../images/Emo163.gifדיון..../images/Emo88.gif
סיפרתי כבר את המקרה,אני מעתיקה אותו לפה כדאי שכולם יבינו במה מדובר..
זה קרה ביום התנדבות בעכו: אני הלכתי אם קבוצה לילדים מכיתות א' עד ו',אותי את חברה שלי ואת אחד המדריכים שלחו לכיתות ה'-ו'. ילדה אחת בכיתה ה' באה אליי ושאלה אותי אם אני דתיה אז אמרתי לה שכן,וככה היא ענתה לי:"כיף לך,אני מאוד רוצה להיות דתיה אבל ההורים שלי לא מסכימים לי" שאלתי אותה אם היא יודעת למה הם לא מסכימים וזה מה שהיא סיפרה לי:"אני לא יודעת,לפני כמה שבתות החלטתי שאני שומרת שבת וכשאמא שלי ביקשה מימני להדליק לה תאור אמרתי לה שלא שאני מתחילה לשמור שבת,היא התחילה לצעוק עליי שרק אנשים מפגרים שומרים שבת ושאם אני לא ידליק לה תאור עכשו ויפסיק אם השטיות האלה היא תעניש אותי כול החיים,ובגלל שפחדתי מימנה הדלקתי את האור והפסקתי להתעקש לשמור שבת" והמשפט האחרון שהיא אמרה לי לפני שהמדריך קרא לי כי היינו צריכים לנסוע כבר היה שכשהיא רואה אותנו ממש בא לה לעזוב תבית ולהיות דתיה,היא אמרה שאנחנו נראים אנשים טובים ומאושרים. המילים האלה נחרטו לי בלב אני בחיים לא ישכח את אותה ילדה,כול כך כאב לי עלייה אפילו לא ידעתי מה לענות לה. אז נכון שהיא עדיין קטנה,ולא יכולה כול כך להחליט..אבל מה שכן היא בטוחה בעצמה,היא יודעת מה היא רוצה לעשות!! אבל איך יהודים יכולים למנוע מבנאדם לשמור שבת? ועוד להגיד שרק מפגרים שומרים שבת?
סיפרתי כבר את המקרה,אני מעתיקה אותו לפה כדאי שכולם יבינו במה מדובר..