רכיבות בקיץ

fliperit

New member
../images/Emo178.gifרכיבות בקיץ

איך אתם והסוסים מתמודדים עם החום? רוכבים מוקדם מוקדם בבוקר (4-5 ככה..)? מתעלמים מהחום ורוכבים במהלך היום? מגיעים לחווה רק בערב, ורוכבים בלילה? אני חושבת שאני עובדת לרכב בלילות.... אתמול בצהריים הגענו לחווה, והיו 43 (!!!) מעולות בחוץ! כמובן שעשינו אחורה פנה (לא לפני שעשינו סיבוב להסתכל על הסוסים וגילינו סוסה עם רגליים נפוחות...ואז לא הייתה ברירה אלא לטפל בה...אני חושבת שנמסתי), וחזרנו אחרי שעתיים (ועדיין היו 39 מעלות..עד 8 בערב). אם יהיה לי אוטו, או שאני אעבור לגור בחווה..אני חושבת שרכיבות בלילה זה הפיתרון הכי טוב...וגם נורא כיף לרכב בחושך.

בקיץ, תמיד תמיד לפני רכיבה,

אני עוברת עם הסוס לייד הדלי מים, ומשכנעת אותו לשתות. רוב הפעמים זה עובד והסוס שותה. אני בחיים לא ארכב על סוס לפני שאני אתן לו לשתות, כי כמו שאני שותה לפני רכיבה, ככה גם הסוס צריך לשתות, לדעתי. גם אם צריך לעלות ממש מהר, אני אתן לסוס לשתות קצת לפני שאני אעלה עליו. בנוסף, אם אני צריכה לחכות עם סוס במגרש, אני תמיד אחכה איתו בצל ולא בשמש.

fliperit

New member
המצב שלך קצת שונה משלי

כי את תלמידה בבית ספר לרכיבה, אז את רוכבת בשעות שקבעו לך... בואי נניח לרגע שהיית יכולה לבחור לעצמך את השעות של הרכיבה...לא הייתה מעדיפה לרכב לפני/אחרי החום? את לא מרגישה שבשעות החמות (8-5 בערך) הסוס נגמר לך מאוד מהר? שיותר מ-15 דקות עבודה ממש הורגות את הסוס?

אז הייתי בוחרת לרכב בבוקר. גם קריר, וגם הסוס

לא אחרי יום שלם של רכיבות. אני שמה לב שהסוס עייף, ושהחום גומר אותו. לכן, כשאפשר, אני נמצאת עם הסוס בהליכה. בנוסף, אחרי הרכיבה, אני נותנת לו לשתות אם הוא מושך לדלי ורוצה. אה, ואצלינו בחווה, שכחתי להזכיר, אחרי הרכיבה האחרונה על הסוס לאותו יום, אז שוטפים אותו, במקרה והמדריכה רוצה לכלול את זה כחלק מהשיעור. אם היא לא רוצה, אז אם הסוס מזיע (וברור שהוא מזיע) שוטפים אותו. בחופש בדר"כ שוטפים בצהריים, לפני האיכופים, אז אחרי השיעור אם הסוס ממש מזיע שוטפים אותו.

fliperit

New member
האמת...

גם אני מעדיפה בוקר. אני מאוד מאוד אוהבת את השעות האלה. היום יצאתי מהבית ממש מוקדם בשביל לרכב לפני החום...אבל כשיש 6 סוסים לא מספיק לעשות את כולם לפני 8 בבוקר...ואז חייבים לרכב בלילה...או בחום. ברגע שיהיה לי איך להגיע לחווה בלילה אני אעבור לרכב בלילה...

L O S

New member
ערב

אין מצב שאני יצליח לרכב על סוס ב-4 5 לפנות בוקר אני לא יהיה מרוכזת וכלום אז לא שווה. אני ירכב בלילה שיהיה קריר יעני בסביבות 8 9 חחחחח מה שאני עושה כרגע

Whiskey 2

New member
אני משדתלת לרכב מחמש שש בערב שכבר יותר קר

ואצלי זה קצת שונה כי שתי המנאג'ים בחווה עם רשתות צל, ויש (כמעט באופן קבוע) רוח נעימה. כשאני רוכבת וחם בחוץ אני עובדת על דברים פשוטים ונותנת לסוס הרבה מנוחה. אנחנו שוטפים את הסוסים לפני האיכופים ולפעמים גם אחרי (סוס מזיע, עבד הרבה וטיולים עם קנטרים) ונותנים לשתות במהלך היום.

SoosKatan

New member
D:

אז זהו... שאני די מתעלמת ממנו.. ולפני כמה ימים התעלפתי כתוצאה מכך. כן, כן, איבדתי הכרה. הלכתי 4\3 שעה ברגל מביה"ס לחווה, בחום, ישר רכבתי.. ירדתי, הרגשתי רע, והתעלפתי. אני את הלקח שלי למדתי...

שיינה2

New member
אויייש החום הזה - הכן את סוסך לקיץ

אני אישית משתדלת לרכב בשעות הנעימות יותר. בשעה 5 אין סיכוי שאני אתעורר (וגם הבעלים של החווה) - אבל את השיעור אני יכולה לעשות בתשע בבוקר או לחלופין בשבע-שמונה בערב. מה שעוד יותר מטריד זה שביחד עם החום מגיעים גם הזבובים ומאוד מציקים לסוסים וגם מקשה עליהם לעבוד. על הדברים הברורים מאליהם אין מה להתעכב - לשתות, לשתות לשתות - וגם להישאר כמה שיותר בצל. בחורף כשהמאנז' בחוץ יהיה מוצף מים עוד נתגעגע לרכיבות הזיעה האלו......

וכשאומרים רכיבה בערב...

זה לאו דווקא חייב לי בשעה תשע עשר כשיש חושך. זה יכול גם להיות בשעות חמש-שש-שבע, כשיש אור והרבה יותר קריר (ברור שלא 17 מעלות אבל זה גם משהו
) תחשבו על זה שרכיבות גם לא אורכות שעתיים-שלוש, אלא בין חצי שעה לשעה. ואם רוכבים על סוס בבוקר מוקדם, או אחה"צ-ערב זו לא קריעה כזו נוראית. אסור לשכוח את הימים האחרים - שרב קיצוני ועומס חום נוראי, גם בלילות יש 40 מעלות. לדעתי בימים כאלה צריך להרטיב את הסוס כמה שיותר ולא לקרב אליו את האוכף... כמו שכבר ציינו פה - זה יכול להיות מסוכן גם בשביל הרוכב וגם בשביל הסוס. אבל בימי קיץ רגילים אני מאמינה שצריך לשמור את הסוס בכושר (בשעות נוחות ולא רכיבה ארוכה ואינטנסיבית מדי כמובן).

חמש-שש-שבע יכול להיות חם או לא חם. תלוי

בעיקר באזור ובטמפ' באותו אזור. ובקשר לחושך- בשביל זה יש מנורות במגרש
אני חושבת שאם יש 40 מעלות וממש אי אפשר לרכב מרוב שחם, אז צריך להוציא את הסוס ללונג' או לשחרר אותו במאנז' (אחרי במוודאים שיש לו שם צל) כדי לתת לו להשתחרר. או, שאם ממש מתעקשים לרכב, אפשר לרכב אבל לעשות הפסקות ולתת לסוס לשתות, מכאן שאי אפשר שתהיה רכיבה אינטנסיבית. פשוט לא כתבת את זה, אז הוספתי משלי
ומסכימה איתך לגבי ימי הקיץ הרגילים

fliperit

New member
נכון...למרות ש...

אם יש יותר מסוס או שניים, ומתחילים ב-6-7, אז עד שמסיימים נכנסים כבר לשעות די מאוחרות..

צליל 90

New member
בד"כ בערב...

כשכבר מתחיל להיות קריר. עכשיו אנחנו בקיץ אז מחשיך מאוחר(סביבות 8) אז אין בעיה לרכב גם בשעות האלה, גם בחוץ וגם במגרש. כשחם מדי אני מעדיפה להעביר את הזמן בעבודה בחווה ואז לרכב על חשבון העבודה. כי בחום או בשרב כמו שהייה לפני כמה ימים זה פשוט לא כייף, לא לרוכב ולא לסוס. אני מעדיפה לא לרכב מאשר לרכב על סוס שאני יודעת שהוא סובל.. צליל (שנפלה אתמול מסוס ועכשיו סובלת מכאבים שבא לי למות..)

anicea

New member
וואיי זה בטח נוראי.. אני בצפון...

וואיי זה נישמע נוראי!! אני רוכבת בצפון ועכשיו קריר ונעים ואם יוצא יום חם אז אנחנו רוכבים בסביבות 5-6 ככה זה כיף ונעים.. ויש לי שאלה קצת לא קשורה אבל יש לכם שם לסיחה קוואטרית שחורה?? זה חשוב..

למעלה