דברים קטנים...

just PolPoll

New member
כמה שאלות לגבי הגדנ"ע.

ב24.12 אנחנו יוצאים לגדנ"ע בצלמון,ולפי מה שהבנתי החלוקה היא תיהיה אקראית, והפחד הכי גדול שלי זה שאני אפול אם בנות [פרחות כבדות] שאני לא ממש רוצה להיות איתן בצוות או\ו בחדר. אז אם מישהו היה בצלמון ויוכל להסביר לי איך העצם נעשת החלוקה [ע"י מספרים או רשימות שנעשות מראש או שבכלל סתם באקראיות מוחלטת] כדי שאני אנסה להכנס לצוות אם לפחות מישהי אחת נסבלת.. תודה.

החידון לא קופץ../images/Emo3.gif

מסכנים
הנה התשובות. לקוחות [בעצם, מועתקות] גם הן מאותו מקום. הייתי מקשרת, אבל אני חסה על נשמתכם הדוויה. זו חפירה לשמה
. על מי נאמר "אם הבנים שמחה"? חנה (אחרי שהבנים שלה מתו יצאה בת קול ואמרה את זה על כך שבזכות החינוך שילדיה (של חנה) קבלו בביתה, הם מתו על קידוש השם). ביום הראשון, מאיזה צד מתחילים להדליק? ימין. מדוע מניחים את החנוכיה בפתח הבית או בחלון? פרסום הנס. מה ראשי התיבות של ח.נ.ו.כ.ה? ח' נרות והלכה כבית הלל. [הולך ומוסיף ולא הולך וגורע] מה הגובה המינימלי שאפשר להניח את החנוכיה? שלושה טפחים (בערך 15-20 ס"מ). מה הגובה המקסימלי שאפשר להניח את החנוכיה? 10 טפחים (בערך בגובה של שולחן בבית הספר). איך קראו למלך של היוונים? אנטיוכוס. מה מקור השם "חשמונאי"? לסב המשפחה קראו יוחנן חשמונאי וזהו המקור. דעה נוספת גורסת שזה המקום שבו פעלו. האם מותר להדליק נרות שבת עם נר חנוכה? מדוע? לא, משום שאסור להשתמש בנרות, כפי שנאמר: "אין לנו רשות להשתמש בהם, אלא לראותם בלבד". לאדם יש שמן שמספיק או לנר-שבת או לנר-חנוכה. מה קודם למה? מדוע? שבת קודמת, משום שנאמר "תדיר ושאינו תדיר- תדיר קודם". האם נשים חייבות לומר הלל בחנוכה? מדוע? לא, משום שזוהי מצוות עשה שהזמן גרמא. האם נשים חייבות להדליק חנוכיה? מדוע? כן, משום שגם הן היו שותפות בנס של חנוכה. מה ראשי התיבות של "מכבי" (3 אפשרויות)? 1. מי כמוך באלים ה'. 2. מתתיהו כהן בן יחנן. 3. ממלכת כהנים בית ישראל. איך נהרג אלעזר במלחמה? נרמס תחת הפיל. מה קרא מתתיהו לכינוס העם למרד? "מי לה' אליי". איזה שמן כשר להדלקת חנוכיה? כל השמנים כשרים, המשובח ביותר- שמן זית. מה הכניסו היוונים למקדש? פסלים. מדוע לא מצאו המכבים שמן טהור להדלקת המנורה?|סדגש" משום שהיוונים טמאו את כל השמנים. איך היוונים טמאו את כל השמנים? נגעו בכל השמנים (מגע של גוי מטמא). לכמה ימים הספיק השמן בכד הקטן? שמונה ימים. מה זה "זאת חנוכה"? היום האחרון של חנוכה. מדוע נקרא "זאת חנוכה"? משום "זאת חנוכת המזבח". [חנוכת המזבח היתה בסוף שבעת ימי המילואים, כלומר ביום השמיני] כמה ילדים היו למתתיהו? מה שמותיהם? חמישה, יהודה, שמעון, אלעזר, יונתן, יוחנן. מה קראו ילדיה של חנה בספור "חנה ושבעת בניה" כאשר הוצאו להורג? "שמע ישראל". למה חנוכה נקראת "חנוכה"? משום שחנו בכ"ה בכסלו ומשום חנוכת המשכן. באיזו שנה התרחש נס חנוכה (עברי, לועזי)? עברי - ג'תרכ"ב, לועזי - 165 לפני הספירה הנוצרית. מאיזה שבט היו המכבים? לוי (הם היו כהנים).

lover boy6

New member
אמממ יש לי סתם שאלה..חח

אמממ יש מצב שמישהו או מישהי מהפורום תיהיה או יהיה (וואו זה מציק אז אני ייכתוב בלשון זכר) בעזריאלי ביום שלישי בשעה 14:00 אני פשוט שם גם ביום שלישי ואני רואה שלא כולם יגיעו למפגש אבל בכל זאת יהיה נחמד לפגוש מישהו מהפורום בעזריאלי... אז אם אתם בעזריאלי ביום שלישי.. שלחו לי מסר אם בא לכם.. ואני גם מגיע למפגש! אני לא בוגד חח

Infinity AL

New member
אני הייתי בצלמון...

איזה כיף לך, כ"כ הייתי מתחלפת איתך עכשיו. אז ככה מורידים אתכם מהאוטובסים ומעמידים את הבות בנפרד מהבנים ב4 שורות, נראה לי... וזה בחירה אקראית לגמרי, המפקדת אומרת את לכי, את לכי, את לכי..וככה היא מרכיבה צוות... אבל זה באמת שטויות, כאילו, את תכירי את הבנות משהכבה שלך לגמרי אחרת ואת תתחברי יותר עם כל אלה שלא התקרבת אליהן קודם..ובטוח תהיה לך חברה אחת... ועוד דבר...אם את נופל על מפקדת ג'ינג'ית גדולה כזאת- נדפקת
היא קשוחה ומרושעת משו פחד [מעיין זה השם שלה] ואם את נופלת על מפקדת קטנה כזאת, נמוכה, עם מלא נמשים, והיא די יפה, אז זכית כי היא לגמרי תתחשב בכם...[שני..]

HeNoOsH

New member
גם אני נשארתי בלי כרטיס =[

כתבתי על זה הודעה בשרשור מתחת =\ ודווקא ל2 חברות שלי זה כן הצליח...עכשיו אחת מהן רוצה להביא לי ת'כרטיס שלה כי היא רואה שאני ממש מתה ללכת לשם..חח אני כמו מפגרת שעה מתעצבנת בשיחה שלי איתה על זה שלא השגתי אז היא פשוט מוותרת בשבילי כי היא גם לא הכי אוהבת ת'להקות שמופיעות שם...אייי אני אוהבת אותה :] אבל ברור שאני לא אקח לה ת'כרטיס

חחחח לא בוגד../images/Emo6.gifלא אמרנו../images/Emo3.gif

אני שם ^^ אבל אני אוכל רק להגיד שלום,כי אני אהיה בעצמי במפגש פורום

nemo the great

New member
אמממ אוליי.. ../images/Emo19.gif

אוליי אבל ממש אוליי...
יישלח מסר אם אני יבוא

ליאת750

New member
זה ממש לא פייר

בטלויזיה לא פרסמו שצריך להירשם.. זה מוזר אף פעם לא דורשים הרשמה לפסטיבלים תל-אביביים למינהם. אתמול במקרה נכנסתי לאתר ופתאום גיליתי שצריך להירשם בכלל!!! חוצפה

HeNoOsH

New member
לא שמתי לב מה הם פירסמו בטלויזיה

יכול להיות שאני טועה אבל את הכרטיסים היה אפשר להשיג כבר לפני שבועיים, אולי יותר עד שהכרטיסים נגמרו ואחרי שהם ראו כנראה שיש ביקוש לעוד כרטיסים אז הם החליטו שצריך קודם להירשם כי הכמות של הכרטיסים הייתה מוגבלת... אייי אני עדיין עצבניתת בגלל זה... נצטרך לחכות לאירוע הבא שלהם =/

\= זה על אותו עיקרון של כפר המוזיקה

זה די ברור שתהיה הגבלת כניסה המקום יהיה מפוצץ אם לא תהיה

למעלה