ברונכיט ואסטמה

ד פ נ א

New member
איך משתמשים בשמן הזה?

נראה לי שגם לבני יש משהו, ואולי זה יעזור לו...

Nia11

New member
באופן עקרוני

שמים קצת על כל יד (שלך), משפשפים ידיים זו בזו כדי לחמם קצת את השמן, ומניחים על החזה ועל הגב. בדרך כלל הצפצופים מפסיקים מיד. אם את רוצה לראות צורות נוספות לשימוש את יכולה להיכנס להסבר המלא באתר שלי http://www.nuli.co.il/152275 תרגישו טוב.

ברונכיט זה סינוסיטיס?

או נזלת? אצלנו הייתה לא מזמן נזלת נוראית וההומאופתיה עזרה בנוסף "תופעת לוואי" מעולה שהיתה לרמדי (שנלקחה חד פעמית) זה שמאז הוא ישן בלילות רצוף ולא מתעורר לבקש חלב כמו שנהג לעשות פעמיים שלוש בלילה

Nia11

New member
ברונכיט זה ברונכיט

זו מחלה של הסימפונות, המקשה על הנשימה וגורמת לצפצופים. על אף שזו לא נזלת, הומיאופתיה בהחלט יכולה לעזור.

רחל צ

New member
ממשיכה ושואלת על תזונה מתאימה

כדי לעזור לדבר הנוראי הזה לעבור (הוא לא מצליח לישון בכלל, וכמובן גם אני איתו) במשך היום יש נזלת וקצת שיעולים אבל שיעולי הלילה שלו /ו"שנת" הצהריים זה דבר מחריד. להוריד מכייחים (מוצרי חלב- בקושי בקושי נוגע במשהו חלבי ,מידיי פעם שותה יוגורט אולי פעם בשלושה ימים) בננות הורדנו אבל נשארה איזה בננה ביום... הוא אוהב פירות (עכשיו התאבון לא משהו ) אבל אמרו לי שגם פירות הדר לא טובים... האמנם?.? מה נשאר? (שתינו הרבה מיץ תפוזים בשבוע האחרון...) איזה מיצים כן מומלצים? גזר תפוחים רימון (עוד יש?) הוא לא מחובבי המרקים ולא ממש שמח לתה. והחלב שלי... כבר אין לי מושג כמה עוד יש שם (אני בתחילת חודש שישי)

מאי261

New member
מפנה אותך למה שכתבתי בשרשור על אסטמה

ומוסיפה: תזונה מתאימה זה דבר אינדיבידואלי, ויכול לקחת הרבה זמן עד שמגלים מה מעורר רגישות (אם בכלל) אצל הילד הפרטי שלך. מוצרי חלב הם אולי החשוד העיקרי, אבל גם סויה ביצים וכאלה מעוררים רגישות אצל ילדים מסויימים. כך או כך מדובר בטיפול שלוקח זמן (לחלב למשל יכול לקחת כמה שבועות להתנקות מהמערכת) וכשהילד בתוך התקף אין לך ממש את הזמן הזה. ככלל אני חושבת שיש לנו נטייה לשים את כל מבטחנו בתזונה כי זה משהו שיש לנו יחסית שליטה עליו. זה בהחלט שווה ניסיון, ואנחנו ניסינו הרבה מאד דברים ללא הרבה הצלחה (כמו שכתבה גם משתתפת אחרת בשרשור האסטמה) אבל חשוב לזכור שיש עוד גורמים לרגישות ריאתית - גנטיקה, סביבה (יבש/לח מזוהם/נקי), חיות בית, אלרגיות, מצבים נפשיים, ועוד ועוד.

רחל צ

New member
תודה מאי קראתי גם שם

הוא לא אוכל דברי חלב כמעט בכלל (מעט יוגורט ומידיי פעם קצת קוט'ג, סויה בכלל לא וגם לא אוכל ביצים - לא אוהב!- כך שהחשודים המיידיים לא ממש אצלנו) אני בכ"ז מחפשת לדעת מהי התזונה המתאימה שתעזור, בנוסף לסירופים שרשם הרופא- הילד שלי סרבן תרופות (יודע מה לא טוב...) ואני מעדיפה לדלל במנות התרופה.(זה לא אנטיביוטיקה) את הדברים שאין לי שליטה עליהם כמובן שלא אוכל לשנות ולכן מבקשת להשקיע בתזונה וטיפול כדי שהגוף גם יתנקה וגם ישאר חזק להמשך.

הי רחל

לא מנסיון אישי (טפו טפו), אבל מנסה לעזור ממה שקראתי. בן אורי כותב שהמזונות הבעייתים בהקשר של גרימת ברונכיטיס הם : מוצרי חלב, עמילנים וסוכרים - דייסות עמילניות, לחם, ביסקוויטים, עוגות, ממתקים. במקרה של ברונכיטיס הוא מציע להוציא את כל אלה מהתפריט. לטענתו דיאטת פירות למשך 7-10 ימים מסייעת לריפוי ללא סיבוכים + לוודא שיש ריקון מעיים חופשי וסדיר. אם הוא יונק, אוהב פירות ולא "דורש" מזונות אחרים הייתי הולכת על זה בלי לדאוג. מה שכן, הייתי שמה לב יותר לתזונה שלי. אני הייתי ממעיטה בהדרים. נראה לי שלא חובה לתת רק מיצים, אפשר גם לאכול את הפירות עצמם.. בספר מדריך מפה לריפוי טבעי יש כל מיני מתכונים לשמנים לעיסוי ולאמבטיה. אבל לא בטוחה מה מתאים לפעוטות.

רחל צ

New member
תודה../images/Emo13.gif

אנחנו ננסה לעבור לפירות וירקות בלבד (נראה לי) עוגות עוגיות ביסקוויטים ממתקים אין אצלנו, האמת ששמתי לב שמאז שהוא אוכל ככ הרבה פירות אני בקושי אוכלת פירות כי אני משאירה לו... ואני גם לא אתן לו את סירופ ה ונטולין אבל כן אתן לו את הסירופ השני גם ככה הוא לא שמח לשתות את זה (יודע מה נכון לגוף שלו כנראה) היום הוא שתה מיץ רימונים מחר אני אעשה לו מיץ תפוחים ומיץ גזר (קראתי בבאופן מישהו שאמר שזה עזר לו- רע זה לא יכול להיות...)

ושוב בענייני אסטמה

מתזכרת, ילדון בן 3.8. מגיל שנה וחצי עם ברונכיט שמתבטאת בשיעולים ליליים לעיתים עד הקאת ליחה. ניסינו לפני שנתיים דיקור+תזונה מתאימה (בלי מוצרי חלב וכו'). - לא עבד כלל להפתעת המדקרת. אשמח לעוד רעיונות לטיפול. 2 סייגים: אנחנו בדרום, באר שבע מזרחה, כך שרצוי מטפלים מב"ש והלווינים שלה (עומר וכו'). שנית, הילדון שונא תרופות, לא משנה מה טעמן. מבחינתי כל מאבק על תרופה מכל סוג מכניסה להמון סטרס וקושי ואנחנו מוותרים על התענוג. אם זה בצורה אחרת, מעין סוכריה, משאף וכו - זה לוקח. מה דעתכן - מה כדאי לנסות? מה לגבי חדר מלח?

Nia11

New member
חשבתי לשאול אם ניסיתם חדר מלח

לא ניסיתי בעצמי, אבל נשמע לי הגיוני שזה עוזר, ואותי מסקרן לנסות בעצמי מתישהו. מעבר לכך - למה לא הומיאופתיה? אפשר לתת גלובולים, שהם כמו סוכריות, וגם אם נותנים בטיפות, זה כמעט לא מורגש כתרופה. אין לי המלצה על מטפל ספציפי, אני לא מהאזור, אבל זה בהחלט יכול לעזור. ודרך אגב - אני בטח לא מחדשת לך פה הרבה, אבל יכול להיות שגם ריבוי האבק באזורכם (אותו אבק שמפריע לכביסה), תורם להתגברות הבעיה. שווה לבדוק גם את הכיוון הזה.

תודה

אברר מחר לגבי חדר מלח, אני תוהה לגבי היקף הטיפול - כל יום כשיש התקף? עוזר במניעה? וכמו שכתבתי אשמח להומאופט מומלץ בדרום. ננסה גם את זה... הקטע שאנחנו גרים ממש ליד ערד, אותה ערד ששלחו אליה אסמטיים במשך דורות. לא יודעת אם לעבור למרכז ת"א בריא יותר, באמת שאין לי מושג.. כמו שכתבתי לפני כמה ימים, האבק, החיות בבית, הגנטיקה, הסופגיה עם השוקולד, המתח שאבא לא בבית בגלל המלחמה, כל אלו תורמים....

למעלה