שבועות

נוי3

New member
../images/Emo172.gifשבועות../images/Emo172.gif

איפה תהיו בחג השבועות?? מה תאכלו? אני יודעת שזה לא פורום מתכונים אבל למי שיש מרשם טוב לפשטידה/עוגה/סלט או כל דבר אחר, נא לשרשר חג שמח לכולנו!!!

נוי3

New member
ואני ראשונה, כמובן,

אני מתה על חג שבועות ועל כל מאכלי הגבינה (אני צימחונית, למי שלא יודע) אנחנו נתארח בערב החג אצל דודים שלי בפתח-תקוה. אני לא צריכה להביא לשם כלום - איזה כיף!!! (חוץ ממתנות לדודה ולילדים) הביתה אכין פשטידה ואיזה שתי עוגות. בטח ביום שישי בצהריים נעשה על האש. שיהיה לכולנו חג מקסים!!

smagi

New member
אז גם אני צמחונית ושבועות זה

החג של הצימחונים אנחנו עושים ביום חמישי בערב ארוחת גבינות שכוללת גם גבינות על האש. הבעיה היחידה שלי זה שבעלי חולה על בלינצ'ס ותמיד הם יוצאים לי מעפנים כאלה, וכל שנה הוא מתעקש שננסה שוב אז אולי יש למישהי מתכון עולמי שמצליח תמיד (רצוי עם שמנת מתוקנה)

smagi

New member
כן שיפודי גבינת חלומי עם ירקות

יוצא משהו פצצה על האש.

אני אצל חמותי ולא מוותרת על זה

חמותי בדברי חלב אלופת האלופים ואני מחכה לערב הזה אצלה. מרשם? עוגת גבינה של השף הלבן רוצה?

נוי3

New member
עוגת גבינה - קטסטרופה

האמת שממש נמאס לי להכין אותה, אבל יש לה ביקוש נוראי, ויש לי חברים שלא משנה מה יש על השולחן, הם יקפצו "למה לא הכנת את הקטסטרופה...." מתכון: עוגת גבינה פירורים - קטסטרופה רכיבים: בצק: 3/4 1 כוס קמח תופח 200 גרם חמאה 2 חלמונים 2 כפות סוכר 1 סוכר וניל אפשרות מומלצת - להוסיף לתערובת חופן או יותר אגוזי מלך קצוצים!!! מלית: 2 חלבונים 1 כוס סוכר פחות שתי כפות - שהשתמשנו לבצק 1 שמנת מתוקה 2 גבינה לבנה אופן הכנה: לערבב את כל חומרי הבצק עד הזהבה. לאפות 2/3 בתבנית אחת 1/3 בתבנית קטנה יותר - לפרורים מעל העוגה. להקציף לקצף חזק חלבונים וסוכר, להוסיף 1 שמנת מתוקה - לא מוקצפת + 2 גבינה לבנה. אפשר את הכל במיקסר במהירות איטית יותר כמובן מאשר הקצפה. למרוח מלית על בסיס, מעל לפזר פרורים שיש מה-1/3 בצק. לקרר במקרר לילה אם הצליחה להחזיק מעמד שם בחושך לבד.... מקור המתכון: droli (פורום מתכונים)

נוי3

New member
קטסטרופה - במובן החיובי של המילה

אי אפשר להפסיק לאכול אותה, כי היא כל-כך טעימה!!!

מנופ

New member
אני מתארחת אצל חמותי

מה נאכל? מה שתמיד בלי הרבה גיוונים, למזלה האוכל תמיד טעים אצלה. אז נאכל פשטידה, דגים וסלט ירקות וגבינות שונות למיניהם, ומזה צריך לשבוע, לי זה רק מדקדק. ונקנח בעוגת גבינה שבמשך כל החג נשמע קיטורים איך העוגה שקעה לאחר האפיה. בבקר נאכל את העוף בתנור, השניצל והקציצות הידועות שלה בתוספת תפו"א אפויים, ועוד פשטידה ונקנח באבטיח ובמלון ובפעם המי יודע כמה היא תשאל למה אני לא אוכלת מלון ובעלי יזכיר לה שכבר 6 שנים אני אצלה בבית והגיע הזמן שהיא תיכור את זה. וכמובן שהנכד המועדף יהיה נוכח כמעט בכל הזדמנות אפילו שהם אמרו שהם יבואו רק לארוחה או שתיים. בקיצור, הגלגל חוזר על עצמו בדיוק כמו בכל חג. אז כמו שהאוכל לא מגוון במיוחד כך גם האוירה. שיהיה לנו חג שמח

jif

New member
אני אהיה בבית

ואוכל אוכל דיאטטי
. מה לעשות? הדרך למשקל הרצוי ארוכה מאוד וחבל להרוס את מה שהורדתי עד עכשיו (7.3 ק"ג בחודש ושבוע!). בערב החג יש לנו ארוחה בבית הכנסת לכל הקהילה שלנו ושאר הארוחות בבית ואני אף פעם לא מכינה מטעמים כי בעלי שיחיה מאוד בעייתי באוכל
. אם את רוצה מתכונים דיאטטים, מחר אתן לך.

נוי3

New member
פשטידת ברוקולי ותפוחי אדמה - מעולה!

פשטידת ברוקולי, תפוחי אדמה ושמנת לבסיס: 3 תפוחי אדמה בינוניים 500 ג' ברוקולי לבלילה: 4 ביצים 1 שמנת מתוקה 1 כפית אגוז מוסקט 1 כף סוכר מלח ופלפל 100 ג' גבינה צהובה חריפה מגורדת (פרמזן או קשקבל). 1 גביע יוגורט 4 כפות קמח לציפוי: 50 גרם גבינה צהובה חריפה מגורדת (פרמזן או קשקבל) 1. מבשלים במים רותחים את תפוחי האדמה והברוקולי, קולפים את תפוחי האדמה ופורסים. 2. משמנים תבנית אפייה, מניחים בקרקעיתה את פרוסות תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים. מניחים מעליהם את פרחי הברוקולי, ממליחים ומפלפלים. 3. מערבבים את כל חומרי הבלילה ויוצקים על הפשטידה. 4. אופים במשך 45 דקות לפחות, עד שהכל מוקרם, זהוב ומבעבע, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. 5. בוזקים על המעטה עוד גבינה מגורדת ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות. בתיאבון!!

מנופ

New member
נוי את עושה לי תאבון,

ודווקא היום שאין לי מה לאכול בעבודה וגם שיש לי כאבי שיניים??? אבל הדפסתי ודיווח על הטעם יהיה רק אחרי החג.

למעלה