פיגוע בחיפה

קדן

New member
../images/Emo16.gifפיגוע בחיפה

מקווה שכולכן בסדר יום עצוב ומזעזע..

דובדבן 1

New member
../images/Emo59.gifלחץ על הטלפונים

כדי לבדוק שכולם הגיעו הביתה. את הפיצוץ שמעו אצל אמי בבית. הפחד מהטלפון אולי יש הודעה. לקראת כל שיחה הלב פועם: good news or bad news? מכירות את ההרגשה?

טלגל

New member
../images/Emo16.gifהעצב שמתמלא לי בלב

מייד עם שמיעת ההודעה ברדיו... אני מאחלת החלמה לפצועים.

ליידי 1

New member
הפיצוץ נשמע בגני- מצב לא נעים

הילדים נלחצו והיה מאוד לא נעים. מקווה שפעלתי נכון, ניסינו להרגיע את הילדים כמה שאפשר.

ליידי 1

New member
ההתמודדות עם המצב

היינו בחצר כשזה קרה. כעבור דקה קיבלנו טלפון שמאשר את החשש והכנסנו את הילדים לגן למפגש. כדי לא לעורר בהלה רבה מדי אמרתי להם לסדר את החצר (כל הפעילויות השיגרתיות) כשנכנסנו למפגש קודם כל אכלנו את ארוחת ארבע וזאת על מנת לאפשר לכל ההורים להתקשר ולוודא שהכל בסדר. במפגש אמרתי להם כי היה פיגוע אך מיד הוספתי כי כל ההורים התקשרו ואף אחד מהמשפחות לא נפגע. הילדים התחילו לשאול: התינוק שלנו בסדר? אחותי בסדר? אמרתי להם כי כולם בסדר ואז נשאלה שאלה אז מי לא בסדר? לכך עניתי כי לצערי באמת יש אנשים שנפצעו אך איננו יודעים מי הם, אנחנו רק יודעים שאלה לא ההורים או האחים שלהם. לאחר מכן התחילו הילדים באמירות כגון: אנחנו נהרוג את כל הערבים (אני לא הזכרתי ערבים בדברי)- לכך עניתי כי ראשית יש ערבים שהם חברים שלנו והזכרתי להם סייעת מחליפה שהם מאוד אוהבים ושנית אמרתי כי איננו צריכים לדאוג כי ישנם אנשים ששומרים עלינו כמו המשטרה והצבא והתחילה שיחה על אבות שיוצאים למילואים. כל המפגש היה כמה דקות, כשהילדים נרגעו מעט שיניתי כיוון ומיד התחלנו ביצירות. הוצאתי חימר, פלסטלינה, מריחת פנדה. וברקע השמעתי מוסיקה מאוד מאוד מרגיעה. האווירה היתה מאוד נעימה ואף הורים שבאו כשהם מאוד מאוד עצבניים וחרדים יצאו מעט יותר רגועים. מה אתן חושבות? האם הייתי יכולה או צריכה לפעול אחרת? עוד דבר שרציתי לספר לכן זה כי אתמול הבנתי כי כל ההכנות לכניסה למקלט במלחמה אינה רלוונטית, אתמול בפיגוע הורים באו לקחת את הילדים. כחצי שעה לאחר הפיגוע כמעט ולא נשארו ילדם בגן, (כשעתיים לפני סיום הפעילות בגן) אין לי ספק כי במלחמה לא יבואו ילדים לגן.

לינה1

New member
לליידי1../images/Emo45.gif

נראה לי כי פעלת טוב מאוד הצלחת להרגיע את הילדים ואפילו חלק מההורים. הכנסת את כולם במהירות, שוחחת על הנושא מבלי להלחיץ את הילדים והחזרת את כולם לשיגרה במהירות. כל הכבוד! לינה

למעלה