טארוט ואהבה,לכבוד ט"ו באב-חלק א´
אהבה אפלטונית ואהבה על פי טארוט-חלק א´ אז מהי בעצם אהבה? רובנו נשיב,שאהבה זהו הרגש הנעלה ביותר שיכול אדם להרגיש; חלקנו נאמר שמדובר בעצם,ברגש היחיד שהיצור הנקרא אדם חש,אם הוא חש אי פעם. בעצם,נגיד כולנו שזוהי התרופה הטובה ביותר למכאובי הנפש; מה שברור,הוא שכולנו משתוקקים לה,ושהיא בדרך כלל מתקיימת בין שני פרטים. בין אשה לאהובה,וגבר לאהובתו,ותו לא. זוהי אהבה,לא? אפלטון הציע פירוש שונה לחלוטין למושג המופשט הזה,שאלפי שנים ניסו להגדירו,ללא הצלחה. דיוטימה,שבפיה שם אפלטון את משנתו,מסבירה לסוקרטס הצעיר מהי בדיוק אהבה,מהי תכליתה,ומאילו רבדים היא בדיוק מורכבת. בחיבור זה תיפרס באופן מתומצת יריעתו של מיודענו אפלטון. בהמשך,וזוהי גם מטרת החיבור,אנסה להראות קשר בינה למשמעויות קלפי הגביעים-משמעות כל קלף וקלף,התבוננות במכלול,תוך שימת דגש על ההדרגתיות שמבוטאת בסדרה. תושאלנה מתחום האסטרולוגיה פרשנויות כוכבים במזלות,שבאים לידי ביטוי בכל קלף,ולבסוף,כך אני מקווה,יוכל כל קורא לשבת כך לבדו,כל אחד ואהבתו-או געגועיו- שלו,כאשר גם אם לא יוכח הקשר הלוגי ההדוק בין סדרת הגביעים למשנת אפלטון,יועף ניצוץ או הבזק של אפשרות לדמיון בין התיאוריה של אלפטון לבין המשנה המבצבצת מבעד לסדרת הגביעים. אם אור חלוש זה יאיר את שמי האוהב או האוהבת שקוראת המאמר,תמה משימתי. יאללה,לעבודה. מדוע בכלל קיימת אהבה? מדוע כדאי לאהוב? הרי את יודעת שכמו שניתן לשאוב אושר עצום ממנה,כך עצום הכאב,שבדרך כלל בא בעקבותיה. נניח שיש לי מכונית יפה. ונניח שלשכן יש בדיוק אותה מכונית. האם ארצה את מכוניתו? אין שום סיבה לכך,הרי יש לי אותה כבר. אבל נניח שלי אין את המכונית הזו,ולו יש. ברור שארצה אותה. מדוע? כי אני חושב שהיא נוחה,אמינה,יציבה,יפה,מה שלא יהיה. כל זה טוב ויפה,אך בלי העובדה היבשה,שהיא שפשוט אין לי את המכונית הזו,לא ארצה אותה. כלומר,תכונותיה של המכונית,בצירוף להיעדרה מרכושי,גורמים לי להשתוקק לקבלה. מסקנה: יש דברים בעולם שהם בעלי תכונות שמושכות את עינינו,ושהם אינם שלנו. צירוף שני מאפיינים אלו גורמים לנו לרצות אותם. עד עכשיו זה נשמע די לא רלוונטי,נכון? אפלטון מייד מטיל עלינו את הפצצה הידועה שלו. הוא אומר כך: אם את מקבלת את המסקנה המכלילה הנ"ל,הרי תהיי חייבת לקבל הטענה הבאה: א.את משתוקקת למשהו שמוצא חן בעינייך,וב.שאינו שלך. את אוהבת את אשר אין בך. הרשי לי לפשט: אם הייתה שורה בך תכונת היפה,לא היית נזקקת לה שתהיה שלך ,נכון? כפי שלא היית צריכה את המכונית של השכן,אם כבר יש לך אותה. כלומר,אהובך כנראה יש בו תכונה שאין בך. תכונה זו יכולה להיות שהוא יפה,שהוא חכם,שהוא רומנטי,שהוא אוהב אוכל סיני(אלוהים ישמור). ואם את כעת חושבת לעצמך,טוב,אני כנראה אוהבת באהובי את זה שנניח,הוא יפה,משמעות הדברים ,לפי המסקנה המכלילה שקיבלת על עצמך,שאת אינך יפה. עד כאן חלק א´. אבקש ממי שקוראת המאמר,לאשרר הטענות אם היא מסכימה עימן,ולטעון כנגדן אם היא חולקת עליהן. אני מוצא מאמרים הרבה יותר מעניינים ומשפיעים בצורה זו של העברה,לפחות טובים יותר בהשוואה להפצצה של כמה עמודים שלקוראת יש כל כך הרבה השגות לגבי הנטען בהם,עד שהיא מאבדת את חוט המחשבה של הכותב...וזה חבל... אז יאללה,גם אתן,לעבודה!