ולא בטוח שבימ"ש יפסוק לך סכום גבוה יותר אלא אם כן הכנסותיו גבוהות מהממוצע). נא לא לשכוח לדאוג גם להסדרי ראיה עבור הילדה. בהצלחה

תודה על תגובתך

אני מתלבטת אם לקבל את שהוא מציע או להיכנס לתהליך של בירורים ועימותים. אני לא יודעת כמה כסף באמת יש לו. חלק מהדברים ידועים לי, אך ידוע לי שיש לו חשבונות בנק נוספים על שמו. כמו כן הוא קיבל לאחרונה ירושה. אינני רוצה לאבד צלם אנוש ולהתחיל תהליך ארוך ומייגע שיש סיכויים שאצא ממנו נפשית קרועה וחבולה. מה דעתך?

m i c h a l i

New member
היי נעמה... דעתי

שוב, את חייבת להתייעץ עם עו"ד ולו כדי לדעת מה בדיוק מה מגיע לך ואולי אף לעזור לך לנסח הסכם ( אם אינך רוצה לעבור לערכה משפטית). חשוב שתדעי להבטיח את עתיד ילדייך. יש דרכים לדעת את כל מה שאת רוצה לברר לגביו ( הלוואי והייתי יודעת איך עושים זאת). עו"ד טוב ( ושוב, גם בסיוע המשפטי יש עו"ד מעולים ... אני נמצאת עם עו"ד שקיבלתי דרך הסיוע כבר 3 שנים והיא עשתה בשבילי המון ורק טוב) ידע או תדע איך לכוון אותך חוצמזה את מוזמנת להישאר איתנו פה

DIEL

New member
אני נמצאת עם עו"ד של הסיוע כבר שנה

והיא עשתה לי רק רע, יש כאלו ויש אחרים, צריך מזל אבל אם את רוצה לברר מה יש לו, קחי חוקר פרטי אומנם תצטרכי לשלם כמה אלפי שקלים אבל לפחות תדעי מה יש לו גם אחרי שאת יודעת מה יש לו, את יכולה להגיע איתו להסכם

החוק

10 עניינים שחשוב לדעת בקשר למזונות ילדים -------------------------------------------------------------------------------- 1. מטרתה של תביעת מזונות הינה לחייב אב להשתתף בכלכלת ילדיו הקטינים (עד גיל 18) על ידי תשלום סכום חודשי לידי אימם. 2. כל ילד יכול להגיש (באמצעות אימו כאפוטרופסיתו הטבעית) תביעת מזונות כנגד אביו, גם אם הוריו מעולם לא נישאו, וגם אם אביו מעולם לא ראה אותו. 3. מזונותיהם של ילדים יהודים נקבעים בבית המשפט על פי הדין העברי בשילוב עם התאמות מסוימות שביצע בית המשפט למציאות הנוכחית. בהתאם לכך חייב האב לבדו בתשלום כל "הצרכים ההכרחיים" של ילדים עד גיל 15. 4. "צרכים הכרחיים" כוללים הוצאות בגין מזון, ביגוד והנעלה, חלק מהוצאות חינוך וחלק מהוצאות הדיור. 5. בהוצאות הנוספות שמעבר ל"צרכים ההכרחיים", נושאים האב והאם במשותף לפי יכולתם, כלומר לפי גובה הכנסתם. באם האם והאב עובדים ומרוויחים משכורת דומה, יחויבו בהוצאות שמעבר לצרכים ההכרחיים שווה בשווה, או בהתאם ליחס הכנסותיהם. 6. מעל גיל 15 ועד גיל 18, החיוב בכל הוצאות הילד הוא מ"דין צדקה", כלומר החיוב חל הן על האב והן על האם בהתאם לגובה הכנסתם. 7. החוק מחייב צירוף 12 תלושי משכורת אחרונים הן לכתב התביעה והן לכתב ההגנה, על מנת לבחון את יכולת ההשתכרות האמיתית של האב. אשר על כן – אב שמחליט להפסיק לעבוד בעקבות הגשת תביעת מזונות כנגדו, יחוייב בתשלום מזונות בהתאם ל"פוטנציאל ההשתכרות" שלו, פוטנציאל אשר יקבע בין היתר על סמך הכנסתו בשנה שקדמה להגשת התביעה. 8. בניגוד למזונות אשה – מזונות של ילד אינם נקבעים בהתאם לרמת החיים שלו אלא בהתאם לצרכיו, וצרכיו של ילד אמיד שונים מצרכיו של ילד עני. 9. לעיתים לא מתחשב בית המשפט במשכורת "נטו" ומוסיף למשכורת האב גם את "ניכויי הרשות" עבור קופות גמל, פנסיה וכיוצ"ב, וזאת לצורך הערכת גובה הכנסת האב על מנת לקבוע את חיובו במזונות. אב שמשכורתו אינה מספיקה לתשלום מזונות לילדיו חייב אפילו למכור את נכסיו על מנת לספק מזונות אלו. 10. פסק דין הקובע את גובה המזונות, לעולם אינו פסק דין סופי ובמקרה של שינוי נסיבות מהותי הן בצרכי הילד והן ביכולת האב, ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה לשנות את סכום המזונות שנקבע.

שיעור לחיים 2

נאבקים פשוט נאבקים ומקבלים מה שמגיע בסופו של דבר אל תהיי נחמדה לאף אחד תחשבי עכשיו רק על ביתך ועלייך נטו

החוק 3

10 עניינים שחשוב לדעת על מזונות אשה -------------------------------------------------------------------------------- 1. הכלל הוא – אשה נשואה זכאית למזונות מבעלה, אלא אם קיימות סיבות לשלול ממנה זכות זו. 2. החיוב במזונות כולל את כל צרכי האשה – מזון, ביגוד והנעלה, הוצאות רפואיות, אחזקת רכב, הוצאות אחזקת הבית (ארנונה, מים, חשמל, טלפון וכו'), הוצאות שכר דירה (או משכנתא), קוסמטיקה ואיפור, בילויים, חוגים וכיוצ"ב. 3. לצורך קביעת המזונות מתחשבים לא רק בהשתכרות הבעל בפועל אלא גם בהכנסתו ממקורות אחרים, כולל מרכושו, וכן בוחנים האם הבעל מיצה את פוטנציאל ההשתכרות שלו. 4. אשה שעובדת ומשתכרת סכום שמספיק לה לכיסוי צרכיה ולקיום רמת החיים לה הורגלה – אינה זכאית למזונות. 5. אשה שקיימה יחסי אישות עם גבר אחר או שעזבה את הבית בלא סיבה מוצדקת אינה זכאית לתשלום מזונות מבעלה. מספיקה סיבה "קלה כנוצה" על מנת שלא לשלול את זכות האשה למזונות. 6. אם הבעל הוא זה שעזב את הבית, הוא עדיין יהיה חייב בתשלום מזונות לאשתו, אם היא עומדת ביתר התנאים לקבלתם. 7. סכום המזונות שמשולם לאשה הוא בהתאם לרמת החיים לה הורגלה, ולא בהתאם לצרכיה בלבד, הכלל המנחה הוא "עולה עימו ואינו יורדת". 8. לכן – אשה שעובדת ומשתכרת סכום נמוך יחסית, והרוגלה לרמת חיים גבוהה יותר מאשר משכורתה מאפשרת לה – זכאית ל"השלמת מזונות" מבעלה. 9. אשה אינה חייבת לעבוד, ואין אפשרות להתחשב בפוטנציאל ההשתכרות שלה, למעט במקרים חריגים כמו של אשה שבמשך השנים עבדה, הינה בעלת מקצוע, ואין לה ילדים קטנים בהם היא צריכה לטפל. 10. מזונת אשה משולמים עד למועד הגט או עד שניתן בבית הדין הרבני פסק דין שמחייב אותה להתגרש מבעלה.

איילת567

New member
עוד תלמדי הרבה ממהלך../images/Emo186.gif

כגרושה ואמא ל5 ילדים ש4 מהם מהגרוש אני מציאה לך קודם לפנות לעו"ד ולהראות לו את ההצאה שלידעתי היא נדיבה כי אני מקבלת על 4 ילדים רק 4000 ש"ח בלבד לא תמיד כדי להכנס לעימותים צריך למצוא את עמק השווה יש לכם גם ילדה משותפת חשוב שתישארו ביחסים טובים.אבל באותה מידה לא לוותר על המזונות ועל הסכום שהוא נותן אולי אפילו לנסות לבקש קצת יותר כי אכשיו הוא לחוץ להתגרש מאבק מישפטי מכוער לא יתן לך כלום והוא יכול להגיד שהוא לא רוצה לשלם לך את מה שהוא הציע לך כי החוק עומד היום על 1300 לילד במיקרה הטוב אני מדברת מניסיון אשי מר עם הגרוש שלי הוא אכשיו עשה לי הקטנת מזונות והייתי צריכה לקחת עוו"ד ולשלם לו כסף בקיצור אני גרושה 8 שנים והוא כל הזמן נאבק איתי כאילו הילדים לא שלו והכסף שהוא משלם לא הולך אליהם.אני מאחלת לך בהצלחה ואל תדאגי נכון שאכשיו את מרגישה לבד אבל מגיע לך מישהו יכבד אותך וירצה אותך בזכות מי שאת אני בטוחה שאת אחלה בחורה תהיי חזקה ועם את צריכה משהו אני פה בשביל לעזור ונכון הפורום שלנו תומך חם ומבין כי רובנו באותו מצב ומוצאים כאן אוזן קשבת באהבה רבה איילת

m i c h a l i

New member
איילת יקרה... חייבת לתקן משהו

אין חוק על סכום המזונות. כל מקרה הוא אינדיבידואלי והסכום נקבע על פי ההכנסות של ההורים ( בד"כ של האב מכיון שהאם בד"כ בעלת המשמורת) וע"פ רמת החיים בה הורגל הילד. הסכום הממוצע אכן עומד על 1,200 ש"ח לילד אחד. אבל שוב, כל מקרה לגופו

איילת567

New member
נכון כל מיקרה לגופו אבל

לפי מה שהוא מציע לה עם היא תיכנס איתו לעימותים היא לא תרוויח הרבה לידיעתי הוא מציע לה דמי מזונות יחסית גבוהים מהממוצע השאלה עםהוא מתכוון לזה כולם נחמדים ומציעים השאלה עם הוא באמת יעמוד במה שהוא אומר שמחתי לשמוע ממך בלי שום קשר

איילת ליבי יוצא אלייך

הדברים שאמרת מעמידים אותי בפרופורציות מחודשות. יחד עם זאת, האם יש לך דירה/ מקום מגורים לך ולילדיך? לי אין ולכן אני מבקשת סכום סביר מעבר למזונות שבעזרתו אצליח לרכוש דירה עם משכנתה שאותה אשלם בעצמי על פי יכולתי. הייתכן שאני וביתי נזרק לרחוב? בגדול לא משתלם לי להסכים לגירושים האלה למרות שהייתי רוצה להמשיך הלאה בחיי והוא בחייו. אני רוצה את שמגיע לי. ואני לא מדברת על דירת פנטהאוס ברמת אביב ג' אלא בדירה צנועה באזור סביר בדרום הארץ. מה דעתך?

איילת567

New member
נעמה לי יש בית משלי../images/Emo82.gif

אני קניתי בית אחרי הגירושין בעזרת משרד השיכון לכן אני אומרת קחי את מה שהוא מציע ואפילו תבקשי קצת יותר עם אפשר כי בסכום הזה הרי אי אפשר לקנות בית.איפה את גרה היום?יש עוד הרבה מעבר לידיעתי את צריכה ללכת לעוו"ד ולהתיעץ איתו מה כדאי לעשות ומה לא מאחלת לך בהצלחה אני עשיתי עוד דבר כדאי לבסס את מעמדי הכלכלי בלי קשר לגרוש שלי. איילת

בית ספר

מי אמר שבעבור ילד אחד מקבלים במקרה הטוב 1300 ש'ח? לא נכון תלוי בהכנסת הבעל/האבא אם ההכנסה שלו גבוה גם דמי המזונות בהתאם

איילת567

New member
תראה לי גבר אחד שהצהיר

ברגע שזוגות מגיעים לבית המישפט פיתאום הגברים לא מרוויחים כמו קודם ואז מתחיל המאבק שלנו הנשים להוכיח שהם עובדים ומרוויחים בדוק מניסיון

למעלה