שלום לכולם וצהריים טובים

שבת שלום לכולם. יש לי שאלה

השאלה שלי היא כזו: אם אכן משיח הגיע,איך זה שעדיין יש מלחמות וסבל בעולם? הרי האמונה-גם של יהודים, אומרת שכשמשיח יגיע, לא יהיו מלחמות והכל יהיה טוב יותר. אם אכן ישוע הוא המשיח והוא הגיע הכיצד זה???

אנטוליו

New member
בקשר לשאלה הזאת יש לי הקטע הבא

מאת המיסטיקן הנוצרי מקס היינדל: There is, apparently, a flat contradiction between the words of Christ Jesus, "I came not to send peace, but a sword," and the words of the celestial song which heralded the birth of Jesus, "On earth Peace, Goodwill toward men." This contradiction, however, is apparent only. There is as great an apparent contradiction between a woman's words and her actions when she says, "I am going to clean house and tidy up," and then proceeds to take up carpets and pile chairs one upon another, producing general confusion in a previously orderly house. One observing only this aspect of the matter, would be justified in saying, "She is making matters worse instead of better," but when the purpose of her work is understood, the expediency of the temporary disorder is realized and in the end her house will be the better for the passing disturbance. כמו שעל מנת לנקות את הבית צריך לפני זה להזיז רהיטים ושטיחים וליצור אי סדר זמני,כך הנצרות הביאה בהתחלה, בימי הביניים, מלחמות ורדיפות על רקע דתי בהתאם לאימרתו של ישוע: "לא הבאתי שלום, אלא חרב". ברם, הנצרות היא גם הדת היחידה שמצפה לביאתו השניה של המשיח ורק אז, כשהוא ייכנס באמת ללבם של המאמינים, ישרור שלום אמת בהתאם לפסוק: "On earth Peace, Goodwill toward men."

lion 7

New member
שלום

מלכות ישוע היא נצחית , ברגע שהאמנו בו , אז התחיל שלטונו יחד עם מאמיניו מאז שבא מאלפיים שנה עד ביאתו בשנית , שלטונו לא יהיה לו קץ , בשונה מכל שלטון אחר בעולם הזה, שלטון ישוע בנוי מכנסייתו (קבוצת המאמינים בו הצדיקים שנבחרו מלפני בריאת העולם) .. התרחישים שבונים אנשים על המשיח מהיהדות הינם על פי השקפתם האישית , ולא על מה באמת הוסבר לנו דרך האדון.. ישוע אמר ממלכתי לא מהעולם הזה , אנחנו מוגדרים כזרים מהעולם הזה אף נצווה עלינו להתנהג בהתאם למי שהינו נתין ממלכת ישוע ... יש בעולם שני סוגי אנשים , אחד מאמין בישוע והוא נקרא מושווע או ניצול מהמכות ושאר הדברים שיקרו לעולם הזה , מהם שריפתו עם כל החומרים שבו (נא לקרוא אגרת פטרוס), ומצד שני אין שום דין על המאמינים בישוע , ששמותיהם נכתבו בספר החיים .. מי ששמו לא נוכח בספר ישלך ביחד עם השטן לימת האש והגפרית ... אנו מוגדרים ביחד עם המאמינים בו מארבעת קצוות תבל עדר ישוע , קרי כנסייתו שנקנתה בדמו ... כתוב שיום אחד (בהרף עין) יבוא המשיח לקחת את המאמינים בו עם הישנים (המתים בגוף וגם יעיר אותם) בכדי למלוך את האלף שנה עלי אדמות .. לא ברור מתי זה יהיה אחרי המכות והמלחמות בין מלאכי האל לבין השטן שינסה להסית בשבע שנות הצרה המאד קשה שתבוא על העולם הזה , ובו כנסית ישוע לא תהיה כאן , אלא תחכה על שהשטן יאסר למשך אלף שנה (יש כאן הרבה פרשנות על האלף שנה , שמוגדרת יום אחד או מילולית אלף כמשמעה) , בנבואות דניאל וחזון יוחנן מסופר על שלטון האלף שנה , שבו פני העולם יהיו אחרים , לא תהינה מלחמות , והקידמה המדעית תהיה לכוון שלום , כל צדיק יקבל חלקת אדמה (או מה שינתן לו) ככתוב שהצדיקים ירשו את הארץ.. בפועל אחרי שלטון האלף שנה , תשרף כדור הארץ והשמם והשמים ובמקומם נראה כוכב אחר עם שמים חדשים , גם ירושלים חדשה שבה יהיה ישוע הוא האור והשמש ומספיק לנו זה ... בקשר לעשרת הדברות ישוע עדכן את מה שנאמר על אהבת האויבים גם. אף פרש מהות התורה וכל הכתובים , הוא לא ירצה במצוות אלא בעומק הלב . הרבה דבר ישוע על הסברים למהות הכתובים והתורה , כי אלוהים רוצה את מעמקי האדם ולא מנהגיו , לכן אם קיימת שבת והזנחת את לבך בעשיית הטוב לרעך כמו עזרה או אחרי שמהללים את הבורא , שרוצה להתקרב לאדם , ככתוב שתשוקת האל בקירבה לבני אדם , תתקרבו אלי בני אדם ואני אתקרב אליכם .. כך בעצם ועל פי הסבר ישוע לתורה ולדברות , אם קיימת אחת ושברת אחרת , אתה לא זכאי להקרא בן לאלוהים או אחר , מהמעמדים שנתן לנו , לכן הוא הבהיר זאת וגם השליחים שכתבו את הבשורות והאגרות ברוח ה' כמו התנ"ך .. אף כאן מוסבר שדרכי ה' שונה מדרכי האדם , לכן היה אחד ויחיד יכול להבהיר זאת בטבע האלוהי שבו , וגם בטבע האנושי שחוה איתו ישוע , במשך השאלה על המעבר בינ שבת לראשון , הוא לא רק מה לעשות בימים אלה או לקדש אותם , אלא מה הם ישרתו אותנו , בבריאת העולם בספר בראשית , מוסבר לנו מפי האל שהוא נח ביום השביעי .. וכך נתן לנו הסבר אחר , שיום אחד צריך להקדיש למנוחה רוחנית , להנות מלימוד, או כל דבר אחר , אולם גם אם הדחף להציל אנשים כמו שעשה ישוע אז אין שבת ואין ראשון, אלא יש ימים אלה שנוצרו לשרתו ולא ההפך .. שורה תחתונה העולם נברא לשרת את האדם בכדי שה' האהבה יתהלל בהם , והם בו .. זאת מהות התורה וכל הכתובים והב"ח ..

נקודה נוספת בקשר לעשרת הדיברות,

שליאון לא ציין. קיים הבדל משמעותי בין הנצרות ליהדות, מבחינת זה שהנצרות משמיטה את הדיברה "אנוכי" (שמות 20, 1) שביהדות היא הדברה הראשונה.

lion 7

New member
איך משמיטים ?

אם מאמינים בכל מה שנכתב בתנ``ך ? כתוב אני האל אדוניך שהוציא אותך מאדמת מצרים, מבית העבדות , זאת הנקודה החשובה לנו , בהיותנו משועבדים למלכות השטן וישוע שחרר אותנו , גם יציאת מצרים מראה לנו אופן יציאתנו משעבוד החטא , זה אותו אל שמשחרר ומראה לנו שאני הוא יהוה אהיה אשר אהיה , אותו אל , אז מה זה השמיטה אני לא מבין?

../images/Emo182.gifשלום לכולם וצהריים טובים

מה שלומכם? שלומי כעת טוב. הייתי שבוע חולה מאוד. היה לי וירוס בגרון,איבדתי את הקול וסבלתי מכאבים נוראיים. יש לי שאלה. מה הסיבה שנוצרים שנאו יהודים כל כך הרבה שנים? במה יהודים הואשמו בעקרון? תודה על תשובתכם ושיהיה לכולם יום נפלא.

yaponchik

New member
שלום":)

אחת מהסיבות הם שהאנשים שלהם הקשיבה הקהילה הנוצרית, לא נתנו לעם ולקהילה את האמת של הכתובים.. מי שקורא בברית החדשה לא יכול לבוא ולרצוח יהודים ולשנוא אותם עד כדי כך. לדוגמא. מרטין לותר. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9F_%D7%9C%D7%95%D7%AA%D7%A8 הוא בהחלט הביא זרם חדש להשקפה הנוצרית, אבל עדיין יצא בהכרזה ממש לא בריאה על היהודים... ברגע שהאמת מוסוות מעיניי האנשים, ע"י פה של בני אדם הכיוון תמיד יהיה לתהום..ולחורבן. אם רק היו מקשיבים למשיח, והיו קוראים בדבר פיו ומבינים אותו, אבל יצירת מעמדות ושליטים וכתבי קודש שרק הכמרים ואחרים יכלו לקרוא בהם יצרו מצב שהעם לא יודע את דבר אלוהיםב מלואו.

עדיין לא הבנתי, במה הואשמו היהודים

כמה שאני יודעת, הם הואשמו בהסגרת ישוע לרומאים. רק שאני לא מבינה מה בדיוק קרה שם ומה הסיבה שהסגירו אותי ומי..

lion 7

New member
מקוה שגם את החלמת מהמחלה

כמו שדבקה בי בתחילת השבוע , ולכל החולים כאן, רפואה שלמה .. ולשאלתך , המצב שבו חיה הנצרות במאות הראשונות , מתועדת טוב מאד , בכתובים של האבות , והחומר הוא נפוץ בערבית ובאנגלית (אין עדיין חומר מתורגם בעברית) , המצב העגום מאז שראשי היהודים אישרו בהסכמה , לקחת אחריות על צליבת בן אומתם ישוע המשיח , היתה אחת הסיבות לפרוגרומים ושאר הזועות באוכלוסיה היהודית באירופה , ולא בכל שאר הנצרות בעולם (אם כי הנצרות עדיין נרדפת בהרבה מקומות בעולם ) . הרדיפות שביצעו אותה אנשי היהדות בראשית דרכה , היה נגד הבנים התוהים כהגדרתם , ואף הרג אותו זרם משיחי בא``י ובמצרים ובתימן ואחר .. המצב הזה נמשך ל3 מאות שנה מרירות , הן משני כיוונים , הפגנים הרוב ואנשי היהדות .. עד מיסוד הדת , בזמן קוסטנטין ב325 לספ`, , , אחרי זה התחיל המצב להיות הפוך אותם רודפים נהיו מיעוט הן פגנים והן יהודים , והשאר הסטוריה של כמעט אלף שנה של הבלתי נודע , מה צריך לצפות מאוכלוסיה באירופה בעידן ימי הביניים , שהקימה משפטים לתרנגולות ושיפוטם , מה צריך לומר על השמועות שהפיצו נגד היהודים שחיו במקומות סגורים , ומרוחקים מהנוצרי האירופי הממוצע , שעצמו היה תחת שיפוט מהיר מצד אנשי הכנסיה בתקופות שחורות , שהועלו על מוקד האש על סתם טעויות וסתם חשדות , כמוהו כמו הקטארים במאה ה13 , קבוצה דתית שוחרת שלום בעידן הרפורמציה הלותרית. מכתבי הלימוד , שאת בודאי בקיאה בהם , למדת על האנטישמיות שהיא אחרון הטענות נגד העם היהודי שם , אם כי לא קשור לדת .. ובגדול הכנסיה הקתולית בעידן החדש ודפים חדשים , מתנצלת על כל מה שעבר על היהודים ולשאר הזרמים מהם האורטודוקסים הנוצרים ועוד ..

למעלה