ברונכיט ואסטמה

ריבוי חיות מונע אסטמה

אם כי המחקרים נעשו על ילדים שגדלים בחוות ולא על ילדים בדירה עירונית עם כמה חתולים וכלבים. א-ב-ל, כשכבר יש אסטמה (ז"א החיות לא עזרו במניעתה), אזי יש מצב שהשערות והאלרגנים הם לא להיט. אנחנו בחרנו (בהמלצת רופאים קונבניונלים) לא למסור אף אחד מהולכי ה4 כאן, למרות שהרבה פעמים ובלי קשר לאסטמה, כמות השערות עולה לי על כל העצבים ויוצרת כאן אמא עצבנית. הגענו לדיקור בגיל שנה ו10 לערך, כחודשיים אחרי שהתבשרנו שהשיעולים זה אכן אסטמה (בלשון העם, לא מאובחן בגיל כזה). הדיקור צלח, כנ"ל הורדת מוצרי חלב ובוטנים (שגם ככה לא נגענו בהם באותה תק'). נמנענו גם מפרי הדר ועוד ספיחים. מה שלא צלח זה לתת לו לשתות את הפורמולות המתאימות. הילדון עד היום לא מוכן לתרופה. גם בחום של 40+ הוא מעדיף אמבטיה ע"פ נורופן ואנחנו איתו. לשמחתנו למעט התקפי השיעולים, מעולם לא חלה במשהו שמצריך תרופות כמו אנטי' ושאר רעות חולות. בכל מקרה הדיקור ושינוי התזונה (ושוב-לא היה ממש שינוי, לא אכלנו עוד קודם במבות וחלב וכו') לא עזרו כלל, להפתעתה הרבה של המדקרת. אני משערת שהסיכוי לתת לו משהו לפה הוא אפסי. הילדון כבר גבר (3.8), אבל אנחנו בהחלט מחפשים לחזור לרפואה האלטרנטיבית ולנסות לחבר אותו למטרה. ומנצלש"ת - חדר מלח - מישהו מכיר? שמע?

אני רק יכולה להמליץ על ההומאופתית שלנו

אבל היא גרה בגליל העליון שבטח רחוק לכם ומאחלת בריאות

mayamama

New member
ממליצה על טיפול תזונתי, דבר ראשון להוריד

מוצרי חלב, זה יכול ממש לעשות שינוי... תרגישו טוב!

big lul

New member
עוד משהו בעניין אסטמה ותזונה - נתרן

היום החלטתי לקרוא ברשת על נתרן ונתקלתי במאמר הזה שבו היא כותבת שיש קשר בין צריכת נתרן להחמרה בתסמינים של אסטמה. שווה לעיין.

נעמי66

New member
יש קשר בין אסתמה וצריכת מזונות מסויימים...

לא רק קשר בין אסתמה לצריכת נתרן. מה שפחות מזונות מעובדים בתפריט היומי (כולל ג'אנק-פוד וממתקים) ומזונות שמקורם בעולם החי - יותר טוב לבריאות.

בק 2003

New member
איך אמר לי פעם המדקר שלי?

כשיש שריפה בבית - דבר ראשון מכבים אותה. אח"כ מבררים ובודקים למה זה קרה. כך אותו הדבר לגבי מחלות/ארועים אקוטים - דבר ראשון צריך לטפל בארוע - גם אם זה אומר באותו הרגע לטפל רק בסימפטומים כי הסיטואציה יכולה רק להחמיר (כפי שמאי כתבה לך וכפי שקרה גם לקטנה שלי לא מזמן) ואח"כ אפשר להתחיל לטפל בגורם/מחולל המחלה. לדעתי ישנם מצבים שדורשים טיפול במקביל - גם טיפול קונבציונאלי וגם טיפול משלים. אם באותו הרגע הקטנה שלך לא יכולה לנשום ויש לה צפצופים - חייבים לעזור לה **ובמיידי**, גם אם זה אומר אינהלציות עם חומרים שביום-יום לא היינו רוצים להשתמש בהם. במקביל את יכולה לנסות טיפול ברפאוה משלימה - ואני גם ממליצה לך בחום להתחיל זאת כעת, כמה שיותר מוקדם, לפני שהמחלה תשתרש. הקטנה שלי כעת מטופלת בהומיאופתיה ובינתיים אני רואה שיפור אבל היו כבר פעמיים שנאלצנו במקביל לטיפול ההומיאופתי לעשות לה אינהלציות - כשאין ברירה - אין ברירה. ואדים קרים יכולים רק לעזור (אבל לא תמיד פותרים את הבעיה). וגם אוויר קר ונפלא כמו שיש בימים אלו.

מאי261

New member
רק הערה קטנה

אויר קר אצל הרבה אנשים הוא דווקא טריגר לאסטמה (להבדיל מסטרידור שאז דווקא אויר קר אמור לעזור.)

בק 2003

New member
../images/Emo4.gif לא ידעתי , סליחה אם הטעתי

כי במקרה הספציפיש ל הקטנה כשיש לה קוצר נשימה, אוויר קר מאד עוזר לה - בהמלצת הרופא שלה.

אדומה2

New member
שרשור משמיים

ממש על זה שאלתי לפני כמה ימים, וממש על ד"ר אניספלד שאלתי כי הגענו אליו בעקבות ההתקפה האחרונה שהייתה לשחר, שמוגדרת לראשונה כאסטמה, אחרי ששנה בערך אנחנו מתמודדים עם סטרידור, והגענו דווקא למצב סביר, אם כי רחוק מאופטימלי. המרכיב הגנטי משחק תפקיד מאוד גדול- בעלי אומנם "רק" אלרגי, אבל אח שלי אובחן לפני שנים כסובל מברונכיט ספסטית, שהיום כולנו יודעים שאלו מילים יותר נעימות לאוזן מאשר "אסטמה". אני הייתי ממליצה לנסות לטפל בסיפור הזה באמצעות רפואה סינית או הומיאופתיה (זה משתנה מילד לילד, כל אחד מגיב אחרת), ולשמור את הונטולין ואינהלציות למקרים אקוטים. נכון שיש נזקים מונטולין, גם מבודיקורט (שהוא סטרואיד לכל דבר, גם אם "רק" בשאיפה), שלא לדבר על נזקי הבתנזול, אבל לפעמים, כשהמצב אקוטי, צריך לתת אותם, ובלב שלם כי צריך לעשות מה שטוב לילד. אז בין התקף להתקף לעשות טיפול מונע, שזה רפואה סינית והומיאופתיה יודעות לעשות היטב, ואם חלילה יש התקף- להתחיל עם ונטולין, וגם כמובן לנסות לטפל עם הרפואה הסינית/הומיאופתיה. אני באופן אישי שונאת סטרואידים, לא משנה באיזו צורה הם באים, אבל אם אני צריכה לתת את לילד ואני רואה שיפור- אני עושה את זה. בהתקפה האחרונה לא ראיתי שיפור בכלל והרגשתי שהטיפול המערבי שקיבלנו היה רחוק מאופטימלי, ולכן החלטנו להפסיק אותו יום לפני סיום המינון ולהתחיל הומיאופתיה. היו עליות וירידות, שיפור ונסיגה, אבל הנה, היום זה היום השני כבר שהוא פשוט מעולה! אבל שמעתי כבר סיפורים רבים על ילדים שהבודיקורט הציל אותם. המטפלת בדיקור שלנו אמרה לנו על הסינגולייר, שאולי שווה לכם לבדוק אותו. תרופה מערבית, ללא סטרואידים שלא נרשמו לה תופעות לוואי (אני מדברת יותר על הניסיון של המטפלת מאשר מחקרים מערביים). תראי, גם לנו לפני כשנה אמרו שיש לשחר אסטמה, והייתי אפילו בסדנת "מצפצפים" של הקופה, וישבתי שם עם משהו כמו 15 הורים, שכולם סיפרו סיפורי אימה על לילות ללא שינה, מלא שיעולים עם ליחות עד אשפוזים קשים- וכולם קיבלו את אותו טיפול: בודיקורט עם ארוצ'יימבר- כי זה הטיפול המונע המערבי המומלץ היום, ופליקסוטייד וונטולין- אירוצ'יימבר או אינהלציות. לכולם הייתה שאלה אחת שחזרה ולא קיבלה מענה: למה הילד שלי מקבל את הדברים האלו, ההתקפות ממשיכות והוא מפוצץ בליחה? ההמלצה מתוך הניסיון האישי שלי: 1. רכשי את התרופות, שיהיו בבית למקרה ותצטרכו. 2. גשו לטיפול ברפואה סינית או הומיאופתיה. אנחנו עכשיו התחלנו גם אצל ד"ר אניספלד. 3. השילוב בין רפואה משלימה ומערבית בעיניי הוא שילוב טוב, כי מדובר על שילוב של היתרונות משתי רפואות שיוכלו לעזור לילדים שלנו לקבל איכות חיים גבוהה יותר ובריאות טובה יותר. בהצלחה והרבה בריאות לקטנה, יעל

shlomitit

New member
בלת"ק (פחות או יותר) - לנו ניסיון עשיר

בשיעולים מכל הסוגים. יש לי מילה אחת לומר על הטיפול, שכבר עלתה בתגובות השונות שרפרפתי עליהן - הומיאופתיה. ושם ספציפי שראיתי שגם הוא עלה פה - ד"ר אמיר אניספלד. הבת הבכורה שלי היא משתעלנית מקצועית. כל שינוי מזג אוויר (ויש הרבה כאלה בחורף הישראלי) עושה לה התקפות שלפעמים מסתכמות בשלוש שעות שיעולים רצוף אחרי ההירדמות או יום שלם של שיעולים בלי הפסקה. ממש כך. התרופות שהוא רושם (ואני מתקשרת אליו עם כל שיעול) מועילות בצורה מיידית ביותר.

rnati

New member
המלצה לניסיון לפיתרון שונה

ללכת לדר' רועי פורר בירושלים ולבדוק את הלשון. מצרפת מאמר שלו על לשון קשורה ולשון קצרה/תת תפקודית וגם סיפורים של אנשים שטיפלו זה יכול לתת פיתרון בטיפול יחיד. חברה שלי לקחה אליו את הבן שלה בגיל 5 וחצי, טופל ומאז עולמם נראה אחרת. אני הולכת לקחת אליו את הבן שלי (שנתיים ו-3) השבוע בגלל אסטמה של העור וריבוי דלקות ריאה.

mayamama

New member
האם היית אצל רופא שיקשיב לריאות?

לפי האבחנה של הרופא אפשר לבחור כיצד לפעול. אם הרופא לא בלחץ אז אין לך סיבה להילחץ... תדאגי לחמם את איזור החזה והגב - גם ע"י מגע - ליטופים, טפיחות מכיוון למטה למעלה וגם ע"י שמנים ארומתרפיים מתאימים (אפשר לקנות שמן מוכן לשימוש - שלוס, בייבי טבע וכו). וכמובן לא לתת לה מוצרי חלב (גם תחליפי חלב)....

מאיה170

New member
תודה רבה למגיבות. חברה שלי שהיא רופאת ילדים

בדקה אותה ואמרה לי שהיא מצפצפת והמליצה על טיפול באינהלציה +סטרואידים - אבל הגישה שלה היא סופר קונבציונלית והיא נוהגת לטפל עם תרופות על כל דבר קטן. סתסם דוגמא אם לבת שלה היה אדום בטוסיק אז היא כבר קיבלה משחה תרופתית מיוחדת. יודגש שאין לה חום בכלל ואתמול היתה איזושהי מגמת שיפור קטנה.ניסינו אינהלציה בלי סטרואידים אבל היא השתוללה קשות :(

מאי261

New member
נראה לי שכדאי לך למצוא רופא ילדים שגישתו

קרובה יותר לגישתך. אם את לא סומכת על גישת הרופאה שלך אין טעם ללכת אליה, גם אם היא חברה. לגבי צפצופים כתבתי בשרשור על האסטמה.

מחפשת המלצה לרופא/ת ילדים בנתניה

אשמח לשמוע על רופא/ה שמאמין ברפואה הטיבעית ולא רושם משהו לכל שיעול קטן. תודה ויום טוב!

בק 2003

New member
קראי את תגובתי לצוקית, כמה הודעות למטה

בילד חולה חייבים לטפל. אם הרפואה ה"משלימה" (איך אני לא אוהבת את המילה הזו) לא עוזרת אין מנוס מטיפול קונבציונלי. שיעול אצל ילדים קטנטנים יכול תוך שעות ספורות להסתבך לקוצר נשימה רציני הדורש אשפוז או לדלקת ריאות. היא כרגע מטופלת במשהו? שמנים אתרים/ דיקור/הומיאופתיה/משהו אחר?

למעלה