RIP Steve Jobs

forglemmigej

New member
אין ספק שעצוב על כל מי שנפטר צעיר

אבל מה בדיוק יצר SJ שאנחנו לא יכולים לחיות בלעדיו, נראה לי תמיד כמו סוחר ממולח ששכנע אנשים שהם חייבים אבל חייבים את הצעצועים שלו.

Ayelet CA

New member
אנחנו יכולים לחיות בלי הרבה דברים

פעם אנשים לא סחבו איתם את האינטרנט לכל מקום, אה, גם לא היה אינטרנט להמונים... הוא עשה מהפך בכל נושא המיחשוב - בזכותו בכלל יש מחשב בכל בית, יבמ ומייקרוסופט בכלל לא היו אז בכיוון. האייפוד, אייפון והאייפד הם מהפכה בפני עצמה. מי חשב לפני 5 שנים שמשהו בגודל של אייפד יכול להכיל כל כך הרבה דברים, יכול להיות נוח לשימוש, ממשק נוח ותוכן אינסופי

sirpad

New member
מבלי להמעיט בערכו

אני חושב שגם בלעדיו המחשב היה נכנס לבית הפרטי שלנו. נגני מוזיקה היו לפני האייפוד, וגם סמארטפונים. אין ספק שאפל כחברה חידשה הרבה, אבל הוא לא יכל לעשות את הכל לבד, זה לא שהוא המציא את כל המכשירים הללו (ואני מתייחס לתרומה של אפל בעשור האחרון), החברה בהנהגתו, עובדים במחלקות השונות עשו את זה.

Mrs G

New member
שום דבר ממה שאת טוענת - לא נכון .

מה שרק מצביע על כוחו של ג'ובס בפרט והאלטר אגו המסחרי שלו אפל בכלל . גאון עיצובי , שיווקי ופריק קונטרול . אחד הגדולים , אללה ירחמו .

Woking

New member
מסכים חלקית

ה-Apple II בהחלט היה מהפיכה והוא נקודת ההתחלה של כל נושא המחשוב הביתי, ואפילו המשרדי. אבל הוא גם שונה מהותית מכל מה שאפל יצרה אחר-כך. אחד המעלות של ה-Apple II הוא שהוא אפשר ליצרני חומרה אחרים ליצור תוספות והרחבות. אחר-כך אפל הלכה לפילוסופיה לגמרי אחרת, עם חומרה סגורה. עם כל הגאונות של סטיב ג'ובס קצת קשה להתעלם מהעובדה שאפל שבתחילת שנות ה-80 היתה אייקון של המחשוב הביתי איבדה לגמרי את השוק ל-IBM ולמיקרוסופט, ועד היום היא בשוליים. בעיני בעוד שאפל מנסה למצב את עצמה כאליטיזם היא בעצם סנוביזם. בעיני ה-Apple II הוא יותר סטיב ווז'ניאק מאשר סטיב ג'ובס. לזכותו של האחרון יש להזכיר שהוא הכיר בגאונותו של הראשון והשקיע כל פרוטה שהיתה בכיסו בסטארט-אפ שלהם. כל השאר זה כבר שיווק.

forglemmigej

New member
לא סוחבת ת'אינטרנט לשום מקום

לא דחוף לי להיות מעודכנת כל שניה, אני בקושי יודעת מה הדגם של הפלפון שלי ,הוא בכלל בן שנתיים ,אבוי! עוד דבר, גם כל אלו שכל שניה מסתכלים אם הגיע להם SMS בצורה אובססיבית מביאים לי את הסעיף. גם מעצבן אותי שהכל מסביב נראה כמו סרט אילם, אנשים לא מדברים יותר, כל הזמן שולחים טקסטים ,לפעמים אני מביטה בהם זה ממש עולם שלם , אם האדם מעוצבן הוא לוחץ בחמת זעם על הקלידים המסכנים של האייפון וכל הפרצוף שלו או שלה מתעוותים ויש הרגשה שמשהו מאד רע קורה בצד השני, אם הוא מבסוט הוא לוחץ בעדינות על המקשים ומחייך לעצמו ומעווה את הפרצוף לפי הסיפור כאילו שהצד השני רואה את זה בכלל. אנשים לא מדברים יותר כי זה לא קOOל וזה הכל מההמצאות של הגאון הזה SJ. כל הדברים האלו יוצרים ניכור, זה לא מענין אותי לתעד כל פיפס בחיים, לצלם כל ענן שחולף, כולם נעשו לי פתאום במאי דוקו. כל המילים האלו ממשק , תוכן לא מדברות אלי זה כל כך ריק ושטוח.

TrigATUSA

New member
יש לי הרבה הערכה

ליצירתיות ולחוש העסקי המדהימים שלו אני מצדיע יכולת המדהימה שלו להבין מה גורם לאנשים להשתמש (ולשלם) עבור מכשירי האלקרוניקה שלהם על מעט מאוד אנשים אפשר להגיד שהם ייצרו 4 קטגוריות של מוצרי צריכה שעיצבו את כל השוק. לעומת זאת, במסגרת פסטיבל המוות אני קצת מתעצבן מכל ההספדים שמציגים אותו כאדם דגול, איזה "מורשת" כרמת האבות המייסדים מהרבה מאוד מקורות במשך השנים עולה שהוא כנראה היה איש קשה, לא נעים, נכלולי וA-HOLE באופן כללי מספיק לקרוא איך בראשית ימיו הוא נתן לווזניאק לפתור במקומו שאלה בתחרות של אטארי ואז הסתיר ממנו את הפרס הכספי כדי להבין שהאיש הזה היה תחמן לא קטן http://www.stevejobs.info/biography-of-steve-jobs.php א

בחייאת

המוצרים של אפל מייצגים את כל מה שהטכנולוגיה לא אמורה להיות. אשמתי שזה מה שאנשים אוהבים? אנשים אוהבים גם במיה. אולי התאגיד המזעזע הזה יקרוס סוף סוף.

למעלה