m i c h a l y

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

יום השואה. כל שנה מכניס אותי לפרופורציות, ומגמד את המציאות שלי באשר היא. כמה נורא. בואו נצא לרגע ממציאות הביציות ונקדיש שרשור. יהי זכרם ברוך

28קטנה

New member
מיכלי כרגיל את נשמה!

אני ממשפחה פולנית שבה כל חג הוא גם יום זיכרון קטן וכמו שאמרו כבר לפני- את החשבון של הפסיכיאטר נגיש להיטלר
לזכרם

יזכור../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

Gill Gallad

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

פוקית27

New member

אפרסקה

New member
סיפור קטן ליום השואה ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

הסיפור שהכי מתחבר לי ליום השואה הוא הסיפור של סבתי, תבדל לחיים ארוכים. בערב יום הכיפורים אמה שלחה אותה לבקר את דודתה בכפר הסמוך בפולין. היא הייתה בת 12. כשהיא חזרה בערב היא גילתה שהנאצים שרפו את כל העיירה והיא ואחותה נשארו לבדן מכל משפחתן הענפה. אני לא מבינה איך היא לא סיימה את חייה במוסד לפגועי נפש אחרי כזה דבר. היא הצליחה להקים משפחה חדשה מאפס, אבא שלי היה הילד הראשון מכל החבורה שלהם שנולד אחרי השואה, ורק מתבקש היה שיקראו לו... ישראל. והיום, כשסבתא שלי אחרי אירוע מוחי, יש לה לפעמים "דמיונות", ובשנה האחרונה היא כל הזמן מספרת שהיא רוצה לחזור לפולין כי המשפחה שלה חזרה לשם מהשואה. והיא אומרת שהיא מתגעגעת לאמא שלה. זהו, רציתי לשתף. זה הסיפור שבעיני תמיד אומר הכל.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

חניתושה

New member
נזכור ../images/Emo7.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif לזכר כולם

זה סיפור גדול, גדול מהחיים

לא להאמין איזה כוחות היו לאנשים האלו- גיבורים בעיני. סבתא שלי עלתה לארץ כמה שנים לפני מלחמת העולם ה-2 אבל משפחתה כולה נספתה מלבד אחות אחת עם שתי בנות שעברו תלאות מרובות עד שהגיעו אליה לארץ. במשך שנים היא הייתה מבקשת שאביא לה מהספרייה ספרים על השואה ואחריה אני הייתי קוראת אותם, כבר בגיל צעיר מאוד. היא המעיטה בסיפורים על המשפחה שנכחדה, אבל כנראה רצתה להמשיך ולהרגיש מחוברת ע"י הקריאה שסחפה גם אותי. בכול אופן לא פעם אני חושבת איך אני הייתי שורדת, האם הייתי מצליחה למצוא את הכחות האדירים האלו להמשיך ולחיות ולקיים משפחה. וכול כך מצער שהדור הגיבור הזה הולך ונעלם והדור הצעיר שומע על השואה כסיפור נוסף של היסטוריה ומקסימום טיול שורשים בכיתה י'. אני לא רוצה לסיים בפסימיות כי הנה אנחנו מגדלות דור חדש שלא יידע צער.

6ליהי

New member
נזכור לעולמים../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

נשואה 28

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifיזכור../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

גורבי

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif אין מילים.

למעלה