../images/Emo184.gif

האם מומלץ/לא מומלץ ליצור דמויות שלא מופיעות ברשימה המקורית (גמד אלף וכו') (חבר שלי רוצה לעשות ד"שים שהם לא ברשימה המקורים, מעלה באוב למשל או דרואיד שהוא במקור דב"ש?)

snift

New member
הכל מומלץ, כל עוד אתם יכולים לשלוט

בזה. אין דבר כזה 'במקור דב"ש', אפשר לשחק כל גזע ו/או סוג שבא לכם.

La Gamba

New member
אבל כלל מאוד חשוב

לשמור על האיזון! אם האזון נהרס המשחק נהרס

רמץ

New member
איזו רשימה מקורית ואיזה מקור?

אני מבין שאתם משחקים AD&D? דב"שים הם כל דמות ללא שחקן החל מהפונדקאי וכלה בקוביית הג'לטין בקומה 4. להם אין הגבלות. ד"שים, לפי הספר, חייבים להיות: מאחד מהגזעים: אדם, אלף, חצי-אלף, גמד, ננס, זוטון. ובנוסף מאחד מהסוגים: לוחם, סייר, פלאדין, כוהן, דרואיד, גנב, פייטן, קוסם, אשליין או קוסם מתמחה אחר. מעלה באוב (בעל אוב), לפי הספר, הוא קוסם מתמחה באסכולת 'תאובה' - ככה שאין עם זה בעייה. אין גם בעייה להמיר דב"ש לד"ש (אם למשל הצטרף שחקן חדש לחבורה) כל עוד היא עונה על הקריטריונים הנ"ל. דרואיד אדם זה בסדר. דרואיד מצליף מח (מפלצת) זה לא. בנוגע להכנסה של גזעים אחרים או חדשים לרשימת הגזעים המותרים לד"ש, אני די בטוח שכתוב בספר עצמו בפיסקת חוק אפשרי (מודגשת באפור) את הקריטריונים שהגזע המדובר צריך לעמוד בהם: בין השאר - ללא יכולות קסומות טבעיות (מה שפוסל אלפים אפלים) ובעל צורה כללית של דמוי אדם (מה שפוסל וורגים (זאבים גדולים תבוניים ומרושעים) ומכניס קנטאורים (חצי סוס חצי אדם) לתחום האפור. עד כאן הכל לפי הספר. הספר הוא דבר נזיל ולכל חבורה יש את "חוקי הבית" שלה שמעקמים יותר או פחות את החוקים של הספר. אם אתם רוצים ליצור סוג דמות חדש: בעל אוב - שהוא, למשל, בכלל סוג של כוהן מוות, בעל יכולות מיוחדות אבל עם נק"פ נמוך יותר, אל תתנו לספר להפריע לכם, אבל תיעזרו בספר כדי לאזן את היכולות שלו עם אלו של סוגי הדמות האחרים כך שכולם ישארו פחות או יותר שווים. כנ"ל לגבי גזעים - זה סבבה רק שחשוב מאוד לאזן אותם מול שאר הגזעים. אם הגזע שהכנסתם מסוגל לעוף, חייבות להיות לו מגרעות אחרות שיאזנו את זה. בנוסף צריך לחשוב על כך שד"ש שישחק אותו אמור להסתדר בכל מקום שבו שאר הגזעים מסתדרים. אם אחד השחקנים ישחק בן-ים, זה יכול להיות קצת בעייתי, ואם אחד השחקנים ישחק אלף-אפל, הוא יוכל לתפקד רק מתחת לאדמה או בלילה - וגם זה בקושי (אלא אם תמצאו תירוץ שיבטל את זה).

בסדר סבבה.

הם גם המציאו "מתנקש" שזה שילוב של גנב מוזר עם יכולת הוספת מלכודות האם זה בסדר? כנ"ל הם החליטו שבעל אוב יכול ליצור שלדים (חלשים) מותר? זה נראה לי די חזק מידי. חוצמזה, מה ההבדלים המעשיים בין מכשף לקוסם? ועוד משו, למה להיות קוסם אם גם אלף יכול להטיל אותם לחשים בנוסף ליכולותיו האלפיות? ועוד משו(סורי שאני נקץ)כהן של אלי המלחמה, או של כוח תוקפני אחר, מה ההבדלים בינו לקוסם?

רמץ

New member
אז אתם משחקים D&D בגרסה ראשונה!

הפעם האחרונה ששיחקתי את זה הייתה לפני 12 שנה בערך... אני ממש לא זוכר את החוקים, אבל כל דבר שהזכרת הוא דבר שקיים כבר בD&D3 ואפילו AD&D - או כמקצוע נפרד או כלחשים של קוסם/כוהן. בדרגה ראשונה - עדיף להיות אלף. ככל שמתקדמים - קוסם מטיל לחשים טוב יותר. בנוסף, הוא מתקדם בדרגות הרבה יותר מהר מאלף (אם אני זוכר נכון...) נ.ב. כל מה שאמרתי מקודם על סוגים וגזעים נכון לAD&D ולא בהכרח לD&D.

!

1)הם גם המציאו "מתנקש" שזה שילוב של גנב מוזר עם יכולת הוספת מלכודות האם זה בסדר? כנ"ל הם החליטו שבעל אוב יכול ליצור שלדים (חלשים) מותר? 2)מה ההבדל בן קוסם מכשף וכהן(כהן של אל/כוח מלחמתי)

PUMI for ever

New member
תשובות :

1. מקצוע מתנקש שהייחוד בו הוא הנחת מלכודות? לא. מתנקש זהו אדם אשר מאומן בהחבאות וביצוע פעולות רצח מהירות, דיסקרטיות ויעילות בהרבה משאר האנשים. לרוב הם אקרובטים מאד, יש להם כישורים גבוהים בהחבאות (במיוחד בצללים) ויש להם את הידע הרב בשימוש ברעלים - דבר אשר עוזר להם רבות במשימות ההתנקשות שלהם (פגיון שבדרך כלל רק היה פוצע את האדם קל, יכול להוות מצע לרעל מזדמן אשר מספיק טיפה ממנו בכדי לשתק את המותקף. כך הופך הפגיון מכלי חלש יחסית מבחינת נזק לנשק מצויין למתנקש המתחיל). לגבי הבעל אוב (לא אומרים מעלה באוב?) אכן, הנקרומנסר (להלן נקרו') הוא אדם אשר שולט באנרגיות של מתים, ובעזרת יכולות קסומות יכול לפתוח שערים למישור המתים ולזמן משם (בהתאם לכוחו) יצורים אל מתים. מן הראוי שנקרו' בדרגה נמוכה יוכל לזמן את האל-מת הכי פשוט: שלד [חלש], ועם ההתקדמות בדרגות מספר וחוזק היצורים שהוא יכול לזמן יגדלו, וזה מעלה בעייה לא קטנה אחרת: אם כבר הולכים על זה, צריך טבלה מסודרת שבה יפורט על הדרגה של הנקרו', מספר היצורים שהוא יכול לזמן, חוזקם, משך הזמן וכו. זה היה ממש על קצה המזל כי המערכת הזו מאד מסובכת ובאים בה לידי ביטוי הרבה פרמטרים אשר קובעים את המפלצות המזומנות. 2. קוסם: מטיל לחשים מספר כשפים. לפני כל שינה\בכל בוקר, המכשף עובר על הקסמים הרשומים לו בספר, ומחליט איזה מהם הוא מעוניין לשנן (בהתאם לדרגה), לאחר מכן הוא מתחיל בהטלת הקסם ומגיע לקטע מסויים בו הוא עוצר, זהו ה"טריגר". לאחר מכן, נגיד באמצע קרב כל מה שעל הקוסם לעשות זה לסיים את הטלת הקסם שהוא הכין מבעוד מועד (הטריגר) והקסם יבוצע. מכשף: אדם אשר קיבל את כוחות הטלת הקסמים שלו מלידה, תוך מעבר גנים ברור. הוא אינו מסתובב עם ספר קסמים, ואינו צריך להשקיע מחשבה ולמידה כי זה בא לו באופן טבעי. יש למכשף מספר קסמים שהוא יודע לדוגמא X, וזהו מספר הקסמים הכללי שהוא יכול להטיל, כל פעם שהוא מטיל קסם כלשהו מרמה מסויימת מספר הקסמים יורד. דוגמא להמחשה: ישנו קוסם אשר מרמה 1 יש לו את הקסמים A, B,C ו-D, והוא יכול להטיל 5 קסמים מהרמה הזאת. בתחילת היום הוא יכול להטיל מ-A: חמישה קסמים, מ-B: חמישה קסמים וכך הלאה עד D. בהמשך היום הוא מחליט להטיל את הקסם C. לאחר ההטלה, נשאר לו מספר הטלות כולל של 4 (5[התחלתי] - 1[הקסם שהטיל] = 4[מספר קסמים נותר]) קסמים מהרמה הנ"ל, ולכן עכשיו יכול להטיל: קסם A: ארבעה פעמים, קסם B: ארבע פעמים, קסם C: ארבעה פעמים, וכך גם D. היום ממשיך ומכשף מחליט להטיל את קסם D, עכשיו מספר ההטלות הכולל מהמרה הזאת הוא 3 (4-1 = 3), ולכן עכשיו הוא יכול להטיל קסם A: שלושה פעמים, קסם B: שלושה פעמים, קסם C: שלושה פעמים, וכך גם D. כך כל הטלה יורד לו מספר ההטלות עד שמגיע ל-0, ואז הוא לא יכול להטיל שום קסם מהרמה הזאת עד לשינה הטובה הבאה שלו. היתרון הברור של המכשף על פני הקוסם הוא שהשחקן של המכשף לא צריך בתחילת יום לנבא איזה קסמים הוא יצתרך ובהתאם לשנן את הקסמים הנ"ל, אלא פשוט מה שיצתרך להטיל, את זה יטיל. אני לא ארחיב לגבי הכהן, כי יש שוני בין המהדורות. רק אוסיף כי מה שמאפיין את הכהן זה קסמים שהוא מקבל מהאל ע"י התפללות, לאחר שהאל מקבל את התפילה הוא מבצע את מה שהכהן ביקש בקסמו. דבר זה הוא יתרון כי בשביל להתפלל צריך רק להתרכז, והאנרגיה היא מהאל ולא ממך, לכן הכהן יכול להטיל לחשים עם כל סוג שריון (השריון לא מגביל את הכהן בתנועותיו במהלך ההטלה, ולא חוסם אנרגיה היוצאת ממנו [כי היא בעצם מגיעה מהאל]). מקווה שהכל מובן.

תודה רבה-רבה

1. כן כן הוא אקרובט וכו' הוא יכול בין היתר להניח מלכודות. השאלה שלי אם הם לא חזקים מידי (הנקרומנסר והמתנקש) 2. מובן. כהן צריך ספר לחשים? 3. למה כתוב במאמרים של הפורום שהמכשף יותר חלש מהקוסם? 4. איזה סוגי קסמים יש לדרואיד?

DDN

New member
כמה שאלות יש לך!

תהיה לי בריא. נתחיל: התשובות שלי אגב מתבססות על מהדורה שלישית. 1ב - כן. לוחם יכול להיות קשת, למעשה לוחם יכול להיות אמן של כל כלי נשק שתרצה, במיוחד כי הוא מקבל יותר כשרונות מהדמויות האחרות. 1. לא. אם הם רשומים בספרים, אז הם מאוזנים. במהדורה שלישית המתנקש הוא מקצוע יוקרה, וכל מקצועות היוקרה יראו לך חזקים בהתחלה. דוגמא - מקצוע היוקרה שדומיניק הולכת לקחת בדרגה 7 הולך לתת לה לירות פעם ביום חץ קסום, להגדיל את הסיכוי לפגיעה קריטית (יותר מ20 טבעי) ושאר ירקות. 2. כהן לא צריך ספר לחשים, מי שטוען אחרת, לא יודע מה הוא מדבר וצריך להקריב אותו זבח לדרקון. 3. תראה איפה זה כתוב. לשניהם יש את אותה כמות של נקודות פגיעה. לקוסם אמנם יש מגוון רחב יותר של לחשים אבל המכשף אינו מוגבל לספר ויכול להטיל אותם ספונטנית, לעומת הקוסם שצריך לשנן אותם בבוקר. 4. קסמי טבע, נמצאים תחת הרשימה של "לחשי דרואיד"

רמץ

New member
אוקיי - בלבלת אותי... ../images/Emo153.gif

מצד אחד אתה אומר שאלפים מטילים לחשים כמו קוסם => D&D מצד שני אתה שואל על דרואידים יחד עם תלד"ס => AD&D מצד שלישי אתה שואל על מכשף => D&D3 תגיד לנו מה הכותר של הספר/חוברת שאיתו אתם משחקים, האם זה ספר או חוברת ואיזו חברה הוציאה אותו כדי שנוכל לענות לך תשובות שמתאימות לגרסה שאתה משחק.

רמץ

New member
לשחק כדורגל לפי חוקי כדורסל? ../images/Emo87.gif

אפשר לשחחק לפי כולם - אבל לא ביחד. ב-D&D ככל שהדרג"ש נמוך כך עדיף, ב-D&D3 ככל שהוא גבוה. ב-AD&D לגנב כישורים ייחודיים הנמדדים באחוזים, ב-D&D3 הוא פשוט מקבל יותר נקודות מיומנות הנמדדות ב-ק'-20. אפשר איכשהו לגשר בין D&D ל-AD&D - בקושי רב, אבל מו"ד3 זה כבר עולם אחר. המכשף ששאלת עליו הוא סוג נפרד של מטיל לחשים השונה מקוסם בכך שהוא אינו צריך לשנן מראש את הלחשים שהוא מטיל, אבל מסוגל להטיל מספר מאוד מוגבל של לחשים. הוא שייך לD&D3, אבל אפשר לנסות להמציא כזה ב-D&D. אה, וכוהנים (בכל המהדורות) לא צריכים ספר לחשים, אבל כן צריכים להתפלל כל בוקר/צהרים/ערב (תלוי בהעדפת האלים שלהם) כדי שיוכלו להטיל אותם (בדיוק כמו שינון לחשים).

שאלה לגבי שיטת דרגש פשוטה יותר

החלטנו לזרוק לאנחות הדרגש הטיפשי של המקורי והחלטנו לעשות דרגש שככל שהוא יותר גבוה=>יותר טוב סתומרת שאם ההתקפה היא 20 והדרגש היא 5 אז מחסרים מההתקפה את הדרגש (20-5=15). זה נשמע טוב? 2. דבר שני לוחם יכול להטי קסמים באופן כלשהוא? ועם איזה כלים הוא מתחיל?

PUMI for ever

New member
................>

1. למה פשוט לא להשתמש בשיטה שהמהדורה השלישית מספקת לך? היא פשוטה, טובה וידידותית למשתמש! 2. לא. לוחם יכול להטיל קסמים רק עם הוא דמות בעלת יותר ממקוצע אחד (לוחם\קוסם, לוחם\כהן). והחפצים ההתחלתיים לא קבועים. בקבוצה שלי לדוגמא אני נותן לשחקנים בחינם חפצים שיש להם באופן אלמנטרי בתור הרפתקאנים (שק"ש, תיק גב, נאד מים, 3 מנות מזון) ואת כל שאר החפצים שהם רוצים להתחיל איתם הם צריכים לקנות מהכסף ההתחלתי שלהם.

רמץ

New member
בערך מה שאתם הצעתם

ככל שדרג"ש גבוה - כך טוב ככל שהבונוס להתקפה (סוג של תלד"0) גבוה יותר - כך טוב. כל דרג"ש מורכב מתוסף שריון, תוסף זריזות ועוד דרג"ש טבעי 10. כדי לפגוע צריך לעבור את הדרג"ש עם הבונוס להתקפה + גלגול 1ק'20. אבל זה לא פשוט כל כך להמיר מ-D&D לD&D3. דברים פשוט... לא ממש עובדים.

ethidium

New member
המלצה קטנה

אל תנסו להמציא את הגלגל, מישהו כבר עשה את זה. ואם אתם כבר מערבבים יחד המון שיטות (אם אתם ממש מתעקשים) תבדקו טוב טוב שאין התנגשות מערכת.

למעלה