../images/Emo16.gif לזכר כולם, חללי צהל ונפגעי פעולות איבה

הו ילד עבר זמן נסעת לחפש רחוק מכאן ואני מחכה לך הו ילד שלי בעולם ציפור אדם כמו כולם מחפש את האופק כל מטוס שטס בשמיים כל כוכב מאיר בעיניים מזכיר לי אותך נחליאלי לפני הגשם צרצרים בשעות הערב תמיד יחכו לך הו ילד כששקט אני יושבת במרפסת לנגן מנגינות געגוע הו ילד תשתדל להגיע לכאן מהר ככה אני מבקשת בשקט כל מטוס שטס בשמיים כל כוכב מאיר בעיניים מזכיר לי אותך נחליאלי לפני הגשם צרצרים בשעות הערב תמיד יחכו לך

fate spinner

New member
../images/Emo16.gif "החיטה צומח שוב"

החיטה צומחת שוב ביצוע: חוה אלברשטיין מילים: דורית צמרת לחן: חיים ברקני שדות שפוכים הרחק מאופק ועד סף וחרובים וזית וגלבוע - ואל ערבו העמק נאסף ביופי שעוד לא היה כמוהו. זה לא אותו העמק, זה לא אותו הבית, אתם אינכם ולא תוכלו לשוב השביל עם השדרה, ובשמיים עיט אך החיטה צומחת שוב מן העפר המר העיריות עולות ועל הדשא ילד וכלבו מואר החדר ויורדים לילות על מה שבו ומה שבליבו זה לא אותו העמק... וכל מה שהיה אולי יהיה לעד זרח השמש שוב השמש בא עוד השירים שרים אך איך יוגד כל המכאוב וכל האהבה הן זה אותו העמק, הן זה אותו הבית אבל אתם הן לא תוכלו לשוב ואיך קרה, ואיך קרה ואיך קורה עדיין שהחיטה צומחת שוב. השיר נכתב ע"י דורית צמרת. חברת קיבוץ בית השיטה לאחר מלחמת יום הכיפורים. באותה מלחמה נהרגו 10 לוחמים חברי קיבוץ בית השיטה. השיר מתאר את תחושת החברים בקיבוץ לאחר המלחמה. הוא מתאר כיצד החיים נמשכים לאחר האובדן ("החיטה צומחת שוב") למרות האבל והאובדן של בני הקיבוץ "זה לא אותו העמק, זה לא אותו הבית".

evya06

New member
../images/Emo16.gif יזכור ../images/Emo16.gif

הרעות מילים: חיים גורי סשה ארגוב על הנגב יורד ליל הסתיו ומצית כוכבים חרש חרש עת הרוח עובר על הסף עננים מהלכים על הדרך. כבר שנה לא הרגשנו כמעט איך עברו הזמנים בשדותינו כבר שנה ונותרנו מעט מה רבים שאינם כבר בינינו. אך נזכור את כולם את יפי הבלורית והתואר כי רעות שכזאת לעולם לא תיתן את ליבנו לשכוח אהבה מקודשת בדם את תשובי בינינו לפרוח. הרעות נשאנוך בלי מילים אפורה עקשנית ושותקת מלילות האימה הגדולים את נותרת בהירה ודולקת. הרעות כנערייך כולם שוב בשמך נחייך ונלכה כי רעים שנפלו על חרבם את חייך הותירו לזכר. ונזכור את כולם...

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif../images/Emo16.gif נזכור.

פגשתי אותו בלב המדבר יפה שקיעת שמש ללב עצוב ציירתי לו עץ וכבשה על נייר והוא הבטיח לי שישוב הנסיך הקטן מפלוגה ב' לא יראה עוד כבשה שאוכלת פרח וכל שושניו הן קוצים כעת וליבו הקטן קפא כקרח ואם אי פעם תגיעו לכאן תדעו שכאן הוא חרש צנח וקול הנפילה מעולם לא נשמע בגלל החול הרך והיה אם יופיע שם ילד אחד שפניו שוחקות ושיער לו זהב תדעו שזה הוא, והושיטו לו יד ולטפו את אבק המדבר מעיניו ואז תעשו עימי חסד קטן כיתבו נא מהר לכל אימותינו שירווח להן קצת ויפוג צערן הנסיך הקטן חזר אלינו הנסיך הקטן מפלוגה ב' לא יראה עוד כבשה שאוכלת פרח וכל שושניו הן קוצים כעת כי ליבו הקטן קפא כקרח פגשתי אותו בלב המדבר

../images/Emo16.gifיזכור.

"בואו נצעד לחלום בלי גזע ולאום בואו ננסה עד שיהיה טוב עד שיהיה נקבור את הרובים ולא את הילדים בואו ננסה עד שיהיה טוב עד שיהיה.." היה טקס ממש מרגש במושב. ואפילו קיבלתי תודה אישית בסוף :)

spraizler

New member
מי שגר בבית חשמונאי,

הראו לא מזמן בערוץ 2 על משפחה ששכלה את הבן שלה מהמושב.

ראיתי.

זה כלכך מוזר.. משיהו שאתה רואה כל יום בביצפר, יושב איתו במרכז הדרכה.. וצחוקים ושטויות.. פתאום לראות אותו בטלויזיה מדבר על אח שלו. כלכך מוזר. זה היה ממש לא מזמן. פחות מחצי שנה. כמות הנופלים בביצפר שלנו מתחילה להיות מטורפת.

מיכלצי

New member
אני לא מכירה..

פשוט שמעתי על מה שקרה דרך כלמני שהכירו.. וגם חזרתי אחורה לשרשור שהיה כשהיא מתה S:

למעלה