שאלה לגבי קלוטרימדרם

almogit5

New member
../images/Emo187.gifשאלה לגבי קלוטרימדרם

שלום, הופיעה אצלי פטריה בנרתיק והרופא רשם לי נרות ומשחה לטיפול (קלוטרימדרם, קלוטרימאזול). רציתי לשאול כמה זמן לוקח לפטריה לעבור? אני מטפלת כבר שבוע, יש איזושהי הקלה אבל זה נראה לי מקום בעייתי לטיפול. נאמר לי להשתמש במשחה זו כ - 10 ימים פעמיים ביום, אך לא נראה לי שבעוד 3 ימים הכל ייעלם... דבר נוסף - אני התחלתי לקחת אצידופולוס והוצע לי גם להשתמש ביוגורט להרגעת המקום (ההקלה היותר משמעותית הייתה דווקא לאחר שהתשמשתי ביוגורוט ולא בגלל המשחה..), השאלה היא האם היוגורט יכול להפריע לטיפול של המשחה? ושאלה אחרונה - האם כל פטריה בנרתיק היא בהכרח קנדידה...? תודה רבה!

רצוי לטפל לפי ההוראות שקיבלת

לעתים, הפטריה עמידה לתרופות ואז מומלץ הפסיק טיפול ולקחת תרבית פטריות לבדיקת עמידות. נושא היוגורט בהחלט מקובל, מומלץ שטיפה ביוגורט מהול במים למשך 3-4 ימים.

דודי 2002

New member
אז ככה

כפי שכתב טלספורוס (מנהל הפורום) חשוב להשלים את הטיפול עד תומו. יש לי חובה לציין אי נוחות בנרתיק, הפרשות לא רגילות, צריבה, כאב, הגורם לכך הוא לאו דווקא "פיטריה" אלא יכול להיות לכך מספר גורמים, שהטיפול בכל אחד מהם שונה. ולכן האבחנה תמיד טוב שתהיה ע"י רופא וגם האחרון בדרך כלל לוקח תרבית ממקום הפטריה וכך ישנה תשובה ברורה יותר לסיבת הפטריה. (הייתי ממליץ לבדוק מה הייתה תוצאת התרבית שהרופא שלך שלח) במקרה ולאחר הטיפול לא יעלמו התסמינים היייתי ממליץ לגשת שוב לרופא ע"מ להיוועץ עימו על המשך הטיפול. יתכן והפעם הוא יתן טיפול אחר ויתכן שהוא יכלול גם אנטיביוטיקה. השימוש באסידופילוס יכול מאד להועיל לריפוי הפטריה הנרתיקית.

almogit5

New member
תודה רבה על התייחסותכם ../images/Emo141.gif

מסיבה שלא ממש ברורה לי לא נלקחה תרבית ע"י הרופאה שביקרתי אצלה... אם עד סוף השבוע לא יחול שיפור דרמטי (!) אני כנראה אמצא עצמי בדרך אליה
ושוב... תודה רבה!

למעלה