חדשה!

דידוו

New member
../images/Emo187.gifחדשה!

שלום שמי אדי אני בת 17 מהקריות. יש לי שאלה...יש פה מישהו/י שהתנדב/ה או עומדים להתנדב לצבא ? ואם כן, אני מעוניינת לדבר ולדעת דברים ועל כל הפרוצדורה ומה מגיע ואיזה תנאים ובכללי. *שבת שלום

שלום אדי ../images/Emo140.gif

איזה כיף לראות אותך כאן. כבר בת 17
אני בטוחה שתקבלי כאן תשובות לשאלותייך בהקדם ומקווה שתישארי איתנו כאן בפורום גם בהמשך ותשתפי אותנו בחוויות האישיות שלך.

A n t o n

New member
היי היי

אני אנטון, בן 21, חייל כבר 9 חודשים (כמעט) אז ככה, השלב הראשון הוא לקבל פטור משירות חובה, לא יודע אם כבר קיבלת.... אם כן אז את צריכה לפנות בפקס ללשכת הגיוס שלך ולבקש להתנדב... לאחר מכן יזמינו אותך לשיחה ולבדיקה רפואית, רצוי שישר תביאי את כל האישורים הרפואים, כמובן שיבקשו עוד אם יצטרכו. לאחר מכן רופא ראשי של לשכת הגיוס אמרו לאשר את התיק שלך (רצוי להציק לפחות פעם בשבוע בטלפון) ואז התיק עובר לתל השמור והם אמרוים להזמין אותך לועדה רפואית שסופית תאשר לך או לא תאשר את ההתנדבות, כמו כן יקבעו את כל הפטורים שמגיעים לך, כמו פטור משמירות, תורנויות, לינת בית, מאמץ גופני וכו'. את הטירונות עוברים בבה''ד 7 בצריפים, טירונות מתנדבים של שבוע בלבד בלי מטווחים, בעיקר שיעורים ועוד כמה דברים. וזהו לאחר מכן את עוברת ליחידה שבה את אמורה לשרת. אם יש עוד שאלות תשאלי :)

sporTV

New member
ברוכה הבאה

אנטון תימצת מעולה את התהליך של הגיוס. אני חייל כבר שנה ותשעה חודשים - הארכתי את השירות לשנתיים. השירות מהנה מאוד, תפקיד מאתגר. הכי חשוב לזכור - לא לנסות לעשות דברים שיפגעו בך. לדוגמא, אני לא יכול לעבוד יום שלם ולכן עובד רק 5 שעות. אם יש לך קשרים ממליץ להשתמש בהם בתחום ההצבה במקצוע שיתאים לך הן מבחינת יכולות ושעות עבודה - זה לטובת הבריאות שלך. אני יכול להגיד לך שבמקרה שלי זו ההחלטה הטובה ביותר שהגעתי אליה בחיי. המון בהצלחה!

רעות115

New member
ברוכה הבאה

אני לא יודעת איך הלך לכם בקטע של הצבא, כשאני הייתי בצו ראשון ה"רופאה " שם התייחסה אלי כל כך מגעיל כשאמרתי לה שאני חולה כאילו אני מנסה להשתמט!!! חטפתי קריז כהרגלי והחלטתי לעשות שירות לאומי ולא להתנדב גם שמעתי מכל מיני מתנדבים שזרקו אותם במקומות מבוזבזים! אז זו החלטה של כל אחד בנפרד, אני נהניתי מאוד בשירות הלאומי (חילוני אגב) וזה תרם לי מכל המובנים: ניסיון תעסוקתי ביטחון עצמי ממש כיף- נ.ב- הייתי מזכירה בבית ספר יסודי. אם א מעוניינת, שאלי בכיף!

A n t o n

New member
מקומות מבוזבזים?

בגלל זה נותנים לך לבחור.... נכון יש כאלה. גם חיילים סדירים לפעמים מגיעים למקומות כאלה. אני אולי לא הכי מרוצה מהמקום שלי אבל מה שבטוח זה לא מבוזבז, להיות טכאי קשר של פקמ''ז זה עם כל הכבוד לא ביזבוז. ובקשר לרופאים אני מסכים אבל הם מתייחסים שם לכולם ככה לצערי. גם כשבאתי להתנדב הם התייחסו מגעיל.

רעות115

New member
...

נו, אז איזו מוטיבציה צריכה להיות לי? אני עושה להם טוב לא הם לי! וחוץ מזה לא אמרתי שכל התפקידים מבוזבזים, התפקיד שלך טוב והרווחת! בתור סדיר אין ברירה אבל בתור מתנדב אני מרגישה שתרמתי בשירות הלאומי יותר ממה שהייתי תורמת בצבא!! חברה שלי הייתה חולת סרטן כשנכנסה לצה"ל והיא ביקשה להתנדב ואיפה דפקו אותה?? שק"ם... יותר גרוע מזה כבר אין!!!!

A n t o n

New member
אבל נותנים לך לבחור!!!

ידידה שלי גם חלתה בלוקמיה והיא פקידה של מפקד טייסת....

צבא או שרות לאומי

נראה לי שמה שחשוב בדיון כאן זו הידיעה שיש אפשרות לבחור. אדי, קבלת מענה לשאלות שלך או שיש לך שאלות נוספות? אני מקווה שאת יודעת שיש גם אפשרות להתכתב במסרים אישיים - אולי כבר עשית את זה- וכך את יכולה אולי גם לשאול שאלות יותר אישיות.

sporTV

New member
אדי, שלחתי לך מסר אישי לפני יומיים

מקווה שראית אותו...

צהל-עזרה בקבלת תפקיד

אני רוצה להציע עזרה בגלל קשרים קודמים עם ראש אכ'א בצהל.כאשר אתם מתנדבים ידעו אותי ואשתדל לעזור בקבלת תפקיד.עבד בעבר אין סיבה שלא יעבוד גם היום.

sporTV

New member
חשוב לציין

כי המגבלה היחידה שאני ראיתי בכניסתי לשירות היא תנאי השירות. היה לי חשוב להגביל את מספר שעות העבודה שלי ל5 שעות ביום בגלל המגבלות הרפואיות. מבחינת קשת התפקידים אותם מתנדבים יכולים לעשות - השמיים הם הגבול. כך שאני ממליץ לא לשכוח את חשיבות תנאי השירות לצד בחירת התפקיד. הוועדה שמאשרת את גיוס המתנדבים לא ששה לאשר מספר שעות מצומצם שכזה אבל, כאשר סוגרים את תנאי העבודה מראש עם היחידה שמגיעים אליה אז הוועדה בעצם לא צריכה לדעת על זה בכלל. יעל, יוזמה מבורכת! (פיספסתי את הצעתך בשנתיים.....) * ראש אכא - ראש אגף כוח אדם.

דידוו

New member
../images/Emo51.gif

וסליחה שרק עכשיו אני עונה,פשוט לא הייתי על המחשב כמה ימים. כן עשיתי ועדה רפואית כבר ונתתי את כל הטפסים שהיה צריך, ואתמול היה לי מבחנים בלשכת גיוס וזהו,עשיתי כל מה שאני יכולה *שבווע מעולה

למעלה