למה ?

יהודה א

New member
../images/Emo166.gif למה ?

למה אנשים (גברים ונשים ) לא יכולים לבוא ללומר ישר בפנים למה אי אפשר לומר את האמת ( גם אם היא כואבת) למה לשחק משחקים למה לומר זה את/ה זה אני למה אנחנו לא מספיק בוגרים האם האמת כ"כ קשה שאי אפשר לומר אותה למה שינויים כ"כ קיצוניים במשך ימים ספורים למה למה למה למה

*יערית

New member
יהודה../images/Emo24.gif

זה מה שהאקס שלי אמר לי פעם אחת..... הלוואי וכולם יהיו מפגרים כמוך! אז לא צריך להיות מפגר כמוני....אבל יש אנשים שפחד משתק אותם,יש אנשים שרגילים לסובב דברים ולא להתאמת מול דברים, יש כל מיני סוגי אנשים ובטח לא אכנס לזה... אבל תמשיך להיות אמיתי עם עצמך ועם אחרים,גם כשהצד ממול מנסה להסתובב סביב דברים ולא אומר אמת.....
...קשה לשנות אנשים....ועדיף להתחבר לאמת מההתחלה.

אולי

כי הם לא רוצים לפגוע - ובכך פוגעים יותר אולי כי לימדו אותנו ש"צריך" להיות נחמדים - ובכך יוצאים סתם מניאקים ואולי כי סתם לא נעים לומר דברים כואבים | ניצת שתמיד אומרת גם אם היא בוטה לפעמים | ואתה איש יקר אפשר לתת לך
?

רות 2

New member
אולי כי...............

-מה שמתחיל במישחק מילים .......ניגמר במשחק מילים -אולי כי....... זה לא עינין של אמיתות למינהן, אלה תירוצים למינהן. -ושנויים קיצוניים בימים ספורים קורים כי ניגמר לה/לו הטקסט של המשחק ואין לו /לה היכולת להמשיך לביים...... אולי כי שמישהו/י שכחו את הפשוטות שבאמת.....ובכנות, והדוגריות שלהגיד פנים אל פנים להתעסק ביותר מידי ב"למה" זה כמו לחטט בפצע מלא מורסה מבלי להוציא את המורסה....... אז עשה טובה לעצמך ..ידידי אל תתעסק יותר מידי ב"למה"..

ראש חסה

New member
ביננו גבר לגבר.............

בלי שאף אחד שומע-- יש שפנים ושפנפנות...... (וזה נכון לשני המינים-)----משווקים/מציגים עצמם אני ככה ,אני כזה ,אני מאמין ש, אני חושב ש,אני מרגיש ש (אתה יודע הרוטינה המקובלת..) מזדיינים כמו שפנים אוהבים כמו שפנפנים ואז........ כשי רמת האנדרנלין בגוף מתאזנת, כשי הפרפרים מצאו את מיקום בבטן אחד מהצדדים מבין שיש מקום להשקיע,להתפשר,לבנות ,ואז הוא ( או היא )בורחים שפנים ואכן ה-למה הכי כואב, זה כשי היא (הוא)לא עושים את הEND פנים אל פנים אז..לטצ פאק דה גלאסז
.כמו שאומרים באידייש יהיה בסיידר

r e d head

New member
צריך להיות אמיץ כדי להגיד אמת

בפנים. בגלל התגובה הצפויה בגלל הכאב הצפוי אנשים רבים בוחרים לשחק משחקים השינויים (הרגשיים) הם לא כל כך קיצוניים בד"כ, רק שכנראה הוסתרו במשך כמה זמן. זה מותר להסס, אבל אדם צריך לדעת לכבד את זולתו, ולכבד זה להיות הוגן, ולומר את האמת. בנתיים אפשר לשלוח מכאן
ולהגיד לך שגמני אמרתי כזה "למה" לפני כמה חודשים וכמטה קסם הזמן משכיח כמעט הכל....

*יערית

New member
איך...

אומץ משתווה לאמת? אמת זה אישיות! אמת זה נשמה! אמת זה חיים! ולא צריך אומץ בשביל זה..צריך רק לשנות הרגלים "עקומי" בחיים! גם אם זה כואב...שמח..עצוב... העיקר את האמת.

*יערית

New member
את שואלת אותי

באופן אישי..אצלי זה חד משמעי! אוהבת לשמוע אותו גם מתוך כאב..גם מתוך דחייה.. וזה נכון רק כששומעים אותי הולכת עם כל האמת..נו יש לי משהו אחר לומר? קשה לי עם יחסי.... לכן...אני הרבה הרבה פעמים פוגעת....אבל קשה לי לשנות את הגישה שלי לחיים בעיניני אמת .

r e d head

New member
האמת ש...

אמת היא דבר סוביקטיבי-יחסי כל אדם רואה ומבין דברים אחרת. בדיוק כמו משפט שרשום שחור על גבי מסך המחשב, אני התכוונתי ל-א', ואת הבנת ב'. כתבת באופן אישי=זאת האמת שלך ולי יכולה להיות אמת אחרת. וכשאני אומר לך את האמת שלי שתהיה שונה משלך את עשויה להתווכח איתי כי הנושא עקרוני לך מאוד "האמת שלך". ואם אין לי חשק להתמודד איתך אולי אני אחליט לא לומר לך את האמת שלי. את מבינה צריך אומץ לומר אמת בפנים בגלל התגובה. ואולי באמת יותר נכון לכתוב "טאקט". (אני ואת, זה לא אישי-רק לצורך הדוגמא)

*יערית

New member
בילבלת אותי לגמריי...

חוזרת לשאלה של יהודה.... למה?למה?למה..... לא לאמר את מה שיש ?למה לשחק משחקים? למה להתנהג אחרת מהאמת? לכן עניתי שרצוי לאמר את האמת ויש אנשים שמתחבאים אחריה..כי יש פחד, יש חשש,יש כאב,יש עיניין של אופי... ואני העדתי על עצמי כאחת שאומרת את האמת שלה לגבי X דבר שהיה נדרש ממני לספר אמת את כל האמת...ובלי הרבה מאמץ! לכן..לא הבנתי מה הקשר בין הדברים שאת הסברת לי לבין אמת סובייקטיבית...זה נכון אמת שלי זה לא האמת שלך...אבל יהודה ביקש אמת לגבי X דבר..וקיבל משחק..קיבל משהו אחר פרט לאמת...אז לזה כוונתך? שהX אובייקט של יהודה זה הדרך שלו זה האמת שלו? לא יודעת....אבל לפעמים אתם משחקים עם משחקי מילים כי זה נשמע יפה יותר....אבל בתכלס..יהודה כואב בגלל שלא נאמרה לו האמת לשם העיניין"זה נגמר... לא רוצה את הקשר יותר...כי כך וכך"{יהודה מצטערת זה רק לשם הממחשה}ואילו אתם מתעסקים לי בסאמנטיקה מה שמעציב אותי יותר.... לגבי הדוגמא שאת העלית..שוב אני רואה שהאמת שלי יחייבת להאמר גם אם היא תפגע וגם אם היא תהפוך אדם למאושר...לא תמיד חושבת תמיד על התגובה..אלא חושבת על הדרך שבה האמת תאמר בכדי שהתגובה תהייה בהתאם למה שנאמר... שוב אני אישית..לא חוששת מאמת...מהתגובות שלי מכירה את עצמי כמעט טוב..ולכן עם אמת צריך להתמודד..ללמוד להתמודד... אז טאקט..אולי לא הצד החזק שבי..אבל אני נאמנה לאמת שבי ולמי שאני!

דואלי

New member
אין כוונה להשוות אומץ לאמת

האמת -כבודה במקומה מונח האומץ(או אולי המילה הטאקט) להגיד פנים אל פנים את האמת..... זה מה שחסר לפעמים ,זה מה שמכאיב, מעליב, זה מה מביא את הבן אדם לשאול למה ,למה, למה (ראש חסה למה לא תשנה את השם--- לראש טוב
)

רות 2

New member
עינין סובייקטיבי לחלוטין..

האמת שלך האמת שלו (ואת זה אני אומרת מה זה.............בסוביקטיביות פראדוקסלית............

חמסיקה

New member
יהודה איש יקר ומתוק ../images/Emo141.gif

דוקא כאן אני הכי הכי רעה ולא כמו כולם דוקא לי קשה כי תמיד חשבתי שזה לא הוגן להיות "רעה" אבל כנראה ומסתבר שזה הכי נכון לבוא ולהגיד ישר לי אין בעיה להגיד "זה לא אנחנו" ולהגיד לא מתאים נקודה. כל כך שמחתי לא לראות אותך כאן לאחרונה מקווה שתתגבר במהרה ותבין שאין לך גם סיבה שלא כי אם אדם לא היה פתוח וכנה איתה בסוף אולי גם לא מההתחלה. אומרים שהעולם לא מובן שהכל לא צפוי עוד מהרגע הבא אז לפעמים אני למדתי לא לצפות מראש לשום דבר עכשו טוב עכשו נעים לא יודעת מה מחר יביא איתו למדתי שאנשים משתנים ולמדתי שלעולם לא אכיר את האחר כמוני. עצוב שכך אבל כנראה שבגלל כמה כאלה קשה לסמוך על אחרים אבל זה עדין לא אומר שלא צריך לנסות ולקבל שוב אחרים בחיינו לנסות ולבנות מערכת נכונה טובה ובריאה ובתקווה לנכונה. מאחלת לך טוב לך אין מה לכאוב כי היא הפסידה אדם ישר הוגן וטוב אתה שלם עם עצמך על היותך מה שאתה ולכן תמצא אחרת במהרה. מזל

amigor

New member
משחקיהם של בני האדם!

יהודה, באמת למה? אופיו של אדם רצונו האדם הוא מורכב ושונים הם כל כך בגישותיהם.... אני חייב להפרד למשמרת שבת שלום שתהיה לכם! שתרוו נחת
לחיי המחר

בשבילך../images/Emo25.gif

. אף גבר/אשה לא שווים את דמעותייך ואלו שכן, לא יגרמו לך לבכות.... 2. רק בגלל שמישהו לא אוהב אותך באופן בו אתה רוצה שהוא יאהב, לא אומר שהוא לא אוהב אותך... 3. חבר אמיתי הוא אחד שמושיט לך יד ונוגע לך בלב. 4. הדרך הכואבת ביותר להתגעגע למישהו היא לשבת ממש על ידו, בידיעה שלעולם הוא לא יהיה שלך. 5. לעולם, אתה איש אחד אבל למישהו אחד אתה יכול להיות העולם.... 6. על תבזבז את זמנך על אנשים שאינם מוכנים לבזבז את זמנם עליך [חזק!!!] 7. אולי אלוהים רוצה שנכיר בחיינו מס' אנשים לא נכונים לפני שנכיר את אותם אלו שכן נכונים לנו, ככה שכשאותם אנשים נכונים יגיעו סוף סוף נדע שזה הם. 8. אל תבכה/י בגלל שזה נגמר, תחייך/י בגלל שזה קרה.... 9. תמיד יהיו אנשים שיפגעו בך, מה שצריך לעשות זה להמשיך לתת אמון ולהיות זהירים עם הסובבים אותך. 10. אל תנסה כ"כ חזק, הדברים הכי טובים מגיעים כאשר אני כלל לא מצפים להם. 11. ותמיד תזכור: כל מה שקורה, קורה מתוך סיבה.

עוף כנף

New member
כדי לגונן

כדי: * לגונן * לא לפגוע * פחות להיפגע * לא להשאיר דלת פתוחה לרגשי אשמה דווקא בגלל שאנחנו בוגרים מספיק, שהלא ילדים אומרים מה שהם חושבים, גם אם יאמרו דברים פוגעים, חושבים ושוקלים דברים לפני שאומרים (נו, טוב.. לא תמיד..

ophra

New member
לפני שבועיים בערך אמרו לי פה

לעזוב את ה"למה" שלא תמיד צריך להבין למה שלא תמיד אפשר להבין למה כי אנשים לפעמים פועלים מהמקום שלהם שבכלל לא קשור אלינו וגם אם נבין מה הוא המקום ההוא איזה פחד מניע אותם איזה "שריטות" נחרטו בהם עמוק כל כך שגורמים להם להתנהג ככה זה לא באמת יעזור לנו לא באמת יקל על תחושות הכאב אז אולי באמת עדיף לעזוב את ה"למה" להתבוסס מעט בכאב בכעסים בתחושות הרעות ואז לשחרר אותן ולפנות מקום להמשך לתחושות הטובות שיחזרו לחיוך שיקשט שוב את הפנים והוא יחזור החיוך
על בטוח! עפ

למעלה