רדיאטור..

חבצבצול

New member
../images/Emo186.gifרדיאטור..

בניגוד לאייקון למעלה, הרדיאטור באפלאוז שלי מאבד מים.. כל שבוע אני מוסיף כחצי ליטר.. אני מודאג מהכנסת מים רגילים ולא נוזל קירור ייעודי. המוסכניק שבדק (פתח סתימות ברדיאטור לפני כחודשיים) טען כי אין נזילות (השתמש בשנפנפת שדוחסת אויר לרדיאטור) וכי עליי לקבל חוו"ד נוספת, ואם אהיה מעוניין להחליף לרדיאטור חדש יעשה לי מחיר של 850 ש"ח. האם הבעיה אכן ברדיאטור? האם המחיר כדאי? מה דעתכם?

חן 1111

Active member
אם אין נזילות לא היה איבוד מים

אם הוא בדק בלחץ ולא היתה נזילה מהרדיאטור, אז הנזילה היא במקום אחר. הדרך הנכונה היא לבדוק עם מכשיר שיש לו גם מד לחץ, ולראות אם הלחץ יורד. אם כן, יש נזילה וצריך לאתר אותה. לפעמים זה קשה. צריך לעשות את זה גם כשהמנוע חם וגם כשהוא קר. אל תחליף רדיאטור סתם.

חן 1111

Active member
עוד דבר קטן

יכול להיות שהבעיה היא במכסה. בדרך כלל המכשיר יכול לבדוק גם את המכסה. אם המכסה לא שומר לחץ, זו סיבה לאיבוד מים גם בלי שתהיה נזילה.

חן 1111

Active member
השאלה לא אם היה מד לחץ

אלא איך השתמשו בו. צריך להעלות את הלחץ ולהשאיר את המכשיר מותקן. ולראות במשך כמה זמן אם הלחץ יורד. אם הוא יורד, יש דליפה וצריך לאתר אותה כלומר לראות מאיפה נוזלים מים. זה יכול להיות מהרדיאטור, צינורות, חיבורים, גוף המנוע, הרדיאטור הפנימי בתוך הרכב וכדומה. לא מחליפים סתם שום חלק שלא מאתרים בו נזילה.

אריה700

New member
לשפץ רדיטור.

אני יורה ושולח אותך למכון לניקוי רדיטורים (לא למוסך)לאחר מכן תחליף יונית חום, וטומוסטט.+ בדיקה יסודית של הצנרת הגמישה. בהצלחה

למעלה