voguemaster

New member
מזל טוב למנהלת האהובה שלנו!

עכשיו רק נותר לגלות בת כמה היא...
ליאתי, מזל טוב שיהיה לך, מצוות "בינו לבינה" שמאחלים לך חיים טובים (עד 240), הרבה אושר/עושר (מחקי את המיותר), אהבה+סקס ובעיקר הרבה נחת. ומשום מה האמוטיקונים לא פועלים לי...
|מזלטוב||מתנה| !!! אלי
 

ליאן.

New member
חג שבועות ../images/Emo171.gif../images/Emo172.gif../images/Emo173.gif../images/Emo174.gif

בפרוס עלינו חג השבועות החג השני בשלושת הרגלים רציתי לאחל לכם חג שבועות שמח ומאושר, חג של שמש ואור , חג של שימחה וגיל, חג של שלווה ואושר, חג של אחווה וידידות. קצת על החג הזה אשר מתאפיין במספר שמות, חג הקציר חג מתן תורה חג הביכורים חג השבועות מדוע בחג השבועות אוכלים מוצרי חלב? הסיבות רבות כחלב הניגר... יש הסוברים כי בני ישראל קיבלו עליהם את חוקי הכשרות אך לא היו ערוכים לכך מבחינה טקטית (כלים, שימור...) ולכן הכינו מאכלי חלב בלבד. יש הסוברים כי מאכלי הבשר נקשרו לעגל הזהב, ולכן החג שאמור לסמל את קבלת התורה ייחגג עם ארוחות הכוללות מוצרי חלב. ויש האומרים כי חג שבועות בא לבטא את המשפט ארץ זבת חלב ודבש הלכה למעשה. חג שבועות הוא קודם כל חג חקלאי, חגיגת הקציר והטבע. החקלאים מתחילים את גידוליהם עם התבואה הראשונית: הם היו מסמנים כל מין שנזרע והבשיל בסרט קשור - סימן לביכורים - היבולים הראשונים. בחג השבועות היו נוהגים למלא סלים בתבואה הראשונה, בפירות הראשונים - משבעת המינים, ולעלות לירושלים, שם חגגו ברוב עם בשירים ובמחולות. חג הביכורים. חג הביכורים הוא אחד משלוש הרגלים (פסח, שבועות וסוכות), שבהם עלה העם לירושלים, אל בית המקדש, להקריב שם קרבנות. בחברה החקלאית של אז, הייתה למרבית החגים זיקה לעונות החקלאיות. חג הביכורים נקבע לזמן קציר החיטה. היו החקלאים מעלים מנחה לבית המקדש מביכורי השדה פירות מובחרים משבעת המינים. את הביכורים היו מעלים לבית המקדש בירושלים. בהגיעם לירושלים היו נכבדי העיר והכוהנים מחכים להם בכניסה לעיר, ובהגיעם לבית המקדש היו מקבלים מידיהם את הביכורים כוהנים בבגדי חג. כל זה נכון לתקופה שבה בית המקדש היה קיים. חג מתן תורה. חג מתן תורה אינו מצוין בתנ"ך. על פי התלמוד ומקורות מדרשיים רבים, ב-ו´ בסיוון ניתנה התורה לעם ישראל. בחג זה מציינים את מעמד הר סיני, שבו קיבל משה את התורה בעבור בני ישראל. חג הקציר. החג קרוי "חג הקציר" על פי פסוק בתורה (שמות כג, טז שלוש הרגלים (פסח, שבועות וסוכות) קשורים בעונות החקלאיות. החג נקרא חג הקציר מפני שהוא חל בעונת קציר החיטים. בחג זה מקובל לקרוא את מגילת רות, כנראה משום שסיפור המעשה שלה מתרחש בעת הקציר, וכן משום שרות, הגיבורה, מקבלת עליה את דת ישראל. (תודה לדן צ על הקטע)
 

avital 38

New member
נעים לי מאד../images/Emo13.gif

נעים לי מאד להצטרף לפורום הזה. אני מקווה להצליח ל"התחבר". זאת פשוט פעם ראשונה שלי בפורום כלשהו
 

voguemaster

New member
הנה!! ../images/Emo171.gif../images/Emo141.gif../images/Emo65.gif../images/Emo77.gif../images/Emo49.gif../images/Emo151.gif

 

dudusch

New member
ולמה חג שבועות?

על שום שבעת שבועות מיום יציאת מצרים. נקרא גם עצרת, אם תשימו לב יש בסוכות למשל, שמיני עצרת. כלומר, הנועל. שבועות הוא החג הנועל את לוח חגי ישראל ולכן נקרא עצרת... סתם דברים ששמעתי בתוכנית של יהורם גאון (אחלה תוכנית
)
 

אופקקקק

New member
נעים מאוד../images/Emo45.gif

וברוכה הבאה..אני שמחה שבחרת בפורום זה..אחלה אנשים..אבל יש כרמה תפוחים רקובים..(אולי אני..) ל"התחבר" כולם מצליחים פה. הלוואי ותהני פה כמוני
 

Barbie

New member
הייתי בטוח שזה על שום אפטר

שבועות. אני רוצה את הכסף בחזרה.
 

Barbie

New member
משהו דומה.

אצלי זה היה יותר יום של אחו-שלירבאק-הבא-ששופך-עליי-משהו-שהוא-לא-מים-ולא-יוצא-מהבגדים-בלי-מספריים-אני-פותח-לו-את-התחת-ואבא-שלו-גיי. הגעתי למצב שאם מישהו עומד לידי עם כוסית משקה מלאה (ולא שותה, רק רוקד), אני נותן לו מכה קטנה בשביל לשפוך קצת, ומבקש סליחה באיטלקית.
 

voguemaster

New member
מדהים

מדהים שעם גישה כמו שלך אף אחד לא טרח לפרק לך את הצורה..
לפחות אני אדע שאם מישהו נותן לי דחיפה קטנה ומבקש סליחה באיטלקית זה אתה .. אם יישפך טיפה משקה, לא נורא, המסורת מחייבת ששארית המשקה תמצא את עצמה בנוחיות רבה על ראשך.. תהנה ד"א, מה כ"כ התלהבת מהאפטר באומן ???
 

Barbie

New member
זה דווקא יכול להיות מעניין.

המסורת אומרת שכמוך שמענו (וגם ראינו) הרבה. נהוג להכניס אותם לפח אשפה (השיא היה איזה בת ימי שנטפל אליי, כי לא הכניסו אותו, והוא ראה בחור לבן, אז הוא חשב שאני אבהל מאוד. ארבע שעות בתוך הצפרדע). ולצערי, התלהבותי נגמרה. היה האפטר האחרון (מה לעשות, לכל דבר טוב יש סוף). ואני לא חושב שזה למרות הגישה שלי. אני חושב שזה בגלל. גדלתי בשכונה שהייתי בה האשכנזי היחיד, ועוד לבן וג´ינג´י. הפסקתי לפחד מאיומים של כלכלבים שלא נושכים בגיל ארבע.
 

voguemaster

New member
אתה ממש מעיף אותי מהכיסא מרוב רוח

אני שמח בשבילך שאתה לא מפחד. ממש ג´דיי אמיתי. אולי כדאי שתתחיל לקבל קצת שכל. אתה יודע, הכרתי הרבה טיפוסים בחיים, ואני עדיין רואה כל הזמן את אותם החבר´ה שתמיד משחקים אותה גיבורים ולא מפחדים מאף אחד. סחתיין, לא לפחד זה עוד מילא, אבל לשחק אותה בלתי פגיעים ויהירים בטירוף ? אתה אידיוט בדיוק כמוהם תסלח לי. כל ההתחכמויות היפות שלך לא יעזרו לך, אתה עדיין נשארת בנאדם שנהנה להרגיז אחרים ולהתעצבן בעצמו, פשוט מחפש עימותים. אני לא אוהב להגיד דברים כאלה, אבל אני בהחלט מקווה שיום אחד מישהו ילמד אותך לקח. אולי כדאי שתרכז אנרגיות בלהפסיק להיות אנטי ולהיות יותר בנאדם.
 
למעלה