inbal287

New member
../images/Emo16.gif

נראה שאף אחד כבר לא זוכר. אני בכל אופן זוכרת. אז שרשור יזכור לזכר יצחק רבין, אחד האנשים הבאמת גדולים שהנהיגו את המדינה הזאת, שנרצח לפי 12 שנים. [אני לא יודעת מה הדעות הפוליטיות שלכם, אבל הן לא קשורות לשרשור הזה, אז אל תכניסו אותן בכוח].

../images/Emo220.gif../images/Emo16.gifאיפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא?

"מה את קשורה לרצח בכלל?" שאל אותי אתמול בן אדם כאשר חלקתי סטיקרים ופלאיירים מהנוע"ל אתמול. "את היית בת שנה אולי שנתיים!מה את קשורה לרצח?!" התחלתי להסביר לו,זה גרר אותנו לשיחה של כ10 דקות, עשר דקות בהם שיניתי לו את הדעה,או לפחות כך הוא אמר.. "למה בכלל זוכרים מנהיג כזה?הוא רצה להקטין את הארץ"צעקו עלי מאחת המכוניות. לא עניתי,התעלמתי.. המשכתי במשמתי.. אז למה באמת זוכרים?הררתי במחשבותי, סיבה פשוטה, מנהיג שכמוהו,לא שוכחים. רצח פוליטי שהרס שלום, רצח פוליטי על דעה שונה, רצח פוליטי בלי תשובה. "אתה מתחרט על זה?"שאלו את יגאל עמיר בחדר החקירות"חס ושלום" ענה. היום בבצפר שאלו אותנו"מה אתם חושבים,צריך לשחרר את יגאל עמיר?" וכולנו ענינו פה אחד"חס ושלום". http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/649/819.html "תראו את אמריקה. ערש זכויות האדם, מבצר הדמוקרטיה. ראו מה היא מעוללת לג'ונתן פולארד, יהודי שבסך הכל העביר מידע לבעלת ברית. פולארד כלוא כבר 21 שנה בתנאים קשים. מקבל ביקורים במשורה. חופשות? הצחקתם את ויינברגר. קיצוב עונש? תחלמו על זה. חנינה? לא בבית ספרנו. לפני כמה שנים ביקשו ג'ונתן ורעייתו אסתר הזדמנות להתייחדות. קיבלו קדחת. מבחינת האמריקנים, פולארד עשה מעשה שלא ייעשה, עבר קו אדום שאסור לעבור, פגע פגיעה חמורה בברית שכרתו יהודי ארצות-הברית עם מדינתם והוא צריך לשלם את המחיר עד הפרוטה האחרונה. אני מאלה שסבורים שהאמריקנים מפגינים במקרה הזה תכונות מפלצתיות. מצד שני, אי אפשר שלא להתפעל מהדרך הנחרצת שבה הם קובעים תג מחיר, מציבים רף ושומרים עליו. כך נוהגת אומה תאבת חיים. כך לא נוהגים אנחנו." "במדינה מתוקנת, יגאל עמיר היה נכנס לכלא חמש דקות אחרי שירה בגבו של ראש הממשלה ויוצא ממנו בארון מתים עשרות שנים אחר כך. במדינה מתוקנת, חלאה כעמיר לא היה זוכה לחופשות, לא היה מתייחד עם "אישה" ולא היה מקבל הזדמנות לשכפול גנטי או קמפיין חנינה מתוקשר." ואם כך ימשיכו בישראל,לעולם לא תהיה מתוקנת. מה דעתכם על הרצח? מה אתם חושבים שצריך לעשות ליגאל עמיר?

הודעה מעולה ../images/Emo45.gif

אני לא מבינה את השטויות האלו. מה זה לתת לו להתחתן?! להתייחד עם אישה(אהבתי את המרכאות אגב)?! ללדת ילד?! מה כל החפירות האלו חוקי/לא חוקי?! זכותו או לא?! ה"אדם" הזה הפר את הזכות הכי קדושה: הזכות לחיים. מבחינתי אין לו זכות לחיות. שלא לדבר על שאר זכויות שהוא מקבל, זכויות המאפשרות לו להיות כאחד האדם. כמעט. זה לא ממש משנה מי היה יצחק רבין. לא הכרתי אותו. כל הידע שלי עליו נובע מהמידע המגמתי שהועבר אליי ולשאר התלמידים ע"י המורים שלנו. ברור לי שעושים לו אידיאליזציה. אבל זה לא משנה. הוא היה אדם, שאולי טעה, אבל לאף אחד לא הייתה הזכות להעניש אותו על טעויותיו. יש דרך להביע התנגדות. שימוש באקדח היא לא אחת מהן. הדיבורים על שחרורו מעבירים בי חלחלה. לשחרר רוצח? האם זה משנה מי היה האדם שהוא רצח? הוא רצח|סדגש. לקח חיים. בברוטליות ושרירותיות. כי הוא לא הסכים עם דעותיו של האדם השני. מה בעצם המדינה אומרת לנו? שזה בסדר לכפות את דעתך! זה מה שהיא אומרת לנו! זה לא באמת משנה, כי העונש שתקבל יהיה מצחיק. ביום שיגאל עמיר ישתחרר מהכלא, יהיה היום שבו באמת חייו של אדם יהיו שווים כקליפת השום.

../images/Emo220.gifיאפ..

נותנים לו שם אשכרה כלא 5 כוכבים! להתייחד עם מישהי. להוליד ילד. המדינה באמת ירדה מהפסים. ואנחנו? עלינו לא שמים.

יהי זכרו ברוך ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

הדעות הפוליטיות זה הדבר האחרון שמשמנה. מה זה משנה למה רצחו אותו? החלק הנורא כאן הוא הרצח.

its only ma

New member
יהי זכרו ברוך../images/Emo16.gif

לא שכחו אותו, לפחות לא מנקודת המבט שלי....

../images/Emo220.gifיצא לי לדבר מקודם עם חברה שלי..

והיא מדריכה בתנועת נוער.. היא אמרה לי שחניכה שלה בקושי יודעת מי זה.. היא יודעת רק על מה ש"חופרים"(ככה היא טוענת החניכה)להם בבצפר.. היא בכתה ד... ואני חשבתי על זה.. תכלס.. כשאנחנו היינו בכתה ד'..זה לא היה מעניין אותנו.. לא הבנו מה זה פוליטיקה.. לא הבנו מה זה רצח בקושי..(היום המודעות יותר גדולה) לא ידענו יותר מדי דברים.. עכשיו.. אנחנו כבר מעל כתה ז' כולם.. זה הגיל שמתחילים להבין יותר.. להתעניין.. גם לנוגע השואה.. אותו דבר! לא נשכח ולא נסלח.. פירטנו את זה.. לא נשכח?לעולם. לא נסלח?אם נשחרר את יגאל עמיר זה לסלוח לו על הרצח. אסור. היא אמרה לי שעם הזמן זה נשכח יותר ויותר.. ואכן..נוצר חוק שהוא קיים מהרצח שלו ניראה לי.. שהוא אחרי 10 שנים מהרצח חובה לקיים טקס בבתי הספר,אוניברסטאות(לא ככה רושמים אה?). לדעתי, אחרי שנשחרר את יגאל עמיר(בתקווה שלעולם לא) אז באמת למדינה יש מה לדאוג. לדאוג שמקרה הוא שוב יתנגד למישהו.. ות'אמת? זה לא רק הוא, זה כל רוצח ורוצח! ואני לא מדברת איתכם על תאונות דרכים או מקרי רצח שלא תוכננו(שזה תאונות דרכים,אבל?ללא אלכוהול כה.?) אני מדברת איתכם על מקרי רצח בדם קר. שתוכננו מראש!עד הפרט האחרון!! אותם?לא צריך לשחרר! וכיום?יש מאות משוחררים. המדינה בשפל.

../images/Emo23.gif ../images/Emo45.gif המדינה שלנו הולכת ומאכזבת..

זה כ"כ לא אמיתי שבכלל אמרו את זה "לשחרר את יגאל עמיר".. גם "בצחוק" זה נשמע כ"כ מזעזע
וזה ממש לא מצחיק =\ לא משנה מה, את מי הוא רצח, הוא לקח פה חיים של בן אדם ! באיזו זכות ?! והוא אפילו לא מתחרט !!! הוא ר-ו-צ-ח ! מגיע לו להירקב בכלא ! ילדים, אישה, חתונה, WTF ?! איפה אנחנו חיים ריבונו של עולם !?!
זה כ"כ שפל ! ( אם ככה רושמים את זה
) כל הזמן מתלוננים על המדינה שלנו, אבל אח"כ אומרים שאין כמו בארץ

../images/Emo220.gifיאפ..

בנאדם שהעביר מסמכים סודיים למדינה קיבל מאסר עולם,מאסר לכל החיים לא כמו בישראל,לא 21-25 שנים,מאסר עד המוות! לא נתנו לו להתייחד עם אישתו,לראות את הילדים,לא כלום! ופה? פה נותנים לו להכיר אישה, נותנים להם להתרבות.. ומה יהיה הילד? רק ירה לראות את אבא שלו! ויתנו לו,זה צפוי עם המדינה הזאת אם אף אחד בממשלה הזאת לא יקום, או במדינה הזאת ויתלונן.. אז הוא גם ישתחרר בעוד כ9 שנים.. הנולד,יהיה ילד,ילד שיסבול! יסבול בחיים הרבה.. אבל למה זה מגיע לו?

inbal287

New member
אני חייבת להגיד לך משהו

אני הייתי בכיתה א' כשרבין נרצח. ואני זוכרת את היום הזה כאילו הוא היה אתמול ולא כאילו עברו כבר 12 שנים. אני זוכרת שישבנו כל המשפחה בבית וראינו את העצרת, ואני זוכרת שכבר הלכתי לישון וקמתי בבוקר וראיתי את האמא החורגת שלי בוכה וראיתי את הכותרת בעיתון... ואני זוכרת עד כמה הייתי בהלם. הייתי אולי רק בת 6, אבל הייתי מעין גרסה מוקטנת של עצמי היום. גם אז הייתי מאוד מודעת למה שקורה סביבי והייתי יחסית בוגרת לגילי. אני זוכרת שהגעתי לבי"ס וכל הילדים בכיתה ידעו, וכולם היו בהלם, וניהלנו על זה שיחות שלמות [לא ביוזמת המורה אלא בהפסקות נניח]. ילדים בני 6, שיחות שלמות על העתיד של המדינה, ואם פרס יהיה ראש המממשלה ואם הוא הבחירה הנכונה וכו'... ואני זוכרת שהלכתי עם אמא ללוויה... כ"כ הרבה אנשים, זה היה מטורף... כולם עומדים ובוכים, מאות אלפי אנשים... ואמא שלי, ואז הארון עבר, ואנשים פשוט לא ידעו מה לעשות עם עצמם. ולמה אני אומרת את זה? כי ראיתי כתבות בחדשות, וראיתי ילדים בכיתה מה, ז-ח-ט? שלא יודעים מתי רבין נרצח ושלא יודעים כלום על ליל הרצח או מתי הוא התרחש בכלל. וזאת רק בחירה שלהם. זו בחירה שלהם להיות חלק מהדור המטומטם שנוצר אחרינו, מהדור שהדבר היחיד שחשוב לו זה איך הוא נראה ואם יש לו פלאפון הכי חדש וכו'. אני לא אומרת שכולם כך, כי מהגלישה שלי בתפוז אני יודעת שיש הרבה בני נוער בגיל הזה שדווקא עומדים של שלהם ויודעים על מה הם מדברים ואכפת להם כ"כ ממה שקורה. אבל אני רק אומרת שהרוב הגדול בחר להיות דור אטום. וזה דור העתיד. אתמול חברה שלי אמרה לי "אז מה אם הם לא יודעים, זה לא תאריך כזה חשוב" ורציתי פשוט לצרוח עליה! זה כן תאריך חשוב, זה התאריך שהרס תהליכים שלמים, זה תהליך שהרס כ"כ הרבה אזרחים במדינה הזאת, זה תאריך שהרס תקוות, שהרס דרך חדשה. וזה הרס לכולנו, לא משנה אם אנחנו מאמינים בדעות של רבין או לא. העובדה היא שהיינו הכי קרובים לשלום אז. זה פאקנג הרצח הפוליטי הראשון במדינה, של יהודי שרוצח יהודי. אין דבר מזעזע כ"כ... ולכן מבחינתי זה ממש לא בסדר שילדים "בסך הכל לא יודעים את תאריך הרצח", כי זה מראה שמשהו בחינוך פה מאוד מקולקל. וזה גם מראה, ותסלחו לי, שלא תהיה בעיה לעוד רוצח לצמוח פה. מפחיד אותי לחיות במדינה שבה כ"כ הרבה אחוז מהתושבים חושבים שצריך לשחרר את יגאל עמיר. מפחיד אותי לחיות במדינה שבה אנשים נותנים לגיטימציה למעשה המכוער והנבזי שהוא עשה. ולא, אסור לנו לשכוח. אז למה יש כ"כ הרבה שכן?

למעלה