תגידו

../images/Emo164.gif תגידו

מישו בונה על לצאת לפולין? אני יודעת שמוקדם וזה, אבל נורא מסקרן אותי ואני כבר מתחילה לחסוך. אזזזזז חושבים שתצאו? אם לא, למה? אם כן, מי מממן (המון מ' יש פה)? ההורים\אתם\חצי חצי? האם יש לכם ציפיות כלשהן? מוזמנים לשתף כאוות נפשכם

shoham95

New member
אני.

אבל הכיתה שלי יוצאת רק בי"ב. (יוצאים אצלנו כל שנתיים, ויצאו בשנה שעברה...) אני מאוד רוצה לצאת כי זה נשמע כמו חוויה ממש ממש ממש משמעותית ואני מאוד רוצה לעבור את זה. אני יודעת שזה מפחיד ומזעזע, אבל עם זאת- זה משמעותי. אני בטוחה שאחרי פולין מרגישים מחוברים יותר לשואה ו... בכלל.

הייתה לי שיחה על זה בדיוק עם אמא שלי

כאילו, אף פעם לא תפסתי מעצמי ענייה. טפו טפו טפו תודה לאל לא חסכו ממני כלום (כשזה בגדר הסביר, כן?). ואמא מושיבה אותי ואומרת לי תקשיבי, תכלס, אני לא בטוחה אם יהיה לי כסף לשלם על זה. ועם כל העניין ועם כל כמה שזה מושך אותי אני חושבת שאני אשאר. יעני, יש לנו כסף. ואפשר לשלם. זה לא יהיה פשוט אבל בהחלט מאוד אפשרי. ולמרות זאת, חשבתי שבבית הספר שלי יש המון משפחות במצב כלכלי אפילו פחות טוב משלנו. אז מה, גם הם לא יצאו? הפואנטה שלי שרק בגלל שהטיול לפולין הפך לטיול של עשירים, אני חושבת שאני אוותר עליו. כן, פרנציפ. כי אי אפשר שרק ה10% שיכולים להרשות לעצמם לנסוע ייסעו. וכשזה יהיה רלוונטי (כי כרגע אין טעם לדבר על זה אם אנחנו נוסעים רק במרץ) אני אנסה לשכנע עוד אנשים להשאר. למה עושים חרם על מחירים מופקעים של קוטג' אבל לא על מחירים מופקעים של טיול חינוכי והכרחי לכל תלמיד במדינה יהודית? זה ל-א לעניין לשלם 6000 שקל מינימום עבור חוויה שכל אדם צריך לחוות.

אני מסכימה מסכימה מסכימה

שהמחירים גבוהים (ובלי קשר מעמד הביניים דיי נשחק. אבל זו שיחה אחרת) וגם אני באותו מצב כמוך, יש לנו בית גדול (יש שיעידו שגדול מידי
) ומעולם לא חַסַר לי. אבל לאחרונה המצב הכלכלי באף בית לא כמו פעם, ובאמת אני מודעת לזה שאין שום אפשרות מצד ההורים שלי לממן לי טיול כזה, כך שאני חוסכת. מעבר לזה שאני מבינה שהם לא יכולים להוציא מלא כסף עלי אני אדם נורא עצמאי, ואני מממנת את עצמי כבר מכתה ט', לדעתי. ואפילו קניתי לעצמי לפטופ חתיך לפני חודשיים!
אז אחרי החפירה - אני אומרת, שווה להתחיל לחסוך.

הנק' היא שאני לא עובדת

וגם אין לי כ"כ זמן או חשק לחפש עבודה. אני גם לא מאוד צריכה כסף לרוב. אני בנאדם די סגפן. את רוב הבגדים שלי אני חופרת מהארון של אמא או סבתא או מחליפה עם חברות ואת אלה שלא אני קונה ביד שניה או במקומות כמו האנגר וסטוצ'י ושוק הכרמל ותחמ"ח וחנויות סיניות באיביי. וגם בהרבה מהם אני מתחלקת עם אחותי. אני שומעת מוזיקה באייפוד קלאסיק ישן וטוב שנמצא ברשותי כבר כארבע שנים ולא חשה שום צורך באיזה אייפון סופר משוכלל. זה לא שאני עצמאית. פשוט הדרישות שלי לא גבוהות כ"כ. וכן, פולין זה דבר שמאוד מעניין אותי. אבל המחיר פשוט לא שווה את זה. אמא יכולה לממן את זה. גם אפשר לפרוס לתשלומים. אבל זה עדיין המון כסף. ואני גם ככה מוציאה לא מעט על שיעורים פרטיים ושיעורי נגינה. לא רוצה לבקש ממנה גם את זה ולשים את שתינו במצב לא נעים. קיצר גם אני חפרתי אז אני משערת שאנחנו פיטיות P: הפואנטה שלי היא שאם ההתלבטות שלי היא לעבוד אחה"צים כדי לחסוך לפולין או ללמוד למבחן בפיזיקה ולנגן אני חושבת שאם כל הצער שבדבר את הבחירה שלי עשיתי (וזה לא היה קשה מדי, איי מאסט סאיי). ואני ל-א מתכוונת לבקש את הכסף מאמא.

זו לגמרי בחירה שלך ../images/Emo45.gif

ואת יכולה לבחור גם שלא לשלם את זה. מובן לגמרי! יהיו לך מספיק הזדמנויות לבקר ולעשות מסע כזה משל עצמך
אני מניחה שאצלי זה פשוט בא ממקום של אף פעם לא הייתי בחו"ל, וזה משהו שאני באמת מצפה לו במידה ויהיה לי את הכסף

אני הייתי בחו"ל בבת מצווה

והפעם הבאה שאהיה בחו"ל תהיה כנראה עם חברה טובה בפסח הבא לאמסטרדם כשכבר שתינו נהיה בגירות בתקווה שהם לא יתחילו את הסנקציות הטיפשיות על תיירים שהם מתכננים כל הזמן ולא מוציאים לפועל.

MyNickname16

New member
../images/Emo18.gif חפירה ארכיאולוגית ../images/Emo156.gif

נתחיל בתשובה לשאלה העיקרית - לא. אני לא אצא לפולין. מדוע ולמה? הו! לזה התשובה ארוכה יותר. להלן רק חלק מהסיבות: א. כסף, כסף, כסף ו... כמה מפתיע - כסף! שאין לנו.
ב. אתם באמת רוצים להגיד לי כאן ועכשיו, שאתם בטוחים שתחבבו את כל החבורה שתצא לשם? אישית אני מעדיפה לקחת את הכסף הזה(ולא מעט כסף. בכלל לא) ולנסוע לשם או לכל מקום אחר עם חבר\ה\ים קרובים, ולא עם אלה שאני סובלת אותם בקושי ביום לימודים שגרתי. זכרו
לא לכל החברים שלכם יש כסף, בסוף עוד תתקעו עם סנובים. ג. רגע, אז על מה בעצם אני משלמת פה?.. טיסות ונסיעות - - אוקי. מקומות לינה ואוכל - - בסדר. לראות ולחיות הסטוריה - - כמובן. אה כן! ואל לנו לשכוח שאני משלמת בשביל לעשות אחר כך עבודה על כל מה שראיתי ושמעתי שם, ועל כל ההשלמות של החומר שפספסתי כשהייתי בפולין - - וזה, ממש לא אוקי. לא יודעת מה איתכם, אבל ההורים שלי כבר משלמים מספיק על הבית ספר שלי. אבל כמובן, זאת רק אני, ואם מישהו נוסע, אז ש.. יהנה?(זה מתאים לפה בכלל?
) מתנצלת על החפירה

../images/Emo45.gif

אני איתך :) לא יצאתי כמעט בדיוק מהשיקולים האלה. וכן, את משלמת על כל הדברים האלה - ואת גם משלמת על טיסות, נסיעות, אוכל ולינה לכל המורים והמדריכים על הדרך. בעיקר בגלל זה זה יוצא כל כך יקר. אישית, אני מעדיפה להוציא את הכסף הזה על דבר יותר חיוני כמו רשיון או קורס פסיכומטרי, לא יודעת. אני בטוחה שאני אסע לפולין מתישהו בחיים שלי, פשוט לא נראה לי מתאים לעשות את זה במסגרת התיכון.

Outplay

New member
אצלנו יוצאים בי"ב

ואני כן אצא. נכון יש המון חסרונות כמו שכתבתם. אבל זה מסע חשוב שכל אדם בארץ צריך לעבור. ואין מה לעשות, דברים כאלו עולים כסף וכן צריך לעשות הקרבה אז נצטרך להשלים חומר, זה שווה את זה. זו גם הזדמנות שלא תמיד תחזור, אחרי הביה"ס מתגייסים, אחר כך לומדים או מטיילים, אחרי זה עובדים וחוסכים כסף ועוברים לאוהל ברוטשילד. מתי עוד תהיה הזדמנות? רק עוד הרבה זמן, ומי יודע מה ישאר עד אז?

מה גם

שאחותי לא יצאה לפולין ואני זוכרת שבזמן הזה הם פשוט לא למדו כלום
ובלי קשר - אהבתי את החתימה! "שמש בכיסים".. זה יפה

MyNickname16

New member
תראו,

אני לא אתווכח איתכם, כמובן, לכל אחד יש דעה אחרת. יש חסרונות, יש יתרונות .. אני יודעת שיש לי תוכניות לטיול קטן בעולם, ופולין יכולה להיות חלק מזה בקלות, אז אני לא רואה באמת טעם לנסוע לשם בי"א\י"ב(אין לי מושג מתי זה אצלינו).. ולבזבז את הכסף שאין לנו. אבל אני אשמח לשמוע איך היה, אם מישהו יסע השנה

כאלה סטיגמות

עם כל הכבוד לזה שזה מסע חשוב... אין סיבה שאני אשלם בסביבות ה-6,000 שקל כדי לנסוע לשם עם חבורה של אנשים שאת רובם אני בכלל לא סובלת ולא מרגישה בנוח לחלוק איתם משהו כל כך אינטימי. אף אחד לא מחייב אותך לחיות במסגרת הסטיגמטית של בי"ס - ש"ש/גיוס - טיול - לימודים - דירה/אוהל בת"א. יהיו מספיק הזמדנויות לחיות קצת.

רק לא נועל ../images/Emo6.gif

סתם כי אני לא נועליסטית ולא ממש אוהבת את רב אלה שאני מכירה חח. למרות שלצאת דרך התנועה באופן כללי זה הרבה יותר אחלה מדרך הבי"ס, עם זה אני מסכימה. :) כמה חברים שלי יצאו עם הנועל וכמה עם תנועת בני המושבים, וכולם יצאו מרוצים בטירוף.

חברה שלי כמעט עשתה את זה גם ../images/Emo3.gif

הם לא כאאאלה נוראיים... סתם הם עושים לי אסוציאוציות לא טובות חחח

סטיגמות זה דבר עוצמתי

לנועליסטים יש סטגימה של חפרנים, לצופיפניקים יש סטגימה של נשנשים.
יש לי הרבה חברים נועליסטים יחסית וחבר שלי צופיפניק, בקטנה. אל תקחי את זה אישית או משהו חח

למעלה