11 שנים אחרי.....

Bavmorda

New member
../images/Emo16.gif 11 שנים אחרי.....

רשומה אישית בתוספת מספר תמונות שצילמתי במהלך יומיים שלאחר הרצח. אתן מוזמנות לקרוא ולהגיב לרשומה. BAV.

s h o o s h a

New member
11 שנים להרצחו

הייתי בערבו של הרצח בבית, כמו הרבה מבניי הארץ כשבמהלך סרט שהוקרן בטלויזיה ('קרוקודייל דנדי' שאילולא האירוע לא הייתי זוכרת שהוקרן אי פעם) עברה כתובית שמייד נעבור למבזק חדשות מיוחד. המחשבה הראשונה והיחידה היתה שאירע פיגוע בעצרת השלום שהתקיימה בתל אביב. שמחבל התפוצץ או שהתפוצץ מטען בין אלפי האנשים שבאו לעצרת. לרגע, אפילו לא לשבריר שניה חשבתי שמדובר ברוצח אחד, יהודי, ששם קץ לחיי ראש ממשלתנו. ומרגע שהשידורים החלו, לא משתי מהטלויזה. והכל מתועד. שידורים וכתבות על האיש, קטעי עיתונות שמורים, מסע ההלוויה וההספדים. עבור הילדים שהיו אז צעירים מאד. חשוב היה לי לתעד עבורם הכל, כי הרי מדובר בפרק חשוב מאד מההסטוריה שלנו כעם. יתרה מזאת, מדובר באיש שאין עוד כמוהו וספק עם עוד יקומו לנו כמותו. את הרשומה שלך קראתי והרגשתי רעד וצריבה בעיניים. והתמונות שמחזירות את מי שצופה בהן אל הימים שאחרי, אל אותו רגש בלתי נתפס ובלתי אפשרי להסבר. התמונות מבהירות את התחושות של כולנו יותר מאלף מילים. אסור שנשכח, אסור שנסלח! יהי זכר האיש, הפוליטיקאי, המדינאי ואיש המשפחה יצחק רבין ז"ל ברוך

ron68

New member
את יודעת ישנם דברים שזוכרים כאילו

קרו אתמול. באותו ערב לא צפיתי בטלביזיה. אמרתי עוד עצרת, ראיתי את ההתחלה וכיביתי. בזמנו היו יותר מדי פיגועים. בכל אופן בן זוגי אז נכנס ואמר לי שרצחו את רבין. התחושה הראשונה שהרגשתי כעס אדיר ובושה. התביישתי. התביישתי שמישהו יהודי עשה זאת. ופשוט הלם אחר כך. מוצאת את עצמי באמצע הרחוב מזילה דמעות ללא שליטה. אני אישית שמרתי עיתונים מקומיים שפרסמו את תחושות התושבים. בתי לקחה את העיתונים לבית הספר מפני שהצטרכה להביא חומר על רבין ז"ל. בכל אופן לא הרשיתי למורה לגזור קטעים מהעיתון. מבחינתי אני שומרת אותם. מה השתנה מאז? עדיין יש שנאת חינם בעם, העם עדיין מפולג. ראו מה קורה ומה יקרה עם מצעד הגאווה? פשוט נורא לחשוב שהכלבים נובחים והשיירה עוברת. כאילו לא למדנו את השיעור שלנו מזה. אגב בזמנו כשחתמו על הסכם השלום עם ירדן, יצחק רבין התארח למסיבת עיתונאים במלון שעבדתי באילת. ניגשתי לראות אותו ואת אבא אבן ופשוט כל מי שרצה יכול היה לעמוד לידו ולגשת אליו. אני מדברת על שנת 93 אם אני לא טועה. היום אי אפשר להתקשר לשום שר בלי טבעת של מאבטחים סביבו.

m i c h a l i

New member
../images/Emo16.gif

הייתי בטיול בניו יורק... בסיומו של טיול רגלי מהסנטרל פארק עליתי לחדר במלון והתקלחתי פתאום דפיקות בדלת בחור ישראלי שהכרתי יום קודם נכנס לחדר ואמר : ירו ברבין. רבין מת. התחלתי לצחוק ולא האמנתי לו . אמרתי לו די כבר מה זה הבדיחה הזאת? מה אתה מותח אותי? הוא מתחיל להישבע שזה מה שאמר לו פקיד הקבלה וגם הוא לא מאמין. ירדנו מהר ללובי לחפש טלויזיה או את פקיד הקבלה . מהר מאד הבנו שזו המציאות הנוראה. טלפון לארץ ביום למחרת. אחיותיי נסעו לירושלים. סיפרו לי על הלילה בכיכר. רק כשחזרתי לארץ זה היכה בי. כשאתה רחוק הכל נראה נראה מרוחק וכאילו לא שייך. והיום? בעיקר מחשבות על מה יכול היה להיות...

../images/Emo16.gif

ראיתי אתמול את העצרת בטלויזיה והצטמררתי מהנאום של דוד גרוסמן אני לא אדם פוליטי בעליל ומעולם לא הייתי בעצרת או בהפגנה אבל אתמול המציאות הכתה בי חזק, הדברים שהוא אמר והכאב שניכר בקולו ובמילותיו ננעצו בי כמו חרב ואולי כי אני אמא היום זה כואב לי יותר להבין שהמדינה הזו שכולנו חיים בה לא הולכת למקום טוב יותר ואני מודאגת וחרדה כולי תקווה שהמדינאים יתעוררו, כמו שדוד גרוסמן זעק להם וינסו בכל החוכמה האפשרית להוביל את העם ואת המדינה לחיים טובים יותר אמן!

למעלה