היי לכולם

Red Nailpolish

New member
../images/Emo175.gifהיי לכולם

אתם יודעים אולי איפה אני יכולה למצוא מילון פרסי-עברי? אני מחפשת בכל חנויות הפסרים ובשום מקום אין ואני נורא רוצה ללמוד את השפה תודה מראש

רז צ1

New member
מילון

יש מילון פרסי-עברי בהוצאת מינרווה. מצ"ב הקישור אני אישית לא מכיר את איכותו והייתי ממליץ יותר על מילונים פרסי-אנגלי (למשל של סלימאן חיים) שניתן להזמין דרך האינטרנט (אפילו ב-amazon). אגב - ברור לך שלא ניתן ללמוד שפה רק באמצעות מילון, נכון? ראשית - כי את צריכה ללמוד את הא"ב הפרסי ושנית (וזה העיקר) כי במילונים אין התייחסות לסוגיית הדקדוק והתחביר. בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

פרויז1

New member
רז, שלום ! מה שלומך?

ההמון תולה תקוות בבן של מוהמד רזה שאה שיחק יוזמה ויוביל להפיכת נגד, ובכך ימלא אחר ציפיות ההמון. לעניות דעתי : הדבר לא ריאלי. הוא חי טוב ולא צריך את זה, הלפיטה הפונדמנטליסטית אין לה מנצח נראה לעין בזמן הקרוב, מרי אזרחי מאורגן לא נראה כאיום ממשי בר סיכויים על המשטר הקיים, ועוד. מהו בכל זאת הבסיס להתייחס ברצינות לתקוות אותו המון תמים? תודה לבינתיים.

רז צ1

New member
לקוות תמיד מותר...

שלומי מצויין, למרות שאני אחרי 48 שעות לא פשוטות בלי יותר מדי שינה...הייתי צריך לגבש הערכות, לכתוב פרשנויות, להשתתף בדיונים ועוד כל מיני. אבל זה קורה אחת ל-4 שנים, אז לא נורא. לגבי מחמד רזא שאה - צר לי, אבל מעולם לא הייתי חסיד של האופוזיציה האיראנית הגולה, ובמיוחד לא של האופוזיציה המלוכנית. עם כל הכבוד (ויש כבוד) - שני שלישים מהעם האיראני נולדו אחרי המהפכה. הם לא מכירים את השאה ולא את הבן של השאה. אם יש להם תקווה לשינוי המצב הפוליטי - היא בוודאי לא באמצעות גולה איראני, חשוב ככל שיהיה, שיחזור אחרי 30 שנה בגלות וינהיג מהפכת נגד. אם תהיה אי פעם מהפכה באיראן (וכפי שכתבתי בפורום בשבוע שעבר, אני די סקפטי לגבי הסיכויים לכך, ולא שיניתי את עמדתי גם ביומיים האחרונים) היא תונהג ע"י הכוחות הצעירים והפוליטיים שנולדו באיראן, גדלו באיראן, השתתפו במלחמת איראן-עיראק, היו שותפים למצוקות הכלכליות והחברתיות באיראן ולמאבקים הפוליטיים בתוך איראן. האופוזיציה הגולה היא מפוצלת, חסרת קשר של ממש למה שמתרחש באיראן ובעיקר - חסרת זיקה של ממש לעשרות מיליוני הצעירים שנולדו אחרי המהפכה ומבחינתם השלטון הפהלוי הוא לא יותר מהיסטוריה חסרת רלוונטיות. זה קצת מזכיר לי את הניסיונות של הבריטים בשנת 1941 להחזיר לאיראן את הבן של השאה הקאג'ארי כדי שייקח את השלטון בידיו, רק שמהר מאוד הם גילו שאפילו פרסית הוא לא יודע כמו שצריך ולכן נאלצו להסתפק בבנו הצעיר של רזא שאה. אז אני לא אומר חלילה שבנו של מחמד רזא שאה אינו יודע פרסית, אבל השינוי יבוא מאיראן ולא מלוס אנג'לס.

פרויז1

New member
אנשים אופטימיים מאושרים יותר.

קודם כל : חַסתֵה נֵבָּשיד ! = שלא תהיה עייף! משמעו: כוח לעייף. אם יש משהו ממה שכתבת, ומותר לפרסום בפורום, נשמח מאוד אם תציג את הערכותיך ופרשנויותי לעיוננו . אינני מתפלא מהפילוג השורר בין כוחות האופוזיציה הגולים. אלה, להערכתי הבלתי מושכלת, קיבוצים קיקיוניים חסרי תשתית ארגונית ממשית ברת אמצעי מימוש משמעותי. יחד עם זאת, לפי אותה הערכה, אין להם מוטיבציה להשקיע את שיש בידם לניסיון לבצע שינוי אלים. שינוי בלתי אלים - היה ברור שהוא בלתי אפשרי, ולספקנים סופקה מערכת הבחירות . גם מהפיכה עממית היתה בלתי אפשרית עד לבחירות וגם לאחריהן. מערכת הבחירות נותנת גם במקרה זה את הסיבות לספקנים. אני לא חושב ששליטי אירן האמיתיים "ילכו שולל" אחר מהפיכת נגד עם "פרחים בקנה" . נכון , ירי אל ההמון מחליש אל השלטון היורה. את זה יודעים מנהיגיה הרוחניים של המהפיכה השלטת. הם מאוד נבונים למנן את האלימות המשטרתית . מהפיכת נגד נראית לי כאילו היא מאירן והלאה. הסיבות לכך : ההמון האירני אנאלפבית. הוא דתי קנאי. מסיבות אלו, הוא יציית להנהגה הדתית ציות מלא. המון זה מורכב ממשפחות גדולות שקיבתם היתה חצי ריקה. שלטון האייטולות דאג להוסיף למינון היומי של המזון להמון, שחש אסיר תודה. לעניות דעתי, גורמים אלה יצרו המון צייתן ונאמן, שלא ירצה בשלטון חילוני ללא קבלות ביד. במשטרים דמוקרטיים מדובר על שליטת ההנהגה ברוב העוצמה העיקרית וזה תחת איזונים וריסונים עם שומרים ושוטרים על פעולות השלטון ועם בקרות מבקרות שונות. במשטריפ טוטליים ובתיאוקרטיה , השליטים חולשים על כל העוצמה, אין איזונים וריסוים, אין שומרים ושוטרים על פעולות השליטים, אין בקרות. ראה איסו משלוח SMS ביום שקדם לבחירות
וזאת דוגמה גם סימבולית. ערב טוב !

gamari

New member
ככל הנראה

הישועה לא תבוא מלוס אנג'לס. מצדיק ומחזק את דברי רז, אם בנו של השאה, היה חי באיראן, ואפילו פעיל בפוליטיקה כדמות לא דומיננטית אבל בקשר עם העם, אולי יש לו חלון הזדמנויות בתקופה זו, אבל בפועל, הוא חי באחוזה שלו בארה"ב, נהנה מכספי המלוכה שהשאיר לו אביו, לא לוקח סיכונים מיותרים, מקבל מקלט מדיני מהאמריקאים בצורה די פאסיבית, כלומר לא עוזרים לו לעשות אקט רציני עם רמז להפיכה בשלטון ולא כ"כ בקשר תמידי עם העם האיראני. המציאות באיראן שונה מאד. הדור שיכול לעשות את ההפיכה הם חבר'ה בני 25-35 שגדלו תחת שלטון פונדמנטליסטי ולא תחת שלטון מונרכי, הם סטודנטים דעתנים שיעשו את המהומות ומי שבאמת יככב בשלטון הוא המנהיג שידו תהיה על העליונה בשהפעת כהן הדת. מה מבחינתנו טוב ? מוסאווי או אחמדיניג'ד ? לשניהם אותה אג'נדה ואותו רעיון סופי - להיות מחומשים בגרעין. הנוכחי אחמדיניג'ד, מפגין בחכמה את היכולות שלו, מושך אש לכוון אחד (פיתוח צנטריפוגות והעשרת אורניום) אבל בפועל הוא מפתח משהו בסתר והולך להפתיע את העולם. השני המאוכזב, יעשה אותו דבר רק בשקט, אין לו שום אינטרס להידברות עם המערב אבל גם לא יתגרה בהפגנתיות, ההפתעה שלו בוא תבוא ואז המערב לא יידע איך לאכול את זה. רז, האם התיאוריה שלי הגיונית ? אנחנו צריכים לדאוג יותר מאחמדיניג'ד, כי ברגע שהוא זכה הראשונים שקמו לחבקו היו ארגוני טרור (אל קעידה, חמאס, חיזבאללה) ולא מדינות תומכות טרור כמו סוריה וחברותיה. אל לנו לשכח שיש לו תואר ד"ר, הוא משכיל, נאור, מבין עניין ולא עוד מנהיג כאריזמתי סוחף ללא השכלה. הכי טוב לעולם זה לא להתערב אלא להביט מהצד ולתת למחנה הליברלי לנסות להפיל את המשטר השמרני, ככל הנראה בכח. נקווה לחדשות אופטימיות

niya

New member
היי Red Nailpolish וברוכה הבאה אלינו../images/Emo140.gif

אני רואה שקיבלת תשובה מהמומחה ב"הא" הידיעה... אבל עדיין את מוזמנת לשתף אותנו ולהשתתף כאן

למעלה