דיון..

ליחנוש 1

New member
../images/Emo163.gifדיון..../images/Emo88.gif

סיפרתי כבר את המקרה,אני מעתיקה אותו לפה כדאי שכולם יבינו במה מדובר..:) זה קרה ביום התנדבות בעכו: אני הלכתי אם קבוצה לילדים מכיתות א' עד ו',אותי את חברה שלי ואת אחד המדריכים שלחו לכיתות ה'-ו'. ילדה אחת בכיתה ה' באה אליי ושאלה אותי אם אני דתיה אז אמרתי לה שכן,וככה היא ענתה לי:"כיף לך,אני מאוד רוצה להיות דתיה אבל ההורים שלי לא מסכימים לי" שאלתי אותה אם היא יודעת למה הם לא מסכימים וזה מה שהיא סיפרה לי:"אני לא יודעת,לפני כמה שבתות החלטתי שאני שומרת שבת וכשאמא שלי ביקשה מימני להדליק לה תאור אמרתי לה שלא שאני מתחילה לשמור שבת,היא התחילה לצעוק עליי שרק אנשים מפגרים שומרים שבת ושאם אני לא ידליק לה תאור עכשו ויפסיק אם השטיות האלה היא תעניש אותי כול החיים,ובגלל שפחדתי מימנה הדלקתי את האור והפסקתי להתעקש לשמור שבת" והמשפט האחרון שהיא אמרה לי לפני שהמדריך קרא לי כי היינו צריכים לנסוע כבר היה שכשהיא רואה אותנו ממש בא לה לעזוב תבית ולהיות דתיה,היא אמרה שאנחנו נראים אנשים טובים ומאושרים. המילים האלה נחרטו לי בלב אני בחיים לא ישכח את אותה ילדה,כול כך כאב לי עלייה אפילו לא ידעתי מה לענות לה. אז נכון שהיא עדיין קטנה,ולא יכולה כול כך להחליט..אבל מה שכן היא בטוחה בעצמה,היא יודעת מה היא רוצה לעשות!! אבל איך יהודים יכולים למנוע מבנאדם לשמור שבת? ועוד להגיד שרק מפגרים שומרים שבת?

אני לא יודעת כ"כ מה להגיד...../images/Emo205.gif

אבל אני חושבת שאמא שלה לא התנהגה בהתאם.. והיא לא יכולה למנוע ממנה לעשות את זה כי לכל אחד יש זכויות ואם לילדה הזאת יש ת'זכות שהיא רוצה לשמור שבת היא יכולה ואף אחד לא יכול למנוע ממנה לעשות את זה.. וכנראה שאמא שלה לא מבינה מה פירוש הדת וכ"ו..

אני יכולה להבין את האמא דווקא.

היא מחנכת את הבת שלה בדרך מסוימת. מבחינתה זה הנכון. היא לא רוצה שהבת שלה תשנה את החיים של כל המשפחה בגלל "ג'וק" שיש לה פתאום. זה כמו שאם הילד שלך יחליט בגיל 10 שהוא מספיק לשמור שבת, את בחיים לא תתני לו. למה? כי את יודעת שזה לא נכון. כי זו הדרך חיים שלך, החינוך שאת נותנת לו. זה הילד שלך!

ליחנוש 1

New member
/tapuzforum/images/emo163.gifאם זאת הדרך שלה

אז שיהיה לה בכיף,באמת..אבל למה להגיד לילדה שרק מפגרים שומרים שבת?ולמה לצעוק עלייה?יש דרכים לעשות דברים.

למה לא?

מנסיון של המשפחה שלי, ההורים שלי דחו כל דבר שקשור ליהדות, כי זה לא הדרך חיים שלהם.. וזה לא החינוך שהם רוצים לתת לילדים שלהם. אז אם ילד אחד מתקרב הם ירחיקו אותו. ואשמה בזה גם התקשורת.. חברים ממש טובים שלי שמכירים דתיים ומכירים אותי לא מפסיקים להגיד כמה שדתיים לא עושים כלום, לא משלמים מיסים, מקבלים קצבאות ולא הולכים לצבא. לא משנה כמה אני אוכיח להם שיש ויש. תמיד נשאר הדתיים הפארזיטים. אז הורים לילדים מפחדים מהדברים האלה ולא רוצים שום קשר לזה. אני מוצאת בזה נכונות מסויימת.

ליחנוש 1

New member
../images/Emo163.gifמפחדת?

מימה יש לה לפחד?שהילדה שלה תתחיל לשמור שבת? וגם אם זה נכון שהיא מפחדת זה בהחלט לא מצדיק איך שהיא עושה תדברים. היא גורמת לבת שלה לסבול.

haimwe

New member
כעיקרון האמא צודקת...

מהנקודת מבט שלה הבת שלה עושה דבר שהיא לגמרי מתנגדת לו ובגלל זה אני מסכים עם השניה מנצר.. האמא חושבת בצורה כזאת שהילדה שלה היא סך הכל ילדה בת 11, עוד קטנה והיא לא במצב בחיים שהיא יכולה להחליט לעצמה אם היא שומרת שבת או לא... אמא שלה כנראה לא יודעת איך להתמודד עם הסיפור הזה שהבת שלה נמשכת לדת, אם היא כנראה כל הזמן מחנכת אותה שדת זה לא טוב... בעיה קשה, וצריך לדבר עם האמא שלה על זה.. אולי בעתיד היא תתפשר על הנושא...

ליחנוש 1

New member
../images/Emo163.gifהלוואי שיכלתי לדבר אם אמא שלה על זה.

לא הספקתי לקחת מימנה טלפון/אייסי,ממש מיהרו לחזור .

תעשי אנלוגיה..

לילד שרוצה ללכת למקום מסוכן. אז הורים שאוסרים על הילד שלהם ללכת למקום כזה גורמים לו הרבה צער, אבל בראיה לרחוק שלהם זה ברור שזה הדבר הנכון. לא משנה כמה הוא יבכה. אז בשביל האמא הזאת יהדות זה דבר רע, מסוכן ולא טוב. תאשימי אותה? זו הדעה שלה. מעוותת ככל שתהיה, אני יכולה מהנסיון שלי בהחלט להבין אותה. התפקיד שלנו זה להראות לאמא הזאת את מה שהילדה רואה. את האושר שבדבר.

ליחנוש 1

New member
../images/Emo163.gifאז כנראה האמא לא מבינה

מה שהילדה מבינה. אולי את צודקת,אבל זה דבר באמת עצוב. וכמו שאמרתי לך-יש דרכים לעשות את הדברים.

למעלה