כמה דברים
בתור אחד שיש לו בני משפחה הגרים שם, אני יכול להגיד לך כמה דברים: 1) זו מדינה טוטליטרית המפעילה את אותה משטרה חשאית שהיתה קיימת בימי גרמניה הנאצית הידועה לשמצה. 2) מדינה אנטישמית במרות, ואם היהודים שם לא היו מחזיקים כל כך הרבה כסף בחשבונות מעבר לים ומעבר לגבול, הם היו נרצחים כבר מזמן. 3) בנאום הבחירות שלו, הוגו צ'אבס אמר יותר מפעם אחת(כמובן שלא לעיני מצלמות זרות) שהוא יעזור לעם ושהיהודים, הם הם, הבעיה של ונצואלה, יחד עם ארה"ב. כמובן שהוא רמז לקשר יהודידם-ארה"ב. 4) צ'אבס הוא חבר של הקומוניסט החולה ההוא, שכחתי איך קוראים לו, מקובה. פידל משהו. הוא חבר של ראש ממשלת ארגנטינה(מהשמאל הקומוניסטי שלהם, רק שלא הצליח להפוך את המשטר). הוא ביחסים טובים עם איראן. כמאמר המשפט: "אמור לי מי הם חבריך ואומר לך מי אתה" רק כדי להדגים לך כמה דברים; דודה שלי מתעתדת לעזוב את ונצואלה לתמיד. היא מפחדת להגיד את זה בטלפון/אימייל/מכתבים כי מצוטטים וקוראים את אלה. לכן, היא חיכתה עד שנתנו לה ויזה(כמה חודשים טובים עד שהיא השיגה אישור יציאה מהמדינה) לפרו לביקור מולדת. היא יצאה ומשם דיברה עם אמא שלי על הרצונות שלה. אתה מבין את גודל האסון שנקרא ונצואלה? ולא, ונצואלה לא תהפוך לגרמניה הנאצית. פשוט כי אין לה את הצבא ואת הכלים הכלכליים לכך. מצור נפט שלה על ארה"ב ייגמר במצור כלכלי של ארה"ב עליה. כשונצואלה תמות מרעב, היא תשחרר נפט לארה"ב כמו ילדה טובה.