ברונכיט ואסטמה

מאיה170

New member
בת שנה-צפצופים בריאות+שיעול+נזלת

הי לכולן, בת השנה שלי משתעלת כבר כמה ימים, מנוזלת מאד ומצפצפת בריאות. אני מפחדת שמצבה יתדרדר לדלקת ריאות ובכל זאת לא רוצה להלעיט אותה בתרופות. מה כדאי לתת לה? תודה מראש

צוקית78

New member
התייעצות לגבי אפשרות לאסטמה

היי, מזמן לא ביקרתי פה
הבת שלי, שנה וחצי כמעט, משתעלת הרבה וזה מחמיר (בערך 4 ימים). בגן אומרים שבגלל זה היא לא ישנה צהריים טוב בגלל זה. בלילה אמנם מתעוררת יותר אבל השיעול קצר והיא חוזרת לישון לבד ודי מהר (ואם לא אז היא לא משתעלת רק בוכה). הייתי אצל הרופא - יש לה הרבה ליחה וצפצופים וגם נוזל באזניים. הוא אמר שיש לה אסטמה ולקנות מכשיר אינהלציה ורשם לנו ונטולין ועוד משהו. לבעלי היה אסמטה בילדותו, (היום כבר הרבה זמן שזה לא פעיל) והוא מאוד הופתע כי הוא כל הזמן בודק את הנשימה שלה והשיעול וכו' ולא חשד אפילו שזה זה. שאלתי אם זה יכול לעבור לבד אז הוא אמר שאולי כן אבל אולי זה גם יחמיר והוא חושב שצריך מיד להתחיל עם אינהלציה. השאלה: האם יש למישהי נסיון עם דבר דומה? האם לנסות קודם מכשיר אדים קרים, אולי זה יכול לשפר את המצב? או אם יש עוד עיצות מועילות - אשמח לשמוע

Nia11

New member
תופעות לוואי של ונטולין

טוב, אז מאחר והיו פה מספר שרשורים על ברונכיט ספסטית ואסטמה, אני מעתיקה את רשימת תופעות הלוואי האפשריות של ונטולין (שם כללי סלבוטמול), כפי שמצאתי בויקיפדיה (ובטח מופיעה גם בעלון לצרכן של התרופה, שאף אחד לא קורא, כי אנחנו חושבים שזה קורה רק לאחרים, אבל לי קרו חלק חלק ניכר מהתופעות הרשומות מטה, אז אני יודעת שזה אמיתי). יש לקחת בחשבון שזוהי רשימת הנזקים בעיקר לטווח הקצר (ועוד לא דיברנו על נזקי הקורטיזונים). תנשמו עמוק (תרתי משמע) כי הרשימה ארוכה, ואולי זה יעזור קצת להבין למה כדאי לחפש אלטרנטיבות: דפיקות לב מהירות רעד בגוף ועצבנות היפרקינזיס בחילות והקאות היצרות סימפונות ריאקטיבית (!) מרדים אגרסיה / אגיטציה (לא יודעת מה המילה המדויקת בעברית) אלרגיה חרדה כאב גב התרגשות יתר הצטברות נוזלים והתנפחות גלי חום אי נוחות כללית כאב ראש פרפורים בלב צרבת פריחה היפראקטיביות, מתיחות תאבון מוגבר קושי מוגבר בנשימה קשיי עיכול קשיים בשינה - אינסומניה - בייחוד בילדים התכווצויות שרירים רעד בשרירים נפיחות באף סיוטי לילה דימום מהאף גירוי בגרון איבוד הצבע מהשיניים שינויים בטעם בעיות במתן שתן חולשה סחרחורת יובש בפה

מישמיש27

New member
לא משחקים עם דלקת ריאות

הי יש צינון שזה צינון ולפעמים עם שיעול ואז באמת לא חיבים להוציא את התותחים הכבדים אפשר לתת לילד להחלים בקצב שלו אבל אם יש אבחנה של דלקת ריאות או צפצופים שהם על הסף לא היתי מסתכנת בפעוטה בת שנה מה אומר הרופא איזה אבחנה נתן?

לי היה בילדותי

ומה שעזר לי היה המנעות ממוצרי חלב (חוץ מחמאה שעדיפה על מרגרינה) ומידי פעם מוצרים מחלב עיזים. מעבר לזה זכור לי בלילות קשים, שמתי את הראש מעל מים רותחים ונשמתי את האדים עם מגבת מעל הראש. נראה לי שיש גם תמציות שאפשר לשים במים. לא בטוחה מה. והיו רופאים שנתנו לי כל תרופות מנע ואמרו לי שאצטרך לקחת כל חיי. מה שהתברר כלא נכון בכלל. יצא לי להשתמש בונטולין בהתקפים וזה עזר. אבל צריך להזהר לא להשתמש יותר מידי.

שמנתולה

New member
למה את חושבת שאף אחד לא קורא?

אני קראתי. אבל כשיש לך בידיים תינוק עם קוצר נשימה שממש מתאמץ לנשום ומצפצף כל כך חזק שבלי סטטוסקופ שומעים מאיפה זה מגיע, מה האלטרנטיבה? והוא יונק, לא קיבל תמ"ל מעולם, לא אוכל מוצרי חלב או במבות (בן 9 חודשים). ועד עכשו כבר 4 פעמים הגיע למצב של טיפול אגרסיבי הכולל סטרואידים (גם בשאיפה וגם דרך הפה) ועושה אינהלציות עם ונטולין כשקשה לו לנשום. יש לוונטולין הרבה תופעות שליליות, אבל הוא גם עושה את העבודה שלשמה נוטלים טןתן - מרחיב סימפונות.

מאי261

New member
ומוסיפה

מטריד אותי שהטענה כאן היא שונטולין זה לא דבר טוב או קליל. אף אחד לא טען שזה דבר טוב או קליל. גם תינוק שלא נושם זה לא דבר טוב או קליל. זו סכנת חיים פשוטו כמשמעו. אני לא נגד שיטות טבעיות, להיפך. אנחנו עצמנו ניסינו דיקור וכעת הומיאופתיה, תזונה, שמנים, ומה לא. אבל להגיד באינטרנט לאמא עם ילד בקוצר נשימה אמירה כמו "רק אל תיתני ונטולין" זה חסר אחריות בעיני. ואלייך שמנותלה, קודם כל,
כי נשמע שאתם עוברים חוויות קשות ביותר. האם שקלתם טיפול משלים בהומיאופתיה או רפואה סינית?

שמנתולה

New member
../images/Emo51.gifאנחנו צוחקים שיש לנו מעבדה בבית

אנחנו דוגמים וירוסים ומעבירים אותם בקרת איכות
כל מה שהילדים אוספים בגנים (אם מישהו מתנדב לממן אותי מחר אני מוציאה אותם, אבל עד שאישתי תזכה בלוטו אני אאלץ להמשיך לעבוד...) עובר פה בחינה מדוקדקת
האמצעי מחלים מדלקת ריאות, הקטן עם וירוס הקאות ושילשולים, רק סיים אנטיביוטיקה אחרי דלקת אוזניים חריפה, שבוע לפני זה היה לו קוצר נשימה ואני לגרנד פינאלה מצוננת
שניהם יונקים, זה ממש לא מוכיח את עצמו נגד כלום, אם כי בווירוס הנוכחי של ההקאות זה יתרון. בהחלט שקלנו טיפול משלים, אפילו הצטיידנו בטלפון של מדקרת מומלצת. עכשו רק צריך למצוא לזה את הזמן והכסף

Nia11

New member
לא שמעת ממני "רק אל תתני ונטולין"

כתבתי - אחרי שתקראו את זה תבינו אולי למה כדאי לחפש אלטרנטיבות. ההודעה שכתבתי לא אישית ולא פונה ספציפית לגולשת כזו או אחרת, ובטח לא מותחת ביקורת על אמא עם ילד משתנק בידיים. אבל - יש אפשרות להימנע ממתן תרופות אגרסיביות יותר ממה שנדמה לנו. לחלקנו חסר הידע, חלקנו האחר עדיין מקשיב יותר מדי לרופאים, חלקנו האחר באמת לא מבין מה כל כך גרוע בלתת תרופות, וחלק מהאנשים מפחדים לעשות שינוי. בעיקר שינוי תזונתי שנתפס כמאמץ גדול מאד (להפסיק דברי חלב וקמח לבן למשל, לעבור לאורגני וכד'). הוספתי כאן עוד קצת מידע, שבעקבותיו אולי תהיה מוטיבציה לאנשים נוספים לחפש דרך אחרת. ומי שלא, אז לא, אבל לפחות מתוך ידע.

Nia11

New member
את צודקת, קצת הגזמתי פה

יש אנשים שקוראים, אבל הם באמת מעטים, וגם מי שקורא לרוב לא לוקח את זה ברצינות, כי חושבים שזה נדיר וש"לי זה לא יקרה". מה האלטרנטיבה? כמו שכתבה מאי - טיפול טבעי. נכון שזה לא זול, ואני לא מתערבת לאף אחד בשיקולים, אבל יש אלטרנטיבה. מבחינת תזונה, דרך אגב, יכולים להיות גם דברים אחרים כמו ביצים, קמח לבן, ריסוסים באוכל (שמגרים אלרגיות) ועוד. אם מעניין אותך תקראי את מה שכתבת לאחרות, יש שם התייחסות לדברים נוספים שכתבת. וחשוב לי שיהיה ברור - אני יודעת שכל הורה עושה מה שהוא תופס כדבר הטוב ביותר שהוא יכול לעשות עבור הילד שלו. אני מכבדת את זה מאד.

noamk1

New member
יצא לך לקרוא הדפים שמצורפים לתרופות בכלל?

כמעט כולם נראים ככה... מה לעשות, תרופות הן לא "חומר טיבעי" לגוף שלנו, אבל כשלוקחים אותם ( ובייחוד בילדים עם קוצר נשימה- ואני מקווה שלא בקרוב אצלנו) זה בד"כ (אני מקווה) בגלל שאין ברירה, ויש המון סוגים של תופעות לואי, באפילו בכל אנט' פשוטה ( או NSIDS) תראי רשימה דומה לזו (לפחות באורכה) לרוב מדובר על עשיריות האחוזים של האוכלוסיה בה זה קורה וגם בה זה מינורי, אבל חובה על היצרן לציין אותן וזה לאו דוקא אומר שהן שכיחות,(דרך אגב, מה שלא תראי על רוב התרופות הטבעיות כי הן ברובן לפחות לא נכנסות תחת הכותרת של תרופה אלא "תוסף מזון" והחוקים החלים עליהם הם אחרים- יכול להיות שבמציאות יש רשימה לא פחות ארוכה גם בהם) דרך אגב, במבט חטוף על רשימת הת"ל לואי שמצוינות- נשמע כמו תופעות שמתרחשות בזמן ההריון.... אלא נשמע לי כזה נורא...

Nia11

New member
אני רואה את הדברים קצת אחרת

א. בעיניי יש יותר ברירה ממה שלרוב האנשים נדמה. ב. שום אנטיביוטיקה בעיני אינה פשוטה. הנזקים של אנטיביוטיקה בעיניי די מרחיקי לכת, אם כי אני מבינה שיש מקרים בהם היא הכרחית, אני פשוט חושבת שלוקחים אותה הרבה הרבה יותר ממה שבאמת הכרחי. ג. לא רוצה כרגע להיכנס לדיון על תרופות אחרות, אבל ספציפית לגבי ונטולין אני לא מכירה כמעט אף אחד שלא חווה חלק מתופעות הלוואי (מישהו ביקש דפיקות לב מואצות ולא קיבל?), כשדרך אגב, בעיניי אחת מתופעות הלוואי המזעזעות ביותר של ונטולין היא שהוא עלול לגרום לקוצר נשימה! ולא בעשיריות אחוזים. ד. לגבי חלק מהתרופות הטבעיות את צודקת, ושוב זה דיון נפרד - גם כאן צריך להיות אחראי במה שממליצים ובמה שלוקחים, ואני לא בהכרח בעד תוספים למיניהם, לרוב אני לא. ה. בהריון מתרחשים שינויים הורמונליים משמעותיים מאד, וברור שיש לזה השלכות על התחושה, אבל זה הולם את הסיטואציה (ודרך אגב, יש נשים שממשיכות "לסחוב" השלכות של ההריון גם אחר כך, כמו דליפת שתן, סוכרת וכד'). כאשר עושים התערבות חיצונית, שאינה חלק אורגני מהתהליך הגופני, הסיפור אחר לחלוטין.

תגובה

אני גם רואה את הדברים דיי דומה לדרך שאת רואה אותם. בדיוק השבוע היו לי הדיונים האלו באיזה מקום בו אני מתנדבת. בכל אופן אחת מהבחורות שאני עובדת איתה בשיתוף פעולה היא תזונאית הומיאופטית ובדיוק השבוע היא פירסמה מאמר באתר שלי בנושא דומה, אני מצרפת קישור. זה אמנם לא נוגע ישירות לבעיות נשימה אבל קשור בכל אופן לנושא. http://www.horimonline.com/?p=49

Nia11

New member
הייתי הולכת לאבחון מקצועי

אצל רופא עם גישה טבעית (הומיאופת או נטורופת למשל). מכשיר אדים כנראה לא מספיק במקרה כזה, אבל הייתי עושה הכל כדי להימנע מונטולין ואינהלציות עם כימיקלים. הונטולין מזיק ברמות שאנשים אפילו לא מתארים לעצמם.

בדיוק קראתי בנושא הזה

אצל בן אורי. בכלליות, הוא כותב שרוב מקרי האסטמה הם תוצאה של תזונה לקויה (בעיקר מוצרי חלב) ושל טיפול תרופתי (כולל הוונטולין) מצטבר, שעם השנים רק מחמיר את הבעיה.

צוקית78

New member
אשמח לקרוא יותר על הנושא,

איפה אפשר למצוא על זה חומר מקצועי? למשל מה יש בונטולין שמזיק כ"כ.

yintang

New member
המלצות להומיאופטית

מלי רווה בתימורים (25 דק' מרחובות) היא הומיאופטית מצויינת מתחזקת לי את כל המשפחה באופן שוטף 08-8505452.

למעלה