רע לי

amitush26

New member
../images/Emo187.gifרע לי../images/Emo4.gif

אתמול היה לי שיעור ג'אז, עם המורה שהיא גם המנהלת של הסטודיו. טוב, נתחיל מההתחלה. יש ילדה שהצטרפה השנה ללהקה. ילדה חמודה לאללה, הייתי בין הבנות שהתחברו איתה וביקשו ממנה תאייסיקיו והכל... ילדה חמודה... היא לא הייתה יותר מדי חזקה בתנועות שלה. גמישה בטירוף.. ממש ילדת גומי... אבל בריקוד.. הרוב אצלה לא עבד על יותר מדי חוזק ועוצמה. בסך הכל, ילדה חייכנית.. מנומסת כזאת:] לפני חודש וחצי בערך, קצת לפני אילת היא באה פחות לשיעורים... והיא גם ביטלה את אילת בסוף. לאט לאט היא הפסיקה לבוא לשיעורים, ובכנס האחרון [Movement], שאלתי את אחותה מה קרה לה ומה איתה והיא אמרה לי משהו על מפרקים.. או עצמות... לאדעת... שיש לה איזה בעיה בגב.. אני אפילו לא זוכרת. בשיעור שהיה לנו אתמול, באיזשהו שלב שאלנו את המורה שלנו מה איתה ומה קרה לה שהיא לא באה כבר המון זמן לסטודיו. היא אמרה לנו להיות לשניה רציניות ולא להתחיל לרכל על זה עם כל העולם אחר כך. הילדה הזאת מאושפזת כבר חודשיים בבית חולים מכיוון שלקתה באנורקסיה קשה. היא כנראה הגיעה למצב שאפילו מים נראו לה ליותר מדי קלוריות. המורה שלנו אמרה לנו שהיא מלווה בפסיכולוג ושזו מחלקה סגורה וכל מיני כאלה דברים שפשוט גרמו ללסת שלי ליפול לרצפה. לא הייתה ילדה יותר המומה ממני בסטודיו. היא ילדה מתוקה בטירוף, מקסימה, ולמרות שהיא הייתה קצת חלשה ושראו לה את המפרקים בידיים, לרגע לא חשבתי שזה מה שקרה לה ולרגע לא חשבתי שזה אי פעם יקרה, שמישהו שקרוב אליי באמת ילקה באנורקסיה. הייתי מזועזת... ועד עכשיו... כל כך מזועזעת

sapirush 100

New member
אני לא חושבת שהיא הייתה רוצה

שכל הפורום שמלא באנשים שהיא לא מכירה ידע על זה.

the mush

New member
../images/Emo31.gif אי אפשר לגלות אפילו לא עם

נר מיזאת. וחוץ מזה, טוב שהבנות של הפורום יקראו וילמדו ת'לקח.

ballet20

New member
קודם כל

טוב שאת חולקת את זה עם הפורום. אנורקסיה זו מחלה זוועתית ופיתוי קשה לתלמידות מחול. חשוב להיות מודעות ולפתוח עיניים, ולעזור למי שנארה לכן שיש לה נטייה לכך (כולנו מכירות את אותה אחת שאוכלת רק תפוח, אכלה בבית, או במקרה של בולימיה- היעלמויות לשירותים וכו'). אין רקדנית בעולם שאנוקסיה מועילה לה למשהו (בטח לא למחול ולחיים אח"כ - יש לכך תוצאות הרסניות). שוב, תודה על השיתוף, זה חשוב.

Only Dance

New member
מצער אבל לא מפתיע אותי...

א. מצער אותי כי אני בעצמי כמעט נפלתי לזה - ולא בטוחה שלא אפול בעתיד. ב. לא מפתיע אותי כי זה משהו שהוא נפוץ בחברה ה"חדשה" שלנו, במיוחד בקרב אנשים שמרגישים לחץ יותר משאר האנשים. כלומר שתיכן רקדניות את לא נפלת לאנורקסיה והיא כן למרות שהלחץ על שתיכן מופעל אותו הדבר - הלחץ להיראות טוב בשביל הבמה, להיראות טוב בשביל הסטנדרטים, היא הרגישה את הלחץ חזק יותר והאישיות שלה לא מקנה לה כוח לעמוד בזה - אנחנו שומעים על זה כל כך הרבה שזה לא מפתיע, יש לנו בשכבה המון אנורקטיות - שוב לצערי הרב קאטי.

Only Dance

New member
זה לא באמת עוזר לקרוא את זה

אני לא יודעת להמ אבל אולי בגלל שבעצמי הייית בקטע הזה אני לא מאמינה שהבנות לא יודעות לאן הן נכנסות, כולן יודעות יפה מעוד ולוקחות סיכון, קשה להודות בעובדה אבל זה מה יש. ולא משנה כמה סרטי אנורקסיה יראו לנו בשיעורי ספורט ולא משנה כלום בכל זאת מדרדרים לזה בשלב מסוים אם זאת ההחלטה שלך, זה מתגלגל מהר מאוד אבל זה תהליך ארוך זה ייסורים ליפני שזה באמת מדרדר הייסורים שמתחילים ב"אולי אני אפסיק לאכול" יותר קשים מהפרוצדורה עצמה ומההדרדרות הממשית תאמינו לי אם לא הייתם שם מזלכם

the mush

New member
כמו שזאתי אמרה למטה/\

"כל סיפור כזה מגביר את המודעות לכאלה דברים"

ballet20

New member
בעייתי

מעט מסתייגת מתגובתך. קודם כל מצטערת לשמוע שאת היית מעורבת בכך, גם אם קצת. באנורקסיה יש עניין של שליטה: שליטה בתיאבון, שליטה בגוף, כך שהרבה חולות מרגישות שהן "עושות דיאטה" ובעצם מתדרדרות מהר לאנורקסיה. (אין זאת לומר כמובן שכל דיאטה היא אנורקסיה!!!). החלטה יכולה להילקח ולהתדרדר בגלל סיבות שונות (לחץ, מצוקה נפשית, מיליון דברים!) ככה שזה לא עניין מודע לגמרי. תחושת השליטה היא הרבה פעמים משהו נלווה למחלה, כך שההרגשה זו ההחלטה שלי" עלולה להפוך למסוכנת. מה שכן, יש משהו במה שאת אומרת שover חשיפה לסרטי אנורקסיה וכו' יוצרת מעין קהות, חוסר רגישות לעניין. אבל, אם החשיפה תציל אפילו בחורה (או בחור!לא צריך לדון כאן רק בלשון נקבה) מהמחלה, זה שוה את זה. מתוך ניסיון לש עובדה עם אנרוקסיות, תאמינו לי, אין שום קריירה בעולם- ששווה את זה, בטח לא ריקוד, שבעיני דורש איזושהיא שמחת חיים (בהודעה המקורית כתבת ש"לא היתה לה אנרגיה..." בעיני זה מאוד קשור), שהיא הדבר הכי נעדר אצל בעלי ובעלות הפרעות אכילה.

yaeltal12

New member
יאוו זה ממש מפחיד!

לדעתי זה טוב שסיפרת, כל סיפור כזה מגביר את המודעות לכאלה דברים. זה באמת מפחיד מאוד, אני מקווה שזה אף פעם לא יקרה לי...

SoulDancer

New member
חברה שלי..

(הכי טובה בעולם) כבר שלוש פעמים נפלה לזה, וזה מצמרר וזה מפחיד, וזה לפעמים מפתיע... אבל זה באמת טוב שכתבת על זה בפורום, אנחנו צריכות להפסיק להפיל את עצמינו בנות. אנחנו יותר חזקות ממה שנראה...!

מרנינית

New member
וואי...זוועה...

אני ממש מצטערת לשמוע על זה...
ואני חושבת שכל אחת צריכה לקרוא את זה כי באיזשהוא שלב אני בטוחה שרוב הבנות שרוקדות(לא יודעת מה איתכן,לפחות אני)חושבת על להפסיק לאכול כדי לרזות...וזאת בעייה מאוד קשה כי יש לה תוצאות הרסניות... אז כן, גם אני חשבתי על זה ולא מעט אבל הבנתי ששום דבר לא שווה את זה...שום דבר בעולם לא שווה את הסבל שלי...ועם כמה שאני אוהבת את הבלט(ולא מעט פה יודעות את זה)אני לא מוכנה לסבול בשבילו... אז הגעתי להחלטה שבמקום להפסיק לאכול אני אשתדל פשוט לא לאכול כל מיני "שטויות" ודברים לא נחוצים...ותאמינו לי-זה עבד!
אתמול המורה שלי לבלט באה אליי ליד הבר(היא בעצמה אמרה לי קצת לרזות)ושאלה אותי אם אני עושה דיאטה...אמרתי לה שכן והיא אמרה לי שממש רזיתי ושאני נראית טוב עכשיו!
וזה עשה לי כ"כ טוב!כי הנה, אני סופסוף נראית טוב בשביל רקדנית בלט והגעתי לזה בלי אנורקסיה וסבל...

Loony Moony

New member
מזעזע

כמה שיודעים שהתופעה רחבה בקרב רקדנים, נורא לשמוע את זה על מישהו שאתה מכיר... כשאתן חושות שאתן אוכלות יותר מדי קחו בחשבון שאתן רקדניות ואתן צורכות יותר אנרגיות מבן אדם רגיל... כמו שאוטו לא יזוז בלי דלק, הגוף שלכן לא יפעל בלא אנרגיה! אל תתנו לעצמכן להדרדר לזה!

amitush26

New member
../images/Emo187.gifתודה מותק../images/Emo24.gif

גם בשמה
אני מודה לכולכם, ושמחה שפתחנו את הנושא, גם אם המצברוח שלי לא משהו עכשיו... יהיה בסדר
בלי עין הרע

למעלה