../images/Emo23.gifכל כך לילי
בדרך לקריית שאול, היה אובך איום, בדיוק כמו המחנק בגרון ובנשמה שהיה בי, מרגע שענת, הבת של לילי התקשרה אלי. דקותיים לפני תחילת הלוויה ירד גשם שוטף. טיפות כבדות נחתו בזעף ארצה, הרטיבו את הלב וחיחלו לתוך הנעליים, הגרביים והמכנסיים.בדיוק כמו הדמעות שהמטירו כל מי ששמע את דבריו של בעלה של לילי.... וההספד של קרובים אחרים שסיפרו על לילי, הבת האוהבת, הרעיה המסורה, האם והסבתא, הכל כך אוהבת. והחברים הרבים, שהקיפו אותה. רבים מהם מאז ימי בית הספר. לילי שתמיד דאגה לכולם, ושהודתה כל כך על כל דבר שעשית או אמרת לה. ואפילו המילים שלה, האחרונות, היו דברי תודה. בדקתי היום ולהפתעתי גיליתי שאני מכירה אותה חודשים ספורים, למרות התחושה של קרבה וחברות רבת שנים. היינו ביחד בקומונה של קוראים. היתה לנו אהבה משותפת- הספר. ואז שיתפתי את הקומונה באירוע שחוויתי עם אמא בשבוע הספר. לילי שלחה לי מסר בו כתבה על אמא שלה, הזמנתי אותה לבית שלנו- פורום התמיכה לבני משפחת אלצהיימר, והיא נענתה. זה היה תחילתה של חברות, שהפכה מוירטואלית למפגש " פנים אל מול פנים". לילי, גם בתקופה קשה בחייה, ומלחמתה לחיים, נשארה דואגת ואוהבת. גם אז חשבה על כולם. כל עוד נותר בה כוח היא המשיכה לעודד ולתמוך. גם בתקופה בה סבלה המעיטה לדבר על כך. ולא קבלה. אני חושבת שהשיחות שלנו, והיו לא מעט, היא תמיד דיברה רק טוב. היה לה היכולת לראות טוב בכל אחד, רק פעמיים דיברה על מה שהיא חשה. פעם לפני חודשים באחד המשברים, כשסיפרה לי שהרופאה אמרה לה שהיא לא צריכה לשאול לשלומה, היא רואה מה שלומה בבדיקות הדם שלה. והפעם האחרונה, שאמרה לי שהיא מרגישה מאוד רע והיא בבית חולים. ואז כבר לא יכלה לענות עוד. ותמיד, גם ברגעי משבר שאלה, התעניינה, עודדה. שאלה על חברים בפורום, חשבה עליהם. אחרי הניתוח לפני למעלה משנה, כשחברים רצו לבקר אותה והיא לא היתה במצב לקבל חולים, קבענו, שכשתתאושש נפגש בבית קפה שהיא אהבה. קרוב לביתה. ואז אני חליתי וזה נדחה. וכשהתחזקה והיתה הפוגה במחלה היא הסיעה את בעלה לאירוע באשדוד, והגיעה אלינו. אחרי שהכירה את אמא, הלכנו לבית קפה, והיא דיברה. בכל כך אהבה למשפחתה. לאמא שלה, שלא מזהה אותה, לבעלה שהיא כל כך אהבה, לבנותיה, לכל אחד מנכדיה. היה בה המון המון אהבה. ואני הקשבתי לה, לסיפוריה, והוקסמתי מאישיותה המוארת ובעלת הנתינה האין סופית, הקבלה של כל אדם באשר הוא והאהבה שהיה בה לכולם. היו לנו עוד תוכניות כששוב תצא מהטיפולים וידה על העליונה. רצינו ללכת ביחד למפגש ספרותי ורצינו ללכת ביחד להופעה של פוליקר. ובמוצאי שבת, אחותי וגיסי הפתיעו אותי עם כרטיס הופעה לפוליקר. אחותי נשארה עם אמא וגיסי ואני נסענו להופעה. בחניון היכל התרבות קיבלתי את הידיעה המרה. אני ידעתי שהמצב קשה, אבל בכל נשמתי האמנתי שהיא תצא מזה. רציתי לשתף אותה בחוויה של ההופעה ולהזכיר לה שנלך ביחד לעוד הופעה... להיכנס לאולם היה אחד הדברים הקשים שעשיתי. בחדר אחד של הלב, נפרם מיתר ובחדר שני של הלב, ניגן הבזוקי, פעם אחרונה ללילי. החברה שאהבתי, האישה שאהבה ענבים ואנשים. לילי, אחותי הנשמה, נעמת לי מאוד, זכיתי, ולו לזמן קצר ליהנות מזיו קרנך. נוחי בשלום על משכבך.