Peach 17

New member
../images/Emo16.gif

לזכר אותם ששה מליונים..
< התמונה היא תמונה מהמסע שלי לפולין באוגוסט האחרון.> אם תרצו לראות עוד תמונות תגידו.

איזה טיול זה נראה...

שמעתי הרבה סיפורים על משלחות (של כיתות י"ב נראה לי), שאנשים חזרו אחרים משם..האמתי שאני קצת מפחדת ללכת לשם, כי כל הסיפורים ששומעים במשך השנים פתאום עומדים לך מול העיניים..אני חושבת שיהיה לי ממש קשה. אבל חובה ללכת לשם..בתור יהודים?באמת שחובה.. מה עוד עושים במשלחת?

Peach 17

New member
תראי.....

אני אישית לא מרגישה שחזרתי אחרת. אני רק רציתי להיות במקמות שבהם כל הדבר הזה קרה. רק שתדעי שכמעט ולא נשארו שרידים ככה שאת לא ממש רואה איפה זה קרה. רק מעט מאוד. נשארו שם דוגמאות מכל דבר ובעצם לא את כל המחנה בשלמותו. הגרמנים דאגו להשמיד את הראיות ומה שיש זה דגימות שנשארו או ששוחזרו. עוד דבר, עם כל הקושי של המסע הזה הוא מסע מאוד כייף. כשנמצאים במחנות ובמקומות שקשורים לשואה ולמה שהלך שם קשה מאוד אבל עם זאת יש את הערבים ואת הנסיעות שאת עם החברים שלך ויש הווי וכייף. ( אני אצרף תמונה מערב קבלת שבת שהיה ממש ממש כייף.) המסע הזה מתחלק בעצם לשתי פנים ואני חושבת שאם יש את היכולת צריך לעבור אותו. כמובן שהחוויות תלויות במדריך ובאנשים שאיתך כי באמת שכל מדריך מעביר את המסע אחרת. < זו תמונה מקבלת שבת- אבא של חברה שלי ניגן שירים חסידיים כאלה וכולם רקדו ונהנו.>

Peach 17

New member
............

זה ביום האחרון ממש כמה שעות לפני הטיסה. בטרבלינקה. שם לא נשאר זכר. יש שם רק סלע לכל עיר שממנה באו יהודים ( אני מקווה שאני לא טועה בקשר לזה)

Peach 17

New member
תודה.

יש לי מחר מגן אז לא הספקתי להוסיף כל כך תמונות. אני אוסיף בהזדמנות עוד.

Peach 17

New member
רק עוד אחת שהייתי חייבת

לפני שאני חוזרת ללמוד.. יש כאן 17,000 טון של אפר יהודים שנשרפו במשרפות!!!!!

sniffa

New member
יש לי שאלה..

איך הסתובבתם ככה עם דגלים וחולצות של ישראל.. אני נוסעת למשלחת הזו שנה הבאה [ב-י"א], ואמרו להמנע מחולצות שכתוב בהם בעברית, או מדגלים וסמלי מגן-דוד כי זה נורא מסוכן והיו המון מקרים לא נעימים עם מתנכלים שגרים שם..

כתמונית

New member
ג אני הייתי באוגוסט שעבר!

רק במחנות מותר (ואפילו אצלנו היה חובה) ללכת עם דגלים וחולצות בעברית. זה מקומות מוגנים ולא יעשו לך כלום! חוץ מזה שתסכימי איתי שזה המקום שאת הכי רוצה להרגיש גאה שאת יהודיה לא?

Peach 18

New member
כן,

נראה לי שהייתי שבוע לפניך או אחרייך.. וכמו שכתומה אמרה, עם הדגלים והחולצות הולכים רק במחנות שלרוב אין שם אף אחד מלבד משלחות... והמקומות שכוחי אל ומוגנים ככה שאין בעיה עם זה. בזמן החופשי וכשהולכים ברחובות וכאלה רצוי מאוד לשמור על פרופיל נמוך.

יוסדוס

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

יהי זיכרם ברוך!

למעלה