RALF MCTELL

nik19864

New member
../images/Emo168.gif../images/Emo121.gif../images/Emo120.gifRALF MCTELL

עוד אחד מהאומנים שפחות מוזכרים בפורום, אבל כמה שהוא טוב ! טרובדור משכמו ומעלה שחובה שיהיה מוזכר באותה נשימה עם ג'ון מרטין, ריצ'ארד תומפסון, ניק דרייק ועוד... אני זוכר שעוד בילדותי הייתי שומע המון את השיר STREETS OF LONDON בתחנות הרדיו השונות ואפילו לא ידעתי שהשיר הזה שלו. השיר לקוח מתוך האלבום SPIRAL STAIRCASE מ-1969 שחוץ ממנו מכיל עוד המון פנינות דוגמת: MRS. ADLAM'S ANGELS THE FAIRGROUND DADY'S HERE ( האהוב עליי מתוך האלבום הנ"ל ) RIZARKLARU ( שאומרים שהוא מזכיר את CADENCE AND CASCADE של קינג קרימזון ) ועוד רבים וטובים... חוץ מהקול העמוק, הטרובדורי אפוף עשן הסיגריות והיפהפה של ראלף מקטל יש לו גם סגנון נגינה ייחודי ומעולה, הפריטות שלו הם משהו מיוחד, איך שהוא פורט על הגיטרה, כל פריטה שווה זהב !!! ודבר אחרון, האלבום הנ"ל הוא האלבום האולטימטיבי לחורף ( לפחות אחד מהם ), פשוט לשים את האלבום הזה בזמן שבחוץ השמיים אפורים, קור אימים וגשם יורד במלוא עוצמתו...אחחח...יותר טוב מזה אפשר לבקש???!!!

giloni

New member
ראלפי

תמיד היה שם. כמו רוב זמרי הסצנה הוא נעזר באורים והתומים, חברי פיירפורט, סטילאיי, ופנטאנגל. דני תומפסון, טרי קוקס, יאנש ורנבורן, ריצ'ארד ת'ומפסון, סנדי דני, דייב פג, סוורבריק, מדי פרייור, מרטין קארת'י ועוד רבים וטובים. באלבומים שלו נמצא את כל החבורה הנהדרת הזו מתקבצת סביבו ונותנת לו קרקע להצמיח את הכשרון שלו.Spiral staircase הוא אלבום נהדר, כתף אל כתף עם כל הדברים הגדולים שיצאו מהסצנה הזו. השיר המדובר, Streets of London מצוי שם בגרסא אקוסטית שלא זכתה לתהודה רבה. רק באמצע שנות השבעים, כשהקליט שוב את השיר עם ליווי ותזמור שונים באלבום Streets השיר החל להכות גלים. מלבד האלבום המדובר אני ממליץ בחום להקשיב לאלבום MY SIDE OF YOUR WINDOW מ 1969 עם שירים מקסימים כמו Michael in the Garden ,Girl on a bicycle והמקסים מכולם Kew Gardens. גם האלבומים YOU WELL-MEANING BROUGHT ME HERE מ 1971 וNOT TILL TOMORROW עם השיר המקסים שכתב על דילן Zimmerman blues וכמובן האלבום Streets מ 1975 עם הביצוע המחודש והמוכר יותר של שירו האלמותי ועם ליווי של כל המי ומי בסצינת הפולק-רוק הבריטי. האיש הזה מחמם לבבות כבר הרבה הרבה חורפים (וליבי ביניהם), ורק בשבת שעברה הוא נתן הופעה, שמפי יודעי דבר, הייתה משהו משהו. יקי

סונגרייטר אדיר

ספיראל סטיירקייס הוא תקליט יפהפה, אבל your well meaning brought me here, שמופק יותר, אבל בצורה אלגנטית, חכמה ומדוייקת, הוא הוא התקליט שלי. יש לו גם תקליט בהופעה מ 78 שלא יצא על דיסק, ושווה לשים עליו יד.

למעלה