חידון בגדים

yaakii

New member
../images/Emo175.gifחידון בגדים../images/Emo100.gif

כל תשובה 5 נקודות. בהצלחה!
1. 2 שהכינו לבניהם בגד. מי הם ולמי הכינו? 2. 2 שבגדם נקרע. מי הם ומה הייה הסיטואציה? 3. לבש בגד שעזר לו ב"מזימה". מי לבש? 4. הבגד היה לה לאות שקר... (קשה במיוחד..) 5. מחלה הקשורה לבגדים? 6. התכסתה בבגדה מתוך צניעות. מי ולמה? אתם מוזמנים להוסיף שאלות...

תף מרים

New member
תשובות

1. יעקב ליוסף. חנה לשמואל. 2.שאול/שמואל [הפסוק דו משמעי], לאחר רצח אגג כששמואל פונה ללכת. 3. ירבעם/ אחיה [כנ"ל], כשאחיה השילוני מנבא על כך שיזכה למלוך על עשרת השבטים. 4. תמר? 5. צרעת. 6. רבקה כשראתה את יצחק משיח בשדה כיסתה את פניה בצעיף.

yaakii

New member
ניקוד

1. נכון מאד. 10 נקודות. 2. נכון. 5 נקודות. מי זוכר את השני...? 3. לא הבנתי..אני לא זוכר שם את הסיפור. מי לבש ולמה? (את זוכרת איזה פרק?) 5 נקודות. ומה השני...? (עכשיו כשאני חושב על זה יש 3 מקומות. אז חסרים שניים). 4. לא
אבל ניסיון חביב. רמז: שם שקשור לסיפור על האות הזה מוזכר באחת מתשובותייך. 5. נכון. 5 נקודות. 6. נכון. 5 נקודות. סך-הכל: 30 נקודות.

תף מרים

New member
אופס..

מה שכתבתי מקודם ב3 היה תשובה ל-2.... 3. הגבעונים החליםו את בגדיהם כדי לכרות ברית עם ישראל. האישה החכמה מתקוע לבשה בגדי אבל כדי להוכיח את דוד על דבר אבשלום, במזימתו של יואב. 4. רבקה? [בברכות, שנתנה ליעקב את בגדי החמודות של עשו?]

yaakii

New member
יפה-יפה, לא חשבתי על הגבעונים...

האישה מקועה לא נחשב..זה לא היה "מזימה". התשובה שאני חשבתי עליה ב-3 זה יעקב שלבש את בגדי עשיו כדי שיצחק יברכו.. מה שאת כתבת ב-4. 4. לא זאת הייתה כוונתי אבל זה בהחלט יכולה להיות תשובה. נראה אם מישהו יחשוב על מה שאני חשבתי..

נראה לי

1 רבקה הכינה ליעקב ויעקב ליוסף 2 שאל ושמואל שאול שדוד קרע לו במערה ושמואל לא זוכרת 3יעקב שהביא אוכל לאביו 4יעקב שיהיה שעיר 5 מחלת הקר של דוד תמר שראתה את יהודה ושמה את הצעיף

yaakii

New member
תשובות מקוריות!

1. רבקה לא ממש הכינה.. היא רק המליצה ליעקב לקחת.. 2. יפה! זה השני שחשבתי עליו.. 3. נכון 4. זה נכון. יש עוד משהו שאני חשבתי עליו. רמז: יוסף. 5. לא חשבתי על זה. יפה..!

למעלה