יש לי וידוי

חרצית3

New member
../images/Emo178.gif יש לי וידוי

אני מעלה אותו כאן, כסוג של דילמה, בסביבה אוהדת. זה קצת לא נעים, אבל בתור חובבת הסדרה אני לפעמים צריכה כמעט להיות 'בעמדת התנצלות' והתחמקות מבן-הזוג שלי. במה דברים אמורים? הוא יודע שאני עושה מאמצים לצפות בה. כאשר הוא בבית ורואה שאני רואה את הסדרה הוא תמיד אומר דברים בסגנון: "עוד פעם הלוזריות האלו?" ו-"אני לא מבין למה את מזדהה איתן כל-כך. את הרי כזאת מוצלחת ולשם מגיעות בנות (ככה הוא קורא להן, לא 'נשים' ולא עוזר לי כלום) עם המון בעיות ומסכנות כאלו. מה יש לך מהן"? האמת היא שבהתחלה ניסיתי להסביר שבעיני הן לא 'לוזריות' אלא אמיצות וכד', וגם ניסיתי באמת לחשוב מה מושך אותי כל-כך בסדרה, כי התשובה "מציצנות" לא הספיקה לי. אבל...הוא עדיין מעיר על כך מדי פעם, ואני לא יודעת איך להתייחס. כמובן שאני אראה מה שאני רוצה, אבל ... רציתי לשתף, וגם אולי אם תרצו לקבל את תגובתכן/ם. שתהיה שבת נפלאה לכולם. ותנוחו - לפני שמתחיל שבוע חדש!

Y. Welis

New member
אני חייב לומר שגם לי היה קושי להתחבר

לסידרה כשהיא החלה: הדמעות והדיבורים על קשיים יצרו רושם ראשוני שמדובר בנשים, איך נאמר, בכייניות שלא עומדות על שלהן (ולמי שבא כמוני מרקע של ד"ר פיל, שסוגר דברים תוך עשר דקות, זה היה מאוד מייגע...). רק מאוחר יותר, כשראיתי דוגמאות לנשים שעברו את השלב הראשוני והתחילו להתפתח (פי. ג'יי במקרה שלי), נתפסתי פתאום (האמת שלשיקאגו המושלגת היה גם תפקיד - המקום נראה מדהים, והאור החורפי תמיד משך אותי). אני חושב שכדאי על כן לנסות להסביר לו את הרקע של הסידרה, המאמנות, ההישגים שלהם, הבנות החדשות ומהיכן הן באו (אלה ששמענו), כמה עצות שיכולות לעזור לכל אחד, ואיך בתוך כמה שבועות, כמו בקסם, נראה איך השינויים אצלן מתחילים להופיע והן ישתנו למשהו *אחר*. אני די מאמין שברגע שהוא יכיר את המשתתפות מקרוב ויחוש סוג של חיבור אליהן, הוא כבר יהיה בפנים. צריך רק לעבור את שלב הרושם הראשוני.

גלינקה2

New member
להתעניין ביחסי אנוש

זאת הסיבה העיקרית שאני רואה בה את ההתעניינות שלי בסידרה ואני חושבת שגם הצופים האחרים מתעניינים בנושא הזה. כשאני רואה משחקי כדורגל וספורט בכלל אני מגיבה בדיוק כמו שבעלך מגיב. איך אפשר בכלל להתעניין בנושא כל כך לא מעניין כמו מסירות כדור ובכל החישובים המסובכים של טבלאות הליגות, וכמה כדורים נכנסו לשער או לרשת. אני לא מתחברת להתלהבות מכמה בחורים בעיר אחת שמנצחים כמה בחורים בעיר אחרת, או כמה בחורים בישראל שכמה מהם אמריקאים שלא יודעים מילה עברית שמנצחים כמה בחורים בארץ אחרת. אני אוהבת לראות את יחסי הגומלין בין אנשים, איך הם משתנים, איך הם מתפתחים, ויש כאלו שזה לא מעניין אותם.זה קצת דומה לטלנובלות אלא שבעיני הטלנובלות מלאכותיות ונוסחאתיות ופשטניות וכאן רואים יחסים ממשיים ומורכבים. כידוע יש שני סוגי התעניינות עיקריים. התעניינות בחפצים, במכניקה, בתחרות, בדברים ברורים כמו ניצחון וכישלון ובכמה נקודות אפשר למדוד את זה. הסוג השני הוא התעניינות ברגשות ויחסי אנוש שזה הרבה אינטואיטיבי ולא בר מדידה. הרבה פעמים אנשים מהסוג האחד לא מבינים על מה המהומה של הסוג השני. כמובן שזה הרבה יותר מורכב ויש עוד התעניינויות ויש גם מורכבות בתוך האדם עצמו וייתכן שאותו אדם מתעניין בשני הנושאים במידה שווה. ואני לא רוצה להזכיר את ההבדלים בין ההתעניינויות של נשים וגברים כי יש יותר מדי דיעות קדומות בנושא הזה.

דעתי

אם זוגך באמת שואל מתוך עניין ומצפה לקבל תשובה אז כבר ענו לך מה להסביר לו. אם הוא פשוט זורק לאויר הערות קצת מזלזלות ו"מנמיכות" פשוט אימרי לו "אני מבקשת ממך לכבד אותי ואת מה שחשוב לי. אם תרצה לשמוע למה זה חשוב לי ומה מושך אותי בזה - אשמח לשתף אותך". זה מה שאני עשיתי ובסוף הוא התמכר לסדרה
בהצלחה חרציתוש.

Thats So Roi

New member
אם הוא ב"אנטי", הוא לא יקשיב למה שאת אומרת

לדעתי, וכפי שלמדנו בסדרה, מי שסגור על נושא מסויים או שדעתו בעניין מסויים חזקה ויציבה, לא יסכים לדרך חשיבה אחרת. כלומר, אם הוא מלכתחילה קבע לעצמו שמשום ההתנהגות והבעיות של הנשים הן "לוזריות", הוא לא יסכים כל-כך בקלות לוותר על העמדה הזו. כך קרה עם מספר קרובים שלי. חלקם דרש עבודות שכנוע מאסיביות מצדי כדי שיסכימו לראות פרק שלם, וזה לא עבד. ועל החלק השני פשוט וויתרתי מראש. אם למרות השכנועים והשיחות וההסברים, הוא עדיין יטען בתוקף שהנשים הן לוזריות, תוכלי לבקש ממנו שיכבד אותך בכך שיפסיק עם ההערות הפוגעות. אנחנו לא יכולים לקבוע מה אנשים חושבים. אנחנו כן יכולים לבקש מהם לא לפגוע בנו.

למעלה