קצר !

../images/Emo186.gifקצר !

אם לוקחים סוללה פשוטה ורגילה, לוקחים חוט מוליך, ומחברים את 2 קטבי הסוללה, אזי מה שקורה הוא שתגובה כימית בתוך הסוללה גורמת לאלקטרונים לעבור מקוטב אחד לשני, דרך החוט. (ואגב, אם הייתי שם מנורה (למשל) באמצע החוט, היא היתה נדלקת. 1. האם התאור הנ"ל נכון ? 2. האם האלקטרונים עוברים מהפלוס למינוס, או להיפך ? ומדוע ? 3. כשחיברתי את החוט בין 2 הקטבים, האם בעצם "קיצרתי" את הסוללה ? מה בדיוק זה אומר ? שתוך X דקות הסוללה תסיים את חייה ?

קצר

1. כן 2. מהמינוס לפלוס 3. כן, בערך כן: מאחר שזרם הקצר ילך ויקטן עם הזמן קשה להגדיר מהו הרגע שבו הסוללה "סיימה את חייה" אבל זה יקרה די מהר החוט והבטריה מאוד יתחממו שתעשה את זה, אז תזהר. יש בטריות שעלולות להתבקע או להתפוצץ במצב קצר!

../images/Emo186.gif מדוע ../images/Emo35.gif

2. מדוע מהמינוס לפלוס ולא להיפך ? 3. למה בעצם ? מה שזה עושה זה בעצם סוגר מעגל, אם היתה לי נורה באמצע, אז היא היתה דולקת ובעצם הייתי משתמש בסוללה כדי להאיר את הבית, אבל מדוע אם אין מנורה (למשל) באמצע, זה מוגדר כ "קצר" ולא כ "שימוש בסוללה", זה גומר את הסוללה ?

wil

New member
כי לצרכן יש התנגדות

לצרכן (נורה, מנוע) יש התנגדות ולכן הזרם מוגבל ע"י המתח וההתנגדות הכוללת במעגל. במצב של קצר, התנגדות המעגל נמוכה, ולמעשה מורכבת מהתנגדויות לא רצויות בלבד, כלומר התנגדות פנימית של מקור המתח + התנגדות של החוטים. הזרם במצב קצר גבוה, ולא מבוצעת עבודה מועילה, אלא רק התחממות (יתר) של מקור המתח+החוטים. ייתכן נזק למקור המתח. (תלוי בסוגו - למשל מצבר רכב עלול להתפוצץ בקצר, כי התנגדותו הפנימית נמוכה ביותר וזרם קצר הוא מאות אמפרים)

למעלה