John Paul-Jones - Zooma

AeroTom

New member
../images/Emo168.gifJohn Paul-Jones - Zooma../images/Emo79.gif

לא ראיתי שהזכירו הרבה פה בעבר את קריירת הסולו של ג'ון פול-ג'ונס, עם 2 האלבומים שהוא הוציא ב-1999 וב-2001. ובכן עכשיו יש הזדמנות מצויינת כי החברה המדהימה שלי קנתה לי את Zooma, אלבום הסולו הראשון שלו מ-1999. ובכן, קודם כל לציין שהאלבום כולו הוא אינסטרומנטלי. כל הרצועות בו. ג'ון משתף באלבום כמה נגנים אחרים והוא עצמו בכל הקטעים מנגן כמובן על סוגי הבאס השונים, עוד כלים אחרים וברצועה אחת-Snake Eyes גם יש לו סולו קלידים. אני חושב שהאלבום הזה ממש מראה את האומנות של ג'ון על הבאס, כשפה אין Vocals וכדומה או דברים אחרים שלוקחים את תשומת הלב. אפשר ממש לשמוע את הסאונד של "ג'ונסי", והסאונד הזה מצויין! אם היו לוקחים חלק מהקטעים באלבום (בעצם את כולם אפילו) ובונים עליהם שיר, היו יכולים לצאת משם כמה וכמה שירים מדהימים לדעתי. באמצע השמיעה של האלבום פשוט חשבתי לעצמי בראש מה היה אם הקטעים האלה היו מגיעים לג'ון בתקופה שזפלין עוד היו קיימים...ואני בטוח שאם היו בונים עליהם שירים, בתוספת הקול של רוברט, וג'ימי והתופים של בונהאם, אז היו יכולים להיכנס עוד כמה שירים נהדרים של זפלין לארכיון הענק שלהם. למי שאוהב קטעים אינסטרומנטלים, או אפילו למי שלא כ"כ אוהב - האלבום הזה מומלץ. לא חושב שנהנתי ככה לשמוע אלבום ללא מילים בחיי. ג'ון פול-ג'ונס פה מראה לכולם כמה הוא היה (ועדיין) נגן כ"כ כשרוני. יש פה יופי של קטעים אינסטרומנטלים ולכל מי שרוצה להראות לאנשים אחרים כמה הבאס הוא כלי חשוב, או מה אפשר לעשות איתו, יחד עם כלים אחרים - זה האלבום. וגם כמובן כדי להראות את העוצמה של פול-ג'ונס. שגם 20 שנה כמעט אחרי פירוק הלהקה, הוציא אלבום ראוי ושסוף סוף - הוא הכלי הדומיננטי בו ומראה לכולם מה הוא היה ועדיין שווה. לא כל מעריצי זפלין בטוח יתחברו אליו נראה לי, אך שווה מאוד לשמוע. אלבום שונה, טוב, ללא מילים וללא רוברט או ג'ימי, אבל עם המון המון מוזיקה וכישרון עצום של ג'ון פול-ג'ונס שפשוט כיף לשמוע ולהתרשם. John Paul-Jones - Zooma מי שמעוניין אגב, ניתן להשיג את האלבום עדיין באוזן השלישית נראה לי.

jimorrison

New member
פששאיזה חברה חמודה יש לך

קונה וזה. ובאמת ממי ששמעתי על הדיסק הזה שמעתי רק דברים טובים

AeroTom

New member
בהחלט. שמעתי עליו טובות גם אני לפני

ובאמת אהבתי אחרי השמיעה.

למעלה