אני חייבת להגיד לך משהו
אני הייתי בכיתה א' כשרבין נרצח. ואני זוכרת את היום הזה כאילו הוא היה אתמול ולא כאילו עברו כבר 12 שנים. אני זוכרת שישבנו כל המשפחה בבית וראינו את העצרת, ואני זוכרת שכבר הלכתי לישון וקמתי בבוקר וראיתי את האמא החורגת שלי בוכה וראיתי את הכותרת בעיתון... ואני זוכרת עד כמה הייתי בהלם. הייתי אולי רק בת 6, אבל הייתי מעין גרסה מוקטנת של עצמי היום. גם אז הייתי מאוד מודעת למה שקורה סביבי והייתי יחסית בוגרת לגילי. אני זוכרת שהגעתי לבי"ס וכל הילדים בכיתה ידעו, וכולם היו בהלם, וניהלנו על זה שיחות שלמות [לא ביוזמת המורה אלא בהפסקות נניח]. ילדים בני 6, שיחות שלמות על העתיד של המדינה, ואם פרס יהיה ראש המממשלה ואם הוא הבחירה הנכונה וכו'... ואני זוכרת שהלכתי עם אמא ללוויה... כ"כ הרבה אנשים, זה היה מטורף... כולם עומדים ובוכים, מאות אלפי אנשים... ואמא שלי, ואז הארון עבר, ואנשים פשוט לא ידעו מה לעשות עם עצמם. ולמה אני אומרת את זה? כי ראיתי כתבות בחדשות, וראיתי ילדים בכיתה מה, ז-ח-ט? שלא יודעים מתי רבין נרצח ושלא יודעים כלום על ליל הרצח או מתי הוא התרחש בכלל. וזאת רק בחירה שלהם. זו בחירה שלהם להיות חלק מהדור המטומטם שנוצר אחרינו, מהדור שהדבר היחיד שחשוב לו זה איך הוא נראה ואם יש לו פלאפון הכי חדש וכו'. אני לא אומרת שכולם כך, כי מהגלישה שלי בתפוז אני יודעת שיש הרבה בני נוער בגיל הזה שדווקא עומדים של שלהם ויודעים על מה הם מדברים ואכפת להם כ"כ ממה שקורה. אבל אני רק אומרת שהרוב הגדול בחר להיות דור אטום. וזה דור העתיד. אתמול חברה שלי אמרה לי "אז מה אם הם לא יודעים, זה לא תאריך כזה חשוב" ורציתי פשוט לצרוח עליה! זה כן תאריך חשוב, זה התאריך שהרס תהליכים שלמים, זה תהליך שהרס כ"כ הרבה אזרחים במדינה הזאת, זה תאריך שהרס תקוות, שהרס דרך חדשה. וזה הרס לכולנו, לא משנה אם אנחנו מאמינים בדעות של רבין או לא. העובדה היא שהיינו הכי קרובים לשלום אז. זה פאקנג הרצח הפוליטי הראשון במדינה, של יהודי שרוצח יהודי. אין דבר מזעזע כ"כ... ולכן מבחינתי זה ממש לא בסדר שילדים "בסך הכל לא יודעים את תאריך הרצח", כי זה מראה שמשהו בחינוך פה מאוד מקולקל. וזה גם מראה, ותסלחו לי, שלא תהיה בעיה לעוד רוצח לצמוח פה. מפחיד אותי לחיות במדינה שבה כ"כ הרבה אחוז מהתושבים חושבים שצריך לשחרר את יגאל עמיר. מפחיד אותי לחיות במדינה שבה אנשים נותנים לגיטימציה למעשה המכוער והנבזי שהוא עשה. ולא, אסור לנו לשכוח. אז למה יש כ"כ הרבה שכן?