קובן

S H I L G I

New member
../images/Emo185.gifקובן../images/Emo186.gif

סתם חשבתי לי.. אנחנו כל הזמן אומרים שצריך קובן כדי שלסוס יהיה חם. הפרוות חורף נועדה לחמם את הסוס, ואם משאירים אותה..למה בעצם לשים קובן? ואם אתם אומרים כי הפרוות חורף לא מספחקה-איך מתנהגים סוס בר? *מצפה לדיון גדול*

TauraMan

New member
פרוות החורף מספיקה בהחלט../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

האקלים של החורף הישראלי הוא לא כזה רציני ואפילו סוס בלי פרוות חורף יוכל לשרוד חורף בשלום, עור הסוס עבה מאוד ומגן בפני מזג אוויר קיצוני. את הקובן שמים בעיקר במדינות קרות בהן יורד שלג או שהטמפרטורות מגיעות לקרבת ה-0, כדי לספק לסוסים שכבת הגנה נוספת, ולסוסי ספורט, כדי שלא יצמיחו פרוות חורף, כי זה לא יפה. סוס לא צריך קובן. סוס יוכל לחיות עם פרוות חורף בקלות. אבל כדי להמנע מפרוות חורף שמים קובן.

TauraMan

New member
סוסים חיו אלפי שנים בלי קובן../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

לילה אחד ועוד באקלים הישראלי, לא יהרוג אותם.

Vintage Queen

New member
שטויות...

סוסים מצמיחים את הרווה במידה הנדרשת להם והם גם מנשירים אותה כשחם להם! הם לא צריכים קובנים זה סתם קטע של טיפוח ויופי... ועצלנות של הברשה

טוי בוי

New member
אבל הסוסים בארץ לא...

רובם רגילים לאקלים של הארץ שהוא אלי לא 0 מעלות אבל הם בכל זואת בנויים לאקלים...כמו שסוסים באירופה בנויים לאלקים שם. וסוס שחיי בארץ ורגיל ל-25-30 מעלות בחורף קר לו בלילה שיש 10 מעולת גם אם יש לו פרוות חורף היא לא מספיקה...

charliebr

New member
צ'ארלי ../images/Emo3.gif

בלי קובן ובלי פרוות חורף ולא קר לו!! כי אם היה קר לו הוא היה מגדל פרוות חורף כמו כל שנה!

TauraMan

New member
בדיוק כמו דיזל../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

אבל לא גילחתם את צ'ארלי ?

טוי בוי

New member
תלוי איפו...../images/Emo3.gif

נגיד אצלינו יש סוסים בלי קובן ויש כאלו שיש להם לרוב יש... והפרוות חורפ מספיקה אבל לא בגול הארץ.. חוץ מזה שלמי יש כוח להבריש סוס שיש לו פרווה של 2-3 ס"מ ?!?!?!

LeAnNe

New member
ע"פ המדריך../images/Emo182.gif../images/Emo62.gif

1. כדי שלא יגדלו פרוות חורף. 2. כדי שינצלו את האנרגיה שלהם לדברים אחרים. לדוגמה: לפני ששמו קובן לכפיר (אין לי תמונע) בחורף הוא היה רזה *במיוחד* אבל כששמו לו קובן הוא השמין כי במקום שכל האנרגיה תלך בלגדל פרווה זה הלך לדברים אחרים. (*מקווה שהסברתי את עצמי בצורה מספיק ברורה*)

Unreachable

New member
כפיר

עם קובן שי.... את יודעת לתפוס סוסים בדיוק בזוית הכי מחמיאה
הוא נראה מוזרררררר פה... אה ואני תומכת בליאן. אם צריך קובן שמים ואם לא- לא שמים אי אפשר להתווכח ממש על אם צריך או לא במשמר העמק צריך, בהזורע לא אני לא חושבת שאף אחד מהמקומות עושה לא נכון

../images/Emo6.gif../images/Emo182.gif

הוא נראה נורא מוזנח כאן!
אבל מה את רוצה, אחרי המקלחת שלו הוא נראה כמו סוס בן 200 ועוד תקעתי לו ת'פלאש הזה באמצע האוכל, מסכן.....
פה הוא דוגמןןןןן

Unreachable

New member
הנה התמונה

שגיל נראה בה מקומט
איכס לא מצלמים יותר סוסים רטובים ובטח לא כשזה לא בשמש ואין ברק וסטאף

Unreachable

New member
בתמונה המקורית

שיש לאנוכי בבית רואים שהוא מקומט
חוצמזה שהוא היה נאצי שבאתי לקחת אותו מהחצר אתמול אז מגיע לו

למעלה