אסף הירשברג
New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifיום השנה לאסון ערד
היום לפני 12 שנה. 18/7/1995 היתה אמורה משינה להיפרד מהקהל שלה במופע שהיה אמור לנעול את סיבוב הפרידה באתרוק בפסטיבל ערד. המקום, שידע מופעים יפים ומדהימים של הלהקה שזכורים לכולנו עד היום, הפך כתוצאה מרשלנות, מחדלי אבטחה, ואובר-בוקינג למלכודת מוות. לחץ שנוצר על הכניסה במהלך מופע החימום של להקת טיפקס גרם לקריסת שער ולהמון שרמס את מי שהיה צמוד אליו. עם בוקר התחוורו ממדי האסון: 100 פצועים ושלושה הרוגים.
נעמה אלקריב
חן יצחק
איטן פלד יהי זכרם ברוך. במהלך השנה החולפת, נפסקו פיצויים כספיים למשפחות של חן יצחק ונעמה אלקריב (למשפחתו של איטן פלד נפסקו פיצויים במסגרת הסדר פשרה שהושג קודם לכן). זה לא ישיב את הילדים שלא זכו לראות איתנו את משינה חוזרת בגדול לפני ארבע שנים. זה אולי ישמש בתור איזושהי הרתעה. (ואני בספק) אני חוזר ומזכיר ומתחנן בפניכם היום, בתור קהל, ללמוד מזה את הלקח. להפנים שה"גדולים" לא תמיד נמצאים שם כדי לעשות את העבודה שלהם. והאחריות האישית שלנו כלפי עצמנו, והכבוד המינימלי לזולת יכולים לתרום במשהו לסיכוי לעבור מופע כזה בשלום. אנחנו יודעים מה קרה בערד. יודעים מה קרה בקריית אליעזר, ויודעים מה קרה בטדי. אפשר לחפש אשמים מפה ועד להודעה חדשה, אבל אפשר פשוט לעשות את הדבר החכם ולקחת צעד אחורה. אם אתם בשורה הראשונה ומרגישים שם לחץ וסכנה - וואללה, לא משינה, לא אלביס פרסלי ולא הביטלס שווים סכנה לחיים שלכם. אני מעדיף לראות הופעה מליד העמדה של הסאונדמן מאשר להיחנק בשורה הראשונה מול כמה מאבטחים אוכלי חינם שאומרים לילדה בת 17 נחנקת ובוכה משפט מכוער כמו: "את בחרת להיות פה - תסבלי". מצטער. חשוב לי גם לחזור שלם מההופעה. על תענוג ניצנים 2007 אני ככל הנראה אוותר. אין לי את הכוחות לזה. אני לא אומר לכם לא ללכת - להיפך - תלכו ותהנו. מילת המפתח היא הנאה. רק אם אתם מרגישים סכנה - אל תהססו לקחת את הצעד הזה אחורה. אני רוצה אתכם בחזרה פה כדי לספר כמה נהנתם מההופעה. לא מחדר המיון של ברזילי באשקלון. מצטער על החפירה ה"פולנית/טרחנית". האסון הזה לא יוצא לי מהראש. ואם הקדיחה הזו תגרום למישהו לנהוג טיפה אחרת - השגתי את המטרה שלי. אסף.
היום לפני 12 שנה. 18/7/1995 היתה אמורה משינה להיפרד מהקהל שלה במופע שהיה אמור לנעול את סיבוב הפרידה באתרוק בפסטיבל ערד. המקום, שידע מופעים יפים ומדהימים של הלהקה שזכורים לכולנו עד היום, הפך כתוצאה מרשלנות, מחדלי אבטחה, ואובר-בוקינג למלכודת מוות. לחץ שנוצר על הכניסה במהלך מופע החימום של להקת טיפקס גרם לקריסת שער ולהמון שרמס את מי שהיה צמוד אליו. עם בוקר התחוורו ממדי האסון: 100 פצועים ושלושה הרוגים.