יסורי גמילה

../images/Emo178.gifיסורי גמילה

רננה אחרי שבועיים בתהליך.בגן לא מפספסת בכלל אבל בבית בין פעמיים לשלוש ביום, אם נמצאים בחוץ ואני מציעה להשקות את העץ היא מסכימה אבל לדעתי נרתעת מהתנוחה השונה (אני מרימה אותה( 1. למה בגן היא לא מפספסת בכלל ובבית כן? 2. מה עושים עם הפיפי בחוץ, כבר חשבתי לקנות סיר ולהציע לה לשבת עליו בשביל למנוע פספוסים ועליה לבית (מבאס)

מנסה את מזלי...

1. פספוס בבית ולא בגן נשמע לי קצת מוזר, האמת, לרוב זה קורה בדיוק ההפך, אבל כנראה יש לך ילדה מיוחדת
אולי בבית היא מרגישה ש"אין עליה לחץ" והיא לא צריכה לחשוב מתי ואיך לומר/לסמן למישהו שיש לה פיפי? נסי להציע לה (את בטח מנסה, אבל..) לעשות פיפי בבוקר במקביל לצחצוח שיניים, כחלק משגרת הבוקר, וגם פיפי באמבטיה או לפני השינה בערב. חוץ מזה אחה"צ כשחוזרים מהגן נסי לשבת איתה בשירותים ולראות אם היא צריכה פיפי. לצערי אין לי עצות, אצלנו הפספוסים אם יש הם בד"כ בגן ופחות בבית. 2. אני מרימה אותה בתנוחת כריעה, מסכימה שזה לפעמים מרתיע. מה שאפשר לעשות זה לתת לה לעמוד בזווית נטויה יחסית, להחזיק עם היד את המכנסיים/חצאית/תחתונים ולנסות שתעשה כך וכמובן להיזהר שלא תרטיב את הבגדים. אולי כך בלי שאת מחזיקה אותה היא תרגיש קצת יותר בנוח. אם היא מבינה למה את מתכוונת, את יכולה לנסות להסביר לה שהיא יכולה להתכופף ולעשות בישיבה (כמו בשירותים רק בלי לשבת על הרצפה אלא בכריעה- ישיבת צפרדע). בהצלחה בכל מקרה, אתם על דרך המלך!!

דווקא לא נראה לי מוזר שהיא מפספסת בבית, אולי

זה עניין של תשומת לב... יש לי חברה שכשהילדה נגמלה היתה בהיריון ולא יכלה בחוץ להרים אותה אז היא היתה מורידה לה מכנסיים ותחתונים (בקיץ זה די קל) ואומרת לה לעשות כאילו בישיבה ורק תומכת בה - ואז מלבישה חזרה...

זה רעיון...

אני אפשיט אותה! גם לי יש תחושה של תשומת לב, אחרי חצי שנה שתשומת הלב אצל אחותה החדשה, היא חזרה למרכז העניינים אבל גם ככה היא במרכז העניינים , אז למה?

אוה - "למה?" זו שאלה חסרת טעם כשמדובר

בהתנהגות של ילדים
ילדה בת 8 וחצי שלי - "למה לעבור בדיוק היכן שמונח קרטון הבקבוקים הריק ולבעוט בו (בטעות) בדיוק בשעה שמשכיבים את הקטנה ?" ילדה בת 6 שלי - "למה דווקא אחרי שהייתי רק איתך כל אחה"צ ועכשיו אני מנסה לספר סיפור (קצר, 10 דקות) לאחיך את רק מפריעה ?" ילד בן 4 שלי - "למה להגיד לי שאתה יודע היכן מפתחות המכונית (שאני לא מוצאת ואנחנו צריכים לצאת) ולשלוח את כולם לחפש בחדר משחקים (כי שם הקטנה החביאה אותם, באמת אמא, ראיתי) כשהם מונחים בסלון ?" ילדה בת שנתיים שלי - "למה לא להגיד איפה מוצץ שנייה לפני שיוצאים מהבית ולא כשכולם כבר באוטו חגורים והאוטו מונע ואנחנו מאחרים ?" נ.ב. תסתכלי על השעה, תביני את מצבי הנפשי ולא להיעלב בבקשה, זה הכל ברוח טובה

../images/Emo6.gif זה מצוין

את מצליחה להעלות לי חיוך בכל פעם שאני קוראת אותך. את מקסימה.

פלגיה

New member
רק שבועיים עברו...

מה את רוצה ממנה. הפספוסים הם חלק מהעניין. יכול להיות שבגן הגננות יותר רגישות לאיתותים, יכול להיות שהיא מרגישה שם יותר צורך בשליטה ומרשה לעצמה להשתחרר בבית. חכו בסבלנות - זה יעבור. (ההמלצה שלי- לא לדבר על "פספוסים" ובכל מקרה ללכת "לגמור את הפיפי בשירותים" כדי לשדר שזה חלק מהעניין) בחוץ - בעיה. אני הצעתי לקחת חיתול (כלומר להלביש בשביל הפיפי ולהוריד מיד כשאנחנו בחוץ)

למעלה