חידון חיות מיוחד

yaakii

New member
../images/Emo175.gif../images/Emo181.gif../images/Emo177.gifחידון חיות מיוחד../images/Emo205.gif../images/Emo19.gif

לכבוד בחירת הציפור הלאומית, ובעיקר כי בא לי
-חידון חיות מיוחד. 5 נקודות לכל תשובה. כל המרבה לענות הרי זה משובח
בהצלחה!
1. 5 פעמים לפחות בהם איש/אנשים דימו עצמם / דומו ע"י אחר לציפור מסויימת. (כלומר, בכל ה-5 מקרים הושוו לאותה הציפור). א. גלו מי היא הציפור. ב. מהם המקרים?
2. 10 אנשים ששמם על שם חיה.
3. מצוות בתורה המדברות/מצריכות בעלי-חיים. (אני חושב כרגע על 5. מאמין שיש יותר.)
4. 5 מקרים לפחות בהם חיות סייעו לבני אדם. מהם המקרים ומה החיה המדוברת בכל אחד מהם.
5. 2 חיות מדברות בתנ"ך
6. לפחות 3 מקרים בהם יש פסלים בצורת חיות.
7. במקביל ל"זאב עם כבש" יש....?
8. חיות שתקפו/הפריעו לאנשים. (לפחות 5). זהו בינתיים. אתם מוזמנים גם להוסיף שאלות.

רוני13

New member
שבוע טוב../images/Emo13.gif

2.יונה,חמור,עגלון(?),ציפורה,כלב,נחש ולא עולה לי עוד. 3.שילוח הקן,לא תחסום שור בדישו,לא תאכל גדי בחלב אימו ומאכלות כשרים וטמאים 4.בלעם ואתונו, לא בדיוק סייעה אבל הוא רכב עליה אז...
הסיפור של שמשון, שהוא הרג אריה וחזר לאחר כמה ימים ורדה דבש(?). 5.הנחש בסיפור הבריאה ואתון בלעם למרות שכנראה המלאך דיבר. 6.חטא העגל 7.נמר עם גדי. 8.הדוב והארי שדוד סיפר עליהם לשאול, האריה שתקף את שמואל, דניאל בגור האריות והאתון של בלעם(?
).

yaakii

New member
../images/Emo88.gifניקוד../images/Emo150.gif

שבוע טוב!
2. עגלון זו לא חיה.. חוץ ממנו הכל מתקבל. 5X5=25 נקודות. 3. 4X5= 20 נקודות (האמת שלא חשבתי על "לא תבשל", שילוח, ו"לא תחסום". 4. 1X5=5 נקודות. 5. 1X5=5 נקודות. 6. 1X5=5 נקודות 7. 1X5=5 נקודות. 8. אריה שתקך את שמואל?
סורי על הבורות, אבל לא זכור לי... (את סיפורי דוד אני מחבר ל-1). 4X5=20 נקודות. בסך-הכל: 85 נקודות
כל הכבוד!!

chen97

New member
1

1. נשר ביולוגית אני לא, אבל אם נשר אכן מתאים בהגדרה אז... "אשא אתכם על כנפי נשרים" שאול ויהונתן, "מנשרים קלו מאריות גברו" משל הנשר הגדול ביחזקאל

chen97

New member
ועוד

נשר- "כנשר יעיר קינו על גוזליו יחרף" ושמות של חיות- עורב, זאב, יעל, דבורה, חולדה.

yaakii

New member
+ 6X5=30 נקודות

בסך הכל: 45 נקודות
אני חושב שיש רק עוד דימוי אחד לנשר שעדיין לא עליתם עליו. אחכה עוד קצת ואם לא, אז אגיד אותו. יעל זה מקורי...לא הייתי חושב על זה..

אץ קוצץ

New member
‏``וקוי ה` יחליפו כוח

יעלו אבר כנשרים`` בישעיהו, ויש גם באיכה: ``קלים היו רודפינו מנשרי שמים``

yaakii

New member
ויש גם בירמיהו, שה` מדמה את הגויים

שיגיעו לנשר. אין לי פסוק כרגע.

yaakii

New member
../images/Emo45.gifיפה!../images/Emo13.gif

זו התשובה שהתכוונתי. את המשל ביחזקאל לא הכרתי... 5X3=15 נקודות.

chen97

New member
../images/Emo107.gifובאותו נושא- כלבים בתנ"ך../images/Emo107.gif

כמה שיותר אזכורים בתנ"ך של כלב/כלבים. לא רק אזכור ממש של כלב, אלא גם כלב כדימוי וכו'... נתקלתי בזה כשלמדתי לבקיאות. ממש נחמד. אני אהבתי.
ולא, כלב בן יפונה לא נחשב

אץ קוצץ

New member
בספר שמואל

גלית אמר לדוד- הכלב אנוכי. ואבנר אמר לאיש בושת בענין פילגש אביו- הראש כלב אנוכי. אבישי בן צרויה קרא לשמעי בן גרא- כלב מת

וגם

"ולכל בני ישראל לא יחרץ כלב לשנו" בשמות. (לא זכרתי את הציטוט המדויק, אז נעזרתי בזה: http://www.tora.us.fm/tnk1/index.html)

yaakii

New member
פאדיחה לי..

לא חשבתי על זה וזה מהפרשת-שבוע שלי... אני מקווה שזו תהיה כפרה: ``לכלב תשליכון אותו``/tapuzforum/images/emo3.gif

למעלה