שאלה

Fleddermaus

New member
../images/Emo16.gif שאלה ../images/Emo119.gif

מה דעתכם, הו נוער שינוי, על תיפקודו של הממשל האמריקני בזמן ולאחר האסון? יש כאן מניעים גזעניים? או אולי כלכליים?

FuxPavel

New member
או שבוש אידיוט כמו שכולם חושבים ?

לארצות הברית יש את הכסף, המשאבים והציוד לחלץ תוך יומיים את כל האנשים לבסיסים ברחבי בארץ. אם זה על ידי מסוקים, מטוסים, ספינות או אוטובוסים. אני לא יודע למה הם לא עושים את זה וגם לא אכפת לי, העיקר שיגשו לעבודה ויתחשבנו איתם אחר כך.

תשובה.

אני מאמין שהטיפול של ארה"ב את אסון הטבע בניו אורלינס טעון שיפור. אין ספק כי הממשל בארה"ב שגא מלהבין את עוצמת, מימדיו והרסניותו של האסון שפקד אותה. הכוחות היו דלים מדי והערכות לא היתה מספיקה. אני מסכים ומזדהה עם הביקורת העצומה כלפי ממשל בוש' על מזכיריו. עם זאת, הקשר בין זאת לבין טעמים גזעניים, אינו קשור לטעמי. אני לא חושב שהממשל רצה במכוון לגרום למותם של אלפי אמריקאנים רק בגלל צבע עורם וגזעם. למרות שזהו ממשל רפובליקני, אני חושב שזוהי הגזמה.

FuxPavel

New member
אבל זאת לא השאלה

השאלה האם עיר שרובה לבנה הייתה מקבלת יחס יותר טוב. זה לא עניין של כוונת מות אותם תושבים אלא השאלה אם מזניחים אותם או לא ביחס לשאר...

עם היית קורא עד הסוף....

עם זאת, הקשר בין זאת לבין טעמים גזעניים, אינו קשור לטעמי. אני לא חושב שהממשל רצה במכוון לגרום למותם של אלפי אמריקאנים רק בגלל צבע עורם וגזעם. למרות שזהו ממשל רפובליקני, אני חושב שזוהי הגזמה. זאת התשובה, לא ???

tapr

New member
יאפ

גם נשמע לי אבסורדי שבממשלה שבה יש והיו ארו-אמריקאים בעמדות מאוד בכירות, תהיה גזענות שכזו.

FuxPavel

New member
קראתי עד הסוף

השאלה לא הייתה אם הם התכוונו שהם ימותו אלא האם זה עניין של הזנחה וכו.

snow2000

New member
לא זה ולא זה...

העניין הוא כזה: תפיסת העולם ע"פ ממשל בוש אומרת בגדול כי על הממשל לא להתערב בענייני המדינה למעט בנושאי אכיפת חוק וסדר אולם משוכנע אני כי לא כך הדבר לגבי אסונות ותופעות חריגות. אי ההבנה בזמן יצרה מצב בו תוך זמן קצר לא ניתן היה לשנות סדרי עולם ומערכות הנעת ציוד ומשאבים ולכן גלגלי הממשל כרגע מנסים לתפוס תנופה נכונה ולהתחיל לפעול. לציין כי בשונה מאצלנו לוקח לדברים יותר זמן לזוז ואצלנו ישנה גם סולידריות של אזרחים זה לזה מעט יותר מבארה"ב דבר כשלעצמו גם כן משפיע.. החברה האזרחית אינה יכולה לעמוד מנגד ולהטיל את כל האחריות על הממשל. אנשים צריכים להרתם לנושא ולעשות כל שביכולתם ע"מ לסייע...

יש כשלים וטעויות של המערכות

אין ספק אבל מצד שני אנשים גם לא רוצים (עדיין)להתפנות כי הם אומרים שלא יהיה להם הכסף לכרטיס טיסה חזרה לבית. האמריקאים לא ממש יודעים מה לעשות באסונות בסדר גודל כזה למזלם אין להם את הניסיון שיש לנו בטיפול נימרץ בפינוי אוכלוסיות ובאירועים רבי ניפגעים. אני זוכר בחטיבת ביניים כשהיה חשש לקטיושות מרובות בקרית שמונה עמישראל פתח דלתות ביתו ואירח את את התושבים המופגזים בערים בטוחות יותר. אצלם זה לא עובד ככה מה לעשות.

למעלה