לזכר ששת

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif לזכר ששת

המיליונים. לזכר דודי שנספו בשואה עם בני משפחותיהם שעל שמם נקראים אני, אחי ובנו.

בתיה4

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifלזכר

סבתי, סבי, דודותי , בעליהן וילדיהן שאפילו איני יודעת היכן וכיצד. לזכר משפחתי המורחבת . ולזכר כל 6 המיליונים. יהי זיכרם ברוך.

Sapientia

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifאסור לשכוח../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

לזכר כל הנספים, לזכר סבלם גם של מי שניצלו, וידעו זוועות שאיש אינו צריך לעבור, למען כל אדם מבוגר עד קשיש שראיתי אי פעם עם מספר על היד
יום בו קשה לי להפסיק לבכות.
Blessed Be

../images/Emo16.gif"על דעת עיני שראו את השכול

נעמסו זעקות על ליבי השחוח, על דעת רחמי שהורוני למחול, עד באו ימים שאיימו מלסלוח, נדרתי הנדר: לזכור את הכל, לזכור ודבר לא לשכוח". (אברהם שלונסקי)

little light

New member
../images/Emo16.gif לא לשכוח

לזכר סבי שנלקח ממני לפי שהספקתי להכירו.
לזכר הסבל שאבי עבר שם והוא רק ילד.
לזכר כל כך הרבה קרובים שלי שנלקחו בברוטליות.

tipid

New member
היום יום הזכרון לשואה ולגבורה!.../images/Emo16.gif

נדליק נר לזכר ששת מליון היהודים שמתוכם מליון וחצי ילדים שהובלו טבח לצאן ועונו במחנות ההשמדה ובתאי הגזים על לא חטא בכפם . ולא נחדל לספר על גבורתם וההתעללות בהם ועמידתם בגבורה עד כמה שניתן בידם. לדור הצעיר ובני הנוער למען לא ייכחד סיפור גבורתם מדור לדור. וכל המרבה הרי זה משובח!

dosto

New member
והנה רשימת ספרים לספרנים

מה שאני קראתי משך השנים בתור פריק שואה שלא מוכן לשכוח ולסלוח לגרמנים. חורחה סמפרון - הכתיבה או החיים, המסע הגדול עדה סירני - ספינות ללא דגל יצחק צוקרמן - בגיטו ובמרד פוולוס מאטאטיס- האמא של הכלב אילון רקויאם גרמני ג'ונתן סופר-פויר - הכל מואר ישראל גוטמן - מרד הנצורים יאנוש קורצ'אק - כמה וכמה ספרים חנה ארנדט- הבאנליות של הרוע אנה פראנק- יומנה של נערה ארי דה-לוקה – הר אדוני, אתה שלי אסתר אורנר- אוטוביוגרפיה של שום אדם רומן גארי –ריקודו של ג'ינגס כהן קלאוס מאן- מפיסטו ברנרד שלינק – נער קריאה זיגפריד לנץ – השיעור בגרמנית לנה קיכלר - 100 ילדים שלי, אנו מאשימים בועז נוימן - ראיית העולם הנאצית משה צימרמן - אל תגעו לי בשואה תום שגב- המליון השביעי רות בונדי - שורשים עקורים וגם שברים שלמים' אדלשטיין נגד הזמן קורציו מלאפרטה - קאפוט רודולף ורבה - ברחתי מאושוויץ אמיר גוטפרוינד- שואה שלנו גרוסמן-ספר הדקדוק , ע"ע אהבה גבריאלה אביגור-רותם - חמסין וציפורים משוגעות לזלי אפשטיין - מלך היהודים לאדיסלאב גרוסמן - החנות ברלוב בראשי אימרא קרטש - ללא גורל, קדיש לילד שלא נולד, פיאסקו אלכסנדר טישמה - ספר על בלאם ארנה סאפ - אבק אדם יורק בקר- יעקב השקרן גרטה סלום - מלאך לא היה שם אנאטולי קוצנצוב- באבייאר אליעזר וויזל - שערי היער נאוה סמל - צחוק של עכברוש אלאונורה לב - סוג מסוים של יתמות אברהם סוצקובר - אקואריום ירוק ליאון יוריס - מילא 18 ז'אן אמרי - מעבר לאשמה ולכפרה ציפי גון-גרוס- כבר לא ילדה של אף אחת בשביס זינגר - שונאים סיפור אהבה אפלפלד – כול ספריו הם "שואה" פרימו לוי- רב ספריו הם על השואה פרנקל – האדם מחפש משמעות חנוך ברטוב- פצעי בגרות יורם קניוק – הברלינאי האחרון והיהודי האחרון, אדם בן כלב.

tipid

New member
הזכרון שלי ליום השואה והגבורה!../images/Emo16.gif

אני דור שלישי לניצולי השואה הורי עלו לישראל לפני מלחמת העולם השנייה. אולם כל משפחתם נגדעה בזוועות השואה שאסור לנו לשכוח ועלינו להרבות לספר ולהשריש בדור הצעיר למען נזכור את ששת מליון החפים מפשע ובתוכם חצי מליון ילדים שהובלו כצאן לטבח ואציין לשבח את מנהל בית היתומים ד"ר יאנוש קורצאק שהלך בראש חבורת בית היתומים לתאי הגזים! יהי זכר כל הנטבחים והנרצחים ברוך!

למעלה