טיראן מ

New member
רק לפני שבוע קראנו ...

בהגדה של פסח : "אלא, שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו ..." הביטוי "לא נשכח" לא מתייחס רק לזיכרון העבר אלא גם (ואולי בעיקר) למסקנות לעתיד. "לא נשכח" ו-"שנית לא תיפול" רלוונטי היום כמו שהיה רלוונטי אז. ה"לא נשכח" מאתגר אותנו ואת העולם בכל רגע. מה היינו עושים היום ל"היטלר" חדש יום אחד לפני שהוא רוצח יהודי ? מה אנחנו עושים היום למי שאומר (ועושה) להשמדתינו ?

aabramovich

New member
ציטוט מ YNET:

"אני מודה שאת התשובה הטובה ביותר, עד היום, לא שמעתי מפיו של יהודי. זה היה דווקא כומר בפטיסטי שהצטלם לסי-אן-אן אחרי עוד שנת בצורת בסודן. בזרועותיו אחז גוויה כחושה של תינוק מת. הוא הישיר מבט למצלמה ואמר: "אנשים שואלים איפה היה אלוהים בעת שבני אדם נכחדו באושוויץ. ואני רוצה לשאול, היכן היה האדם". כששואלים כך, אפשר להמיר את התהייה האינסופית, העקרה והמרירה, בהבנה של חובת האדם לפעול כדי למנוע שואות נוספות: את הקורבנות הרי לא נשיב לחיים בעצם השאלה, בכעס או ביגון או בציפייה להתגלות. את הקורבנות הבאים אפשר יהיה אולי למנוע, אם נדע שמכוח בריאתנו בצלמם ובצלמו מוטלת עלינו החובה לעשות כן. השואה - כל שואה - היא מעשה ידי אדם. ברצותו, הוא יכול למנוע. השאלה הגדולה הבאה היא, כיצד גורמים לבני האדם להבין זאת. "

Yarnin

New member
הטבע כמנהגו נוהג.

אין לי אליו ולו שמץ של טענה. אל האדם בעל היצר, הטוב והרע יש לי. לנו תינתנ היכולת לבחור. לבחור באם לטוב או לרע מעשינו. האם נעמוד מהצד ונתבונן, או נעמוד מרכז העשיה כשאנו עושים את שביכולתינו לעזור ולהשפיע. כשהייתי בארה"ב גיליתי את מקור הכוח של היהודים - כל אחד תורם מעט. נותן כפי יכולתו למטרה, וכך נוצר כוח גדול ורב. אני לא מאמין באלוהים - אני כן מאמין שהטוב בנו יכול לכל מה שהוא רק ירצה. סבי חשב במשך שנים שהוא האחרון ממשפחתו. אישתו ושלושת בניו ניספו בשואה. גם עיקבות שאר משפחתו נעלמו במהלך המלחמה. כמה שנים לפני שהלך גם הוא לעולמו. סבתי עצרה טרמפ לבחור צעיר. במהלך השיחה התברר לה שהוא בן למשפחת צימברג. משם הדרך היתה קצרה לגלות שבני משפחתו היגרו לאמריקה. שם גדל לו שבט גדול מאוד שעד היום מרכז את כל אילן היוחסין של המשפחה. סבתי העלתה את כל בני משפחתה לארץ לפני המלחמה. הורים שתי אחיות ואח קטן. וכך אנו ממשיכים את השושלת.

אבי323

New member
../images/Emo104.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo104.gif

abgilat

New member
לזכרם ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

../images/Emo16.gifפרנסואה ואולגה סרוסי הי"ד

שהוגלו לדראנסי פריס ומשם למשרפות באוושוויץ. ויקטור יונג פרץ הי"ד-המתאגרף הגיבור שחרף את נפשו למען חבריו. עו"ד אלפרד ואלנסי הי"ד- יו"ר הפדרציה הציונית בתוניסיה. עו"ד אלפרד רוסי הי"ד- מפקד המחתרת האנטי-גרמנית בתוניסיה. הגיבורים שניספו והניצולים ששרדו את הכיבוש הנאצי בצפון-אפריקה. סבי עליו השלום-הצליח לתעתע בנאצים שבאו לחפשו ללא הרף בכל מקום אפשרי, התחבא בכל פעם במקום אחר- בבוידעם קטן מאוד עם תקרה כפולה...ויכל להם ושרד וניצח ושב ללמד בביה"ס בתפקידו כמורה להסטוריה ולמתמטיקה. סבתי עליה השלום- ניצלה ברגע האחרון שנענתה להפצרות של אימה שלא לעזוב לפריס עם דודה פרנסואה סרוסי הי"ד, שנשלח מיד למחנה דראנסי.

aabramovich

New member
"שואת יהודי אירופה", מושג

שהוא שגוי. אף על פי שיהודי צפון אפריקה לא הושמדו באותה "יעילות", הם היו בדרך. נדיר לדבר עליהם. על אלו שהוגלו לאירופה והושמדו שם. זו שואה של כל העם היהודי. ה"מזל" של יהודי צפון אפריקה הוא שהם היו רחוקים יותר, אבל לא מספיק.

../images/Emo45.gif8-10 בנובמבר 42' הגיעו הכוחות

הגרמנים לאלג'ריה ומרוקו, וב-9,10 בנובמבר נחתו בשדה תעופה ליד העיר תוניס 100 מטוסים גרמנים, ואיתם הגיעו כוחות גדולים וציוד רב כתגבורת לגנרל רומל שהיה עסוק בלהפסיד את אל-עלמיין. עד סוף נובמבר מנו כוחות "הציר" 51,000 לוחמים בתוניס-100 טנקים, 60 תותחי-שדה ו30 תותחים נגד טנקים. עם הכוחות הראשונים שנחתו בתוניס, הגיעו גם כוחות ה ס.ס. הראשונים בפיקודו של קולונל ראוף הידוע לשמצה, כמי שהגה את הרעיון של ההשמדה בהחדרת צינורות הפליטה של משאיות לתוך הארגז. כל יהודי צפון אפריקה היו "בתכנית", שהייתה יוצאת לפועל אלמלא התבוסות של כוחות ה"ציר" בצפון-אפריקה. ובכל זאת הושמדו לא מעט יהודים (הכי הרבה ספגה הקהילה בלוב), נלקחו למחנות ריכוז ועבודות כפיה, ורק בשנים האחרונות הנושא מתחיל לצאת החוצה.

doron tal

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

למעלה