../images/Emo16.gif ../images/Emo104.gif

פרח/ מילים: צוריה להב לחן: יהודה פוליקר שם, בעפר ותכלת חלקת שלום ישנה נומי פרח, נומי נומי ילדה קטנה. את החיים לקחו לך הו, מלחמות קדושות מלאכים בכו לך בעיניים יבשות. את חיוכך, תינוקת, קברו באדמה איך צומח שקט מתוך המהומה. מי שלחץ על הדק דם את ליבו מכתים במלחמות לצדק גם ילדים מתים. את החיים לקחו לך... שם, בעפר ותכלת חלקת שלום ישנה נומי פרח, נומי נומי ילדה קטנה. את החיים לקחו לך... בחלומך ברוח חרוז למנגינה נומי פרח, נומי נומי ילדה קטנה.

natibergman

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo7.gifיום קשה

paris2

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

hyfriril

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

aabramovich

New member

לזכרם נזכור לא נשכח נישא את שמם בגאון ונמשיך ונספר

JacB

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif ../images/Emo104.gif

זהרון

New member
../images/Emo16.gif היום הארור הזה ../images/Emo16.gif

כשהייתי ילד קטן, אבא שלי הראה לי תמונת שחור לבן גדולה ובה עשרות אנשים בצילום קבוצתי. "זו המשפחה שלך" הוא אמר לי והרבה גאווה לא היתה שם. "זו סבתא שלך וזו אחותה" הוא הראה לי שני פרצופים שכמעט והלכו לאיבוד בתמונה. "רק הם שרדו. זה מה שנשאר לנו, מכולם" יהי זכרם ברוך ומי יתן ואנחנו נהיה ראויים למורשת שהשאירו לנו מהמקומות הארורים בעולם שם גם התקווה לא העזה להראות את פניה, אפילו לא ממרחק עצום ורב.

urielson

New member
(נרות) זהרון זה לא היה יום אחד ארור

זה היה כשתיים עשרה שנה ארורות מיום עליתו של הצורר ימ"ש וזכרו לשלטון ועד לנפילת (כניעת) הרייך השלישי בסוף מלחמת העולם השנייה.

aabramovich

New member
היום אבא שלי שלח לי סריקה של תמונה

בתמונה קצינים גרמנים. קבוצה של יהודים. הראשונים בעיר שאולי ליטא, שהוצאו להורג. השמאלי ביותר, סבא שלי עזריאל.

@David

New member
../images/Emo16.gif לזכור לזכור ולזכור

למען המליונים שנרצחו ולמען אלה ששרדו. למען עצמינו ולמען הדורות הבאים - שלא תיהיה עוד שואה אף פעם.

יעקב 471

New member
בני משפחתו של אבי עד האחרון שבהם

נרצחו בטרבלינקה. בהיותי דור שני לניצולי השואה הנושא הזה מעסיק אותי יותר מאשר אחרים אני משער. עוברת בי תחושת כעס וחוסר אונים בכל פעם שאני רואה את התמונות של הילדים הקטנים שמובלים אל רכבות המוות. לא יכול בשום פנים ואופן להבין מה עשו הקטנטנים האלו, איזה רע הם עשו שהביא אותם לגורל כזה.לא אשכח ולא אסלח, אלא מה אין למי לא לסלוח ואין על מי לכעוס כי הם כמעט כולם (הנאצים) כבר לא חיים.יצא לי לשוחח עם גרמני צעיר כבן30 לפני מספר חודשים, באיזה שלב של השיחה בנינו הוא שאל אותי "תגיד, אתם בודאי עוד כועסים ושונאים אותנו אחרי מה שקרה במלחמת העולם השניה". הוא לא אשם, ואין לי שום רגשות שנאה כלפיו ואמרתי לו את זה . אבל לשכוח , לעולם לא.

למעלה