תרומת דם

מר G

New member
../images/Emo182.gif תרומת דם

האם יש סיבה(חוץ מעייפות גדולה כמובן
)לא לתרום דם? יש עכשיו קריאה לתרומות ואני כל כך הרבה זמן לא תרמתי דם וחשבתי שאולי זה לא יהיה כל כך נורא. אז מה דעתכם?

אורי79

New member
דעתי בקשר לתרומת דם

לפי ההבנה שלי את המחלה - ויש לציין שאני לא רופא - אפשרי לתרום דם. לדעתי המחלה בשום אופן לא מדבקת. אבל: ייתכן שבדם יש ריכוז יחסית גבוה של HHV - Human Herpes Virus, על צורותיו השונות (למשל EBV). אני באמת לא יודע אם הוירוסים האלה יכולים לעבור דרך תרומת דם לאדם אחר. כמו כן, תרומת דם מחלישה את הגוף ועלולה לגרום להחמרה של המחלה, ולכן הייתי מוותר. אורי

מיטל מק

New member
בנוסף את לוקחת תרופות לא?

בדרך כלל מי שלוקח תרופות קבועות לא יכול לתרום אלה אם זה למחקר. בגלל הריכוז הגבוה של משככי כאבים ותרופות אחרות בדם. את יכולה לטלפן למדא ולברר לפי סוג התרופות אם את יכולה לתרום. אם הם יומרו שאת יכולה אז יופי כי אני באמת חושבת שזה עושה טוב לנשמה לתרום ולא כסף כי אם משהו מתוכך , מנשמתך.. בהצלחה לך... ולילה טוב לכולם מיטל

linar1

New member
גם אני חושבת שבמד"א

אפשר לקבל מידע הכי אמין - האם אנו כשרים לתרמות דם. בהצלחה, LINAR

הסיבה העיקרית היא אנמיה

ממש כמו אצל האוכלוסיה - המוגלובין מתחת ל- 12 לא יכול לתרום. וגם משקל - לא מתחת ל- 48 (הייתי בכיתה ד'
) וכדומה. פיברומיאלגיה, שיש רופאים שעדיין חושבים שאינה קיימת, אינה סיבה לא לתרום, וגם לא CFS אבל... מחלת הנשיקה - זה כבר סיפור אחר... אני מציעה לברר עם אנשי מד"א או אנשי עזרה מציון שמתרימים.

tiaa1

New member
נאוה, אני כחולת CFS ופיברו שאלתי את

דר' רהב לגבי תרומת דם. בזמנו ,טרום מלחמת המפרץ השניה התכוננו לחיסון של האוכלוסיב נגד אבעבועות שחורות. לצורך זה היו צריכים לחסן אנשים, לקחת מהם דם וליצור עוד חיסונים. והתחילו עם עובדי בתי החולים,בהתנדבות כמובן. דר' רהב אמרה לי "לא" בא' רבתי. לא לקבל את החיסון, ולא לתרום דם . למה? את החיסון ברור,אפילו שאז הייתי בתקופה בריאה שלי, אף אחד לא רצה להסתכן עם המערכת החיסונית שלי. ליתר ביטחון היא אמרה לי שאם אכן יצוצו "מיקרים" תוך 4 ימים כולנו נחוסן. ולגבי תרומת דם. אנמיה זו סיבה אחת. בכל תרומת דם "מאבדים" 1 גרם/אחוז המוגלובין. למשל מ12.7 ל11.7 זה לא נורא כי מח עצם בריא שולח לדם היקפי את הכדוריות האדומות הלסרותושתית נוזלים מכסה את הפער. אבל ירידה כזו דרסטית בהמוגלובין יכולה להיות טריגר ל"נפילה". חוץ מזה באותו הזמן וגם כיום,לדר' רהב הרי יש תאוריה שאחד משלושת הגורמים לתת"כ הוא ויראלי(שני האחרים אמוציונלים-עבר והווה) מכאן שיתכן ובדם שלנו בני התת"כ אולי מסתובב וירוס/חידק בלתי מזיק,שרק ע"י העברת דם הוא מדביק ,אולי כמו EBV אבל אחר. אגב היא לא מאמינה שEBV הוא הגורם הישיר לתת"כ איזשהו וירוס שעדין לא זוהה ולא קיבל שם. אז לא מומלץ לתרום דם בגלל החשש מהבלתי ידוע, וכמובן מי שמקבל תרופות... אני לפני כמה שנים הייתי צריכה לעבור ניתוח,הכנתי לי בבנק הדם שתי מנות שלי. מה ז"א? תרמתי 3 שבועות לפני הניתוח,ויומים לפני הניתוח. אז כבר הייתי 11 המוגלובין,ובניתוח החזירו לי את המנות שלי. כל מי שעובד בבית חולים מפחד... ומי שיכול-מעודדים אותו להכין מנות דם משל עצמו. לילה טוב

למעלה