דיון שירים!

gromp

New member
../images/Emo168.gifדיון שירים!

בגלל חודש הפסקה בNCIS לקראת סיום העונה ה-9 של JAG אז החלטתי לפתוח דיון שבו כל אחד יגיד איזה שיר הוא שומע\שמע לאחרונה ומה המחשבות שלו, וכל אחד יוכל להגיב על השיר של השני או לדבר על שיר שהוא שומע. יש מתנדבים להתחיל....? *אף יד לא מורמת* בסדר אני אתחיל. השירים:Not Gonna Get Us, All The Things She Said: Tatu אני ממליץ לראות את הקליפים(אפשר ב YOU TUBE ) בגלל שאני אדבר עליהם קצת ובגלל שהם נחמדים. ביוגרפיה קצרה: דואט שהתחיל כאשר הבנות היו בגיל 14-15 והם השתמשו בתעלול שיוקי שהם לסביות, למרות שאחת מהן היא ביוסקסואלית. השירים שלהם עוסקים הרבה על היחס של החברה אל לסביות והבריחה מהחברה שמאשימה אותם. הופיעו באירוזיון 2003. בשיר All The Things She Said רואים אותם מאחורי גדר ואנשים (כנראה קרובי משפחה) מסתכלים עליהם במבט מאשים. בשיר Not Gonna Get Us רואים בהתחלה תצלומים שלהן כמו שמצלמים פושעים ורואים אותן בורחים משדה תעופה בסיביר על ידי משאית וכל הזמן יש פלאשבאק לתצלומים של העבר ובמיוחד לתמונות שלהן עם המשפחה. בשני השירים יש תחושה קשה של של חברה\קרובים\כל מי שהן הכירו רודפים אחריהם ומאשמים אותן בזהות המינית שלהן כלסביות. זה גרם לי להרבה מחשבות על החודשים האחרונים ובמיוחד על מצעד בגאווה, זה הזכיר לי איך שכל החברה הדתית יצאה כל כך נגד המצעד ואיך שהם נקראו בהמות והאיומים נגד הצועדים. זה גרם למחשבות שלי להתבהר עוד יותר בכך שאני חושב שלהיות הומו\לסבי זה לא רע, אלא שכך נולדים אנשים, ושכל "הטיפולים הפסיכולגים" לא באמת יוכלים לשנות את זה כמו שאי אפשר לשנות גובה של אדם או את צבע העינים שלו. זה גם גרם לי להבין את ההרגשה של ההומואים\לסביות של רדיפה אחריהם וחברה שמאשימה אותם. אני אשמח לשמוע תגובות, ומחשבות שלכם על שירים אחרים. עם לא יהיה מישהו שרוצה להביא שיר ולהגיד את המחשבות שלו עליו אז אני אחזור בעוד כמה ימים ואפרסם את המחשבות שלי על שיר אחר. בברכת חנוכה שמח ופתיחות דעת, חננאל נ.ב. גל אני מקווה שאין בעיה בבשרשור הזה.

Dark Storm

New member
אה אוקי, זה דיון ../images/Emo32.gif

חשבתי שהתכוונת לשירים ספציפית מהסדרות חח
אממ, tatu זה קצת "פסה" בשבילי ויותר מדי "עממי", אני מעדיף שירים של Evanescence או Nickelback אולי גם Green Day וכמובן אי אפשר בי Dido
השיר של Evanecence - Taking Over Me ממש מתאים לג'אג, לסוף עונה 8 / תחילת עונה 9 (אפשר לראות את זה גם בסרטון שעשיתי לג'אג עם השיר הזה באתר שלי). הסינגל החדש של Evanescence - Lithium שיר חזר מאוד, גם אותו ניתן לראות בסרטון באתר שלי
הפעם בקטגוריה של Stargate Atlantis. וזהו בעיקרון, כשאני שומע שירים אני יותר חושב על אם הם יתאימו לאיזה סרטון, אני לא ממש מתעמק במשמעויות מאחוריהם, למרות שבשירים של Evanescence יש הרבה מאוד משמעות מעמיקה כי כמעט כל השירים שם נכתבו על דברים שקרו במציאות לסולנית הלהקה, לדוגמא השיר Call me when your sober שהכתב אודות חבר להקה לשעבר שהוא אלקוהוליסט שעשה בעיות (זה ממש בקצרה כן? אם אתם רוצים את הסיפור המלא אז תגידו ואכתוב אותו פה או שתביאו קפיצהלפורום אוונסנס כאן בתפוז
)

gromp

New member
../images/Emo6.gifתגובה; שיר מהסדרה?

כמה אפשר לדבר על השירים בסדרה? מה זה בדיוק "עממי"? איך אתה מחליט איזה שיר מתאים לסרטון? תודה גיל. בברכה חננאל

Dark Storm

New member
לא יודע להסביר כ"כ

עממי זה נגיד בריני ספירס, קריסטינה אילירה וכל אלו, אני מעדיף משהו קצת פחות פופ ויותר רוק אם זה עוזר לך להבין את המוח המסובך שלי
להחליט אם שיר מתאים לסרטון זה פשוט - אם השיר מדבר על משהו שקשור לסידרה מסויימת אז אפשר לעשות ממנו סרטון
לדוגמא, הסרטון של ג'אג שדיברתי עליו בהודעה הקודמת - Taking Over Me השיר ממש מתאים לסוף עונה 8 בג'אג, למשל השורה בשיר I'll give up everything just to find you - זה בדיוק מה שהיה שם, שהארם התפטר מתפקידו כדי ללכת למצא את מאק בדרום אמריקה.

gromp

New member
Evanescence

אלוהים ישמור! השירים שמה מאוד אפלים\מדכאים. כל שיר אצלם זה ביוגרפיה שלמה! כל שיא עם משמעות ברורה וחזקה! בשעה שבין התגובה שלי האחרונה לתגובה הזאת שמעתי שירים שלהם! בחזרה ל"עממי" היתי מגדיר אותם יותר כרוק מאשר פופ. "עממי" בשבילך זה ההפך מ: להקות פחות מוכרות? סגנון ששונה לגמרי מלהקות אחרות? איך הייתה מגדיר את Linkin Park? ואת Matisyahu? ותן לי לנחש, את Submersed לא הייתה מגדיר כעממי? סליחה עם אני מכביר במילים פשוט אני מעונין בהגדרה יותר מדויקת.

Dark Storm

New member
תראה אני לא ממש יכול להגדיר את זה

יותר טוב. הייתי קורא ל"עממי" Mainstream אבל זה לא יהיה מדוייק כי Evanescence הפכו קצת למיינסטרים... בוא נגדיר את זה כפשוט "לא שגרתי" אם תשים לב, כל הבריטני ספירס, קריסטינה אגלירה ושות' כולם יש להם אותו סגנון, Evanescence זה פשוט שונה.

gromp

New member
זה דיון! לא חילופי דברים עם גיל!

אתם גם יכולים להביע את הדעה שלכם! הרי מצידי אני וגיל יוכלים לנהל דו שיח באיימיל! בחזרה ל"עממי"-עממי לשיטתך זה מה ששונה מבחינה סגנונית- אז זאת אומרת שאם יבאו אכשיו עוד 20 להקות כמו Evanescence אז הם יהיו "Mainstream"? אולי כדי לעזור לך אתה רוצה את ההגדרה של "להקה שהיתה בין הראשונות לפתח סגנון מסוים של מוזיקה באותה תקופה או\ו היו בעלי סגנון שללהקות רבות היו אותו, אבל הוא לא פופלרי ורק חוג מסוים של אנשים שומעים את הלהקה הזאת, ואת הסגנון הזה" אני מקווה שהצלחתי להבהיר את הדעה שלך. בחזרה לTATU אם "עממי" זה פופלרי, אז TATU הם בהחלט "עממי", אבל עם זה מבחינת סגנון אז אני מתקשה למצוא השוואת רבות לסגנון שלהם שלא כמו הדמין הברור בין בריטני ספירס, קריסטינה אגלירה ושות' . שירק2,harmless , mays ,רחל82, rocking stuf , SupeRonit , marinegirl16, ליטל ברה, טולי 17, •°• נעמה•°•, טלמ, פשוט מלאכית של האהבה, רינת4, אופיר 62, מקגייוור27 , וכל מי ששכחתי אל תיבשו את הדיון הזה! תגיבו גם אתם!

חננאל סחתיין על היוזמה..

שיר שלי התנגן בראש זה i still של הבקסטריט בויז (מענין אם גיל מגדיר אותם כעממי...) בכל מקרה זה מדבר על קשר עם מישהו מהעבר ואת הרגשות כלפיו בשבילי הוא שיר יפה ואהוב... אני רואה כל מני סרטונים על סדרות אהובות וממש נחמד לראות איזה השקעה יש לכך.. ואהבתי את השירים שלכם טוב חג שמח לכולנו

טלמ

New member
בוא תנתח את הטעם שלי ../images/Emo3.gif

קולדפליי, REM, U2, the connells, the counting crows

gromp

New member
../images/Emo168.gifהשיר הבא:Evanescence - Bring

עברו כבר 3 ימים מאז השיר הקודם אז חשבתי שכאדי להוסיף עוד שיר. כולם מוזמנים להגיב! השיר הזה זה מוקדש לגיל, זה לא "עממי"! השיר הוא: Evanescence - Bring me to life ובויקפדיה אפשר לראות הסבר קצר על השיר. ביוטוב אפשר לראות את הקליפ עליו אני אדבר. דבר ראשון, זה הקשר הברור שלהם לדת:"Breathe into me and make me real, bring me to life." יצירת האדם הראשון לפי התנ"ך היה בנשמתו של ה' שהפיח חיים לתוך האדם. דבר שני, שאפשר לראות בקליפ זה כאשר הסלונית עוברת ליד החלון של המבוגרים ושל הצעירם החוגגים שני הקבוצות מתעלמות ממנה, וזה כמובן משרה תחושה של בועה שאין איש ששם לב אליה. אפשר לראות שלצעירים החוגגים יש מסכות של אנשים שמחים למרות שהם באמת לא נראים שמחים- זה מראה על כך שהדור חי באשליה של שמחה וזה לא שמחה אמיתית כל המסיבות הללו. דבר שלישי, זה שהשיר מדבר על מישהו שרואה לתוך עיניה ומגלה שהנשמה שלה חסרה, אחר כך היא משרה הרגשה שהוא היחיד החי בין המתים-אולי ביקורת על הדור שהוא מת לא סממנים ויחודים? אחר כך שמים לב שהיא זאת שעצמה עיינים ולא פתחה אותם והיא אשמה בזה שהיא לא התעוררה ולא הבתכלה מסביבה מה שגרם לה לדיכאון(=מופיע כאובדן נשמה בשיר). ההרגשה שלי מהשיר זה הדיכאון העצום מההסתגרות בפנים והיא מחפשת מישהו שיציל אותה וכאשר הוא מגיע הוא עוזר לה להבין מי היא באמת אבל יש את ההרגשה שזה מאוחר מדי כדי להציל אותה מהדיכאון שהיא נמצאת בו. זה הרגשה שהיא לא הגיעה לפסיכולוג ושהיא ניסתה להסתתר בתוך עצמה ותמיד הסתכלה על הסביבה כמנוכרת ולא ראתה את התמיכה שהסביבה רצתה להעניק לה. זה היה הרגשה מאוד דומה שהיתה לי לפני כמה חודשים- הרגשה של סביבה מנוכרת, הרגשה של שהכול זה אשליה של התחבאות מאחורי מסכה, ואני מאוד מזדהה עם התהליך שהתרחש כאן של פתיחת העינים להסתכלות אחרת על הסביבה ועל איך שהיתי בבועה מסוימת וזה היה אני שהסתגרתי ולא החברה שהסתגרה מפני. אשמח לתגובות והארות\הערות. חננאל

יפה..

תמיד ששמעתי את השיר נהנתי ממנו.. לא חשבתי על המשמעות העמוקה של הקליפ או המילים. והיה יפה לראות את זה יותר לעומק...

gromp

New member
Evanescence Lithium

למטה יש לינקים ל: קליפ מYou Tube,המילים לשיר, ומה שכתוב על השיר + ראין עם אמלי בוויקפדיה. ציטוט מויקפדיה: And describing happiness is lithium, it's like saying 'that's numbness, I won't be able to be an artist anymore if I'm happy' השיר מתאר את המאבק הפנימי של האם לקחת תרופה נגד דכאון ואז פשוט לא להיות אתה או לא לקחת את התרופה ולהיות עצוב. השיר מיצג את השאלה כמה אנחנו מוכנים להקריב כדי להיות שמחים? האם אתה מוכן כדי להיות שמח לא להיות אתה עצמך? זה דומה ללבישת מסכה (ראה Bring Me to Life) של שימחה אבל במחיר הנורא של נטישת האני העצמי. אין לי ספק שזה הרגשה של להיות קרוע בתוך האני העצמי של האם להיות האני בתוך הדיכאון או להיות שמח אבל לותר על האני העצמי. אני חייב לציין שמעולם לא היה התלבטות כזאת אבל אפשר להשליך את זה לחיים חברתים-כמה מכם היו עושים משהו שבדרך כלל לא היו עושים כדי להתקבל יותר בחברה? כמה אנחנו מוכנים להתמכר לניתוחים פלסטים בשביל היופי? הכל נובע מהשאלה הבסיסית שהשיר מעלה-עד כמה אתה מוכן להקריב מלהיות עצמך בשביל מטרה מסוימת? בשיר אפשר לשמו את אמלי אומרת בכמה הזדמנויות בשינוי מילים שהיא מרגישה את עצמה כאשר היא עצובה, ובשיר יש את הרצון להיות שמח בלי לעזוב את ההרגשה של להיות עצמה. מי לא הרגיש פעם בחיים שלו שהוא פשוט רוצה להישאר בתוך הצער שלו? אחרי מוות של קרוב התחושה הזאת עולה וצפה, התחושה של הרצון להיות שקוע בעצב כי זה הדרך היחידה שבאמת אתה מרגיש שתוכל לחיות כאשר אתה שלם עם עצמך. אז לקליפ נמשיך- היא לבושה בלבן כאשר היא נמצאת בשממות מושלגות והמשמעות היא שלבן מיצג טוב\שמחה אבל בתוך השיממון המושלג-דיכאון. מצד שני יש אותה לבושה בשחור של עצב בתוך המים שמקיפים אותה כהגנה אבל זה חרב פיפיות כי זה גורם לטביעה-אובדן זהות. אפשר להסתכל עלזה מצד אחר- השחור בתוך המים מייצג את השקיעה בתוך הדיכאון ושבכלל הדיכאון יוביל להתבדלות ולאובן בסוף. ואילו היא שמחה כאשר היא יצאה מהבועה\מים ומוכנה להתמודד עם אובדן הזהות(=שממה נפשית). עוד עניין מענין זה השלג-שלג מייצג שמחה מחד גיסא וחורף קשה מאידך גיסא. כל מה שאמרתי לעיל בהחלט מראה על הבלבול ועל החלטה קשה שיש צורך בלקבל מה שאני בטוח שכולנו מזדהים עם, הרי מי לא נתקל בהחלטה חשובה בחיו שהוא היה מבולבל לגביו? מהצד שלי יש הרגשה שאובדן זהות\הרגשות שבלקיחת התרופה זה דבר איום, ושצריך להתמודד עם הדיכאון לבד או עם סיוע של הסביבה ו\או פסכיולוג. יש לי את ההרגשה מן השיר שלא משנה כמה טוב יהיה אחר כך אין דבר ששווה לקחת בתמורה לאובדן זהות, למרות שבשיר זה לא בדיק מה שכתוב אבל זה בכל מקרה ההרגשה שלי
אשמח לקבל תגובות והארות\הערות והצעות לשירים נוספים! חננאל

Dark Storm

New member
כל הכבוד על ההשקעה ../images/Emo13.gif

אני לא אוהב לנתח שירים יותר מדי אבל לפעמים יש כאלה שנחמד לדעת את הסיפור המלא מאחורייהם.

למעלה